Botosaneanca Oana Tabultoc, in finala unui concurs international, dupa ce l-a cucerit pe compozitorul piesei "Lyubov" - FOTO, VIDEO

Botosaneanca Oana Tabultoc, in finala unui concurs international, dupa ce l-a cucerit pe compozitorul piesei "Lyubov" - FOTO, VIDEO

 Igor Krutoy si Oana Tabultoc  

A compus cantecul pentru Alla Pughaciova, dar cand si-a auzit melodia in interpretarea artistei din Botosani, compozitorul de la Moscova a fost pur si simplu impresionat!

Micuta Oana Tabultoc face pasi repezi spre o frumoasa cariera internationala in lumea muzicii! Dupa ce a cucerit juriul emisiunii "Next Star" de la Antena 1, dar si o tara intreaga, cu piesa in limba rusa "Lyubov, pahojaia na son", copila nascuta in Botosani a ajuns de Pasti la Moscova, unde i-a cucerit si pe compozitorii rusi.

Oana a fost invitata sa participe la unul dintre cele mai importante festivaluri pentru copii din Europa, "New Wave" sau "Novaia Volna", chiar de catre compozitorul rus Igor Krutoy, cel care a compus melodia "Lyubov" pentru Alla Pughaciova.

Igor Krutoy a ajuns la Oana prin intermediul unui producator din Republica Moldova, Serghei Orlov, care a mers cu botosaneanca noastra in capitala Rusiei.

"A venit o propunere din partea companiei Arts Records si m-au anuntat ca Igor Krutoy a vazut-o pe Oana cum interpreteaza piesa in limba rusa. Lui i-a placut foarte mult si a spus ca ar vrea sa o invite sa participe la concursul Novaia Volna pentru copii", a declarat Serghei Orlov pentru o televiziune din Chisinau.


(Serghei Orlov - stanga - Igor Krutoy - centru - Oana Tabultoc - dreapta)

Oana Tabultoc a participat la preselectiile organizate in Moscova, calificandu-se in finala.

"El (n.r. Igor Krutoy) era interesat sa afle de unde a aflat Oana de piesa fara sa stii limba rusa si fara sa ai in Romania posturi rusesti. Fata a facut melodia foarte populara peste Prut", a adaugat Orlov.

Oana spune ca nu vrea sa se opreasca aici si doreste cu orice pret sa se intoarca acasa cu un premiu.

"A fost o experienta foarte frumoasa, un vis devenit realitate. M-am simtit onorata sa fiu chemata in Rusia chiar de catre domnul Igor Krutoy, cel mai iubit si cel mai apreciat producator rus. Mi-a spus ca i-a placut foarte mult cum am interpretat piesa lui. Imi doresc foarte mult ca in luna august, atunci cand va avea loc finala concursului, sa ma intorc acasa cu un premiu, pentru ca este un festival foarte cunoscut si pentru a ajunge in finala, concurentii trec prin foarte multe preselectii", a declarat Oana Tabultoc.


(Juriul festivalului este compus din mari compozitori din Rusia, Ucraina, Letonia)

Botosaneanca este eleva la Liceul de Arta "Stefan Luchian" Botosani si face parte din Grupul "Cheia Sol", fiind pregatita de prof. Oana Puscasu.

"Vreau sa le multumesc parintilor pentru sprijinul acordat, pentru ca au depus un efort mare ca eu sa pot participa la aceste festivaluri si bineinteles doamnei Oana Puscasu, pentru ca ma pregateste de atatia ani", a mai spus Oana.


(Oana la Catedrala "Sfantul Vasile" din Moscova)

Festivalul "New Wave" sau "Novaia Volna" a fost infiintat in anul 2002 de catre compozitorul rus Igor Krutoy si compozitorul leton Raimons Pauls. Incepand cu anul 2008 s-a creat si festivalul pentru copii. Publicul acestui festival este obisnuit ca pe scena sa urce marii artisti ai lumii, printre care si Lara Fabian.

In finala din acest an vor participa copii din Ucraina, Armenia, Rusia, Romania, Moldova, Belarus, Georgia, Israel si Letonia.

Citeste AICI despre Igor Krutoy!

FOTO:


(Producatorul Serghei Orlov, Oana Tabultoc si interpreta moldoveanca Lidia Isac)
(Compozitorul Igor Krutoy si Oana Tabultoc)


(Oana la Turnul Spasskaia, Kremlin)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elsaco a participat la Forumul Trade Winds 2017

astăzi, 15:38
70

Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco, Viorel Iliuță, directorul general al Elsaco Electronic și Vlad Iftime, directorul general al Vestra Indus...

Locuri de muncă vacante în Botoșani! VEZI OFERTA

astăzi, 14:11
787

710 de locuri de muncă în această săptămână, anunțate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani pentru această săptămână. Ingineri, tehni...

Comunicat - Răzvan Rotaru: "România și Croația trebuie să coopereze în cadrul Președinției Consiliului Uniunii Europene 2019-2020 pentru consolidarea coeziunii în regiune"

astăzi, 12:28
56

Deputatul PSD face parte din delegația comisiei de politică externă a Parlamentului României care se întâlnește cu viceprim-ministrul CroațieiDeputatul PSD Răzvan Rotaru va...