Biserica Vovidenia isi sarbatoreste cel de-al doilea hram!

Biserica Vovidenia isi sarbatoreste cel de-al doilea hram!
Botosanenii sunt asteptati sambata, 23 iunie, ora 18.00, la Biserica Vovidenia din Botosani, pentru a asista la slujba Vecerniei cu Litie, inaintea cinstirii celui de-al doilea hram al bisericii, Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.

Duminica, 24 iunie, de ziua Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, vor fi oficiate Utrenia si Sfanta Liturghie.

In aceasta seara (vineri, 22 iunie) de la ora 21.00, la Biserica Vovidenia se va oficia, ca in fiecare saptamana, Sfantul Maslu cu 7 preoti.

Biserica Vovidenia, locas inchinat Intrarii Maicii Domnului in Biserica si Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, a trecut de-a lungul timpului prin numeroase incercari cauzate de vitregiile vremurilor.

Construită în anul 1835, de către boierii Manole şi Varlam Cârstea, pe locul unui vechi sfânt lăcaş din lemn, în jurul căruia era cimitirul oraşului, biserica nu a fost niciodată pictată, iar catapeteasma este cea originală şi a fost îmbrăcată în foiţă de aur. În jurul bisericii, la începutul sec. al XX-lea, a funcţionat prima şcoală de cântăreţi bisericeşti din Botoşani.

Între anii 1951 şi 1971 a fost închisă, iar până în anul 1992 parohia a fost, pe rând, filie a parohiilor "Sfântul Dimitrie" şi "Sfântul Gheorghe" din Botoşani. Biserica Vovidenia este monument istoric şi una dintre cele mai mari biserici din Botoşani.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rotaru: "Mai puține păduri tăiate ilegal în ultimile șase luni"

astăzi, 11:01
4

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că în urma creșterii numărului de controale în domeniul forestier, tăierile ilegale de material lemnos s-au redus semnificativ.&Icir...

ISU Botoșani recrutează voluntari care să li se alăture pompierilor în misiuni!

astăzi, 10:46
47

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga" al Județului Botoșani derulează, în perioada 2 – 27 octombrie, o nouă campanie de recrutare a botoșănenilor care...

Prinși circulând cu peste 100 km pe oră, în localitate! Polițiștii botoșăneni trag noi semnale de alarmă!

astăzi, 09:44
186

Poliţiştii rutieri au depistat vineri, pe raza localităţii Iezer, comuna Hilişeu-Horia, un tânăr de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 104 km/h...