Biserica Vovidenia isi sarbatoreste cel de-al doilea hram!

Biserica Vovidenia isi sarbatoreste cel de-al doilea hram!
Botosanenii sunt asteptati sambata, 23 iunie, ora 18.00, la Biserica Vovidenia din Botosani, pentru a asista la slujba Vecerniei cu Litie, inaintea cinstirii celui de-al doilea hram al bisericii, Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.

Duminica, 24 iunie, de ziua Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, vor fi oficiate Utrenia si Sfanta Liturghie.

In aceasta seara (vineri, 22 iunie) de la ora 21.00, la Biserica Vovidenia se va oficia, ca in fiecare saptamana, Sfantul Maslu cu 7 preoti.

Biserica Vovidenia, locas inchinat Intrarii Maicii Domnului in Biserica si Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, a trecut de-a lungul timpului prin numeroase incercari cauzate de vitregiile vremurilor.

Construită în anul 1835, de către boierii Manole şi Varlam Cârstea, pe locul unui vechi sfânt lăcaş din lemn, în jurul căruia era cimitirul oraşului, biserica nu a fost niciodată pictată, iar catapeteasma este cea originală şi a fost îmbrăcată în foiţă de aur. În jurul bisericii, la începutul sec. al XX-lea, a funcţionat prima şcoală de cântăreţi bisericeşti din Botoşani.

Între anii 1951 şi 1971 a fost închisă, iar până în anul 1992 parohia a fost, pe rând, filie a parohiilor "Sfântul Dimitrie" şi "Sfântul Gheorghe" din Botoşani. Biserica Vovidenia este monument istoric şi una dintre cele mai mari biserici din Botoşani.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
188

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
724

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
229

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...