Biserica Vovidenia isi sarbatoreste cel de-al doilea hram!

Biserica Vovidenia isi sarbatoreste cel de-al doilea hram!
Botosanenii sunt asteptati sambata, 23 iunie, ora 18.00, la Biserica Vovidenia din Botosani, pentru a asista la slujba Vecerniei cu Litie, inaintea cinstirii celui de-al doilea hram al bisericii, Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.

Duminica, 24 iunie, de ziua Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, vor fi oficiate Utrenia si Sfanta Liturghie.

In aceasta seara (vineri, 22 iunie) de la ora 21.00, la Biserica Vovidenia se va oficia, ca in fiecare saptamana, Sfantul Maslu cu 7 preoti.

Biserica Vovidenia, locas inchinat Intrarii Maicii Domnului in Biserica si Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, a trecut de-a lungul timpului prin numeroase incercari cauzate de vitregiile vremurilor.

Construită în anul 1835, de către boierii Manole şi Varlam Cârstea, pe locul unui vechi sfânt lăcaş din lemn, în jurul căruia era cimitirul oraşului, biserica nu a fost niciodată pictată, iar catapeteasma este cea originală şi a fost îmbrăcată în foiţă de aur. În jurul bisericii, la începutul sec. al XX-lea, a funcţionat prima şcoală de cântăreţi bisericeşti din Botoşani.

Între anii 1951 şi 1971 a fost închisă, iar până în anul 1992 parohia a fost, pe rând, filie a parohiilor "Sfântul Dimitrie" şi "Sfântul Gheorghe" din Botoşani. Biserica Vovidenia este monument istoric şi una dintre cele mai mari biserici din Botoşani.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
34

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
42

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
36

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...