Biserica Vovidenia isi sarbatoreste cel de-al doilea hram!

Biserica Vovidenia isi sarbatoreste cel de-al doilea hram!
Botosanenii sunt asteptati sambata, 23 iunie, ora 18.00, la Biserica Vovidenia din Botosani, pentru a asista la slujba Vecerniei cu Litie, inaintea cinstirii celui de-al doilea hram al bisericii, Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.

Duminica, 24 iunie, de ziua Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, vor fi oficiate Utrenia si Sfanta Liturghie.

In aceasta seara (vineri, 22 iunie) de la ora 21.00, la Biserica Vovidenia se va oficia, ca in fiecare saptamana, Sfantul Maslu cu 7 preoti.

Biserica Vovidenia, locas inchinat Intrarii Maicii Domnului in Biserica si Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, a trecut de-a lungul timpului prin numeroase incercari cauzate de vitregiile vremurilor.

Construită în anul 1835, de către boierii Manole şi Varlam Cârstea, pe locul unui vechi sfânt lăcaş din lemn, în jurul căruia era cimitirul oraşului, biserica nu a fost niciodată pictată, iar catapeteasma este cea originală şi a fost îmbrăcată în foiţă de aur. În jurul bisericii, la începutul sec. al XX-lea, a funcţionat prima şcoală de cântăreţi bisericeşti din Botoşani.

Între anii 1951 şi 1971 a fost închisă, iar până în anul 1992 parohia a fost, pe rând, filie a parohiilor "Sfântul Dimitrie" şi "Sfântul Gheorghe" din Botoşani. Biserica Vovidenia este monument istoric şi una dintre cele mai mari biserici din Botoşani.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
3922

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...

Băgat în spital de propriul cal!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
2312

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

Viceprimarul unei comune botoșănene, la un pas de a fi exclus din PSD!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
953

Zilele unui viceprimar din județul Botoșani ca membru al organizației județene a PSD sunt numărate. Acesta a fost deja exclus ca urmare a unei decizii a Biroului organizației locale, iar hotăr&...