Biserica Vovidenia isi sarbatoreste cel de-al doilea hram!

Biserica Vovidenia isi sarbatoreste cel de-al doilea hram!
Botosanenii sunt asteptati sambata, 23 iunie, ora 18.00, la Biserica Vovidenia din Botosani, pentru a asista la slujba Vecerniei cu Litie, inaintea cinstirii celui de-al doilea hram al bisericii, Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.

Duminica, 24 iunie, de ziua Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, vor fi oficiate Utrenia si Sfanta Liturghie.

In aceasta seara (vineri, 22 iunie) de la ora 21.00, la Biserica Vovidenia se va oficia, ca in fiecare saptamana, Sfantul Maslu cu 7 preoti.

Biserica Vovidenia, locas inchinat Intrarii Maicii Domnului in Biserica si Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, a trecut de-a lungul timpului prin numeroase incercari cauzate de vitregiile vremurilor.

Construită în anul 1835, de către boierii Manole şi Varlam Cârstea, pe locul unui vechi sfânt lăcaş din lemn, în jurul căruia era cimitirul oraşului, biserica nu a fost niciodată pictată, iar catapeteasma este cea originală şi a fost îmbrăcată în foiţă de aur. În jurul bisericii, la începutul sec. al XX-lea, a funcţionat prima şcoală de cântăreţi bisericeşti din Botoşani.

Între anii 1951 şi 1971 a fost închisă, iar până în anul 1992 parohia a fost, pe rând, filie a parohiilor "Sfântul Dimitrie" şi "Sfântul Gheorghe" din Botoşani. Biserica Vovidenia este monument istoric şi una dintre cele mai mari biserici din Botoşani.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sărbătoarea Imnului Naţional al României, marcată și la Botoșani

astăzi, 16:24
29

Pe 29 iulie, România îşi celebrează Imnul Naţional- unul dintre simbolurile naţionale, iar cu această ocazie, Instituţia Prefectului- Judeţul Botoşani şi Garnizoana Botoşani orga...

Dosar penal pentru contrabandă cu țigări în piața din Dorohoi!

astăzi, 15:53
60

Duminică, poliţiştii municipiului Dorohoi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona pieţei centrale din localitate au depistat un bărbat de 45 de ani, care avea asupra ...

ANM ne spune cum va fi vremea in următoarele două săptămâni

astăzi, 14:46
278

Meteorologii au emis progoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. In prima saptamana vremea va fi racoroasa, desi media regionala a temperaturilor maxime va fi in crestere de la 27 la 29 de grade...