Biserica "Sfântul Proroc Ilie" din Dealul Mare, sfinţită în prezența IPS Teofan!

Biserica "Sfântul Proroc Ilie" din Dealul Mare, sfinţită în prezența IPS Teofan!

   Foto: Ziarul Lumina

Duminică, pe 24 septembrie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a sfinţit Biserica "Sfântul Proroc Ilie" din localitatea botoşăneană Dealul Mare.

Deşi vremea a fost rece şi ploioasă, zeci de credincioşi au fost prezenţi ieri, 24 septembrie, la sfinţirea Bisericii „Sfântul Proroc Ilie” din localitatea Dealul Mare, judeţul Botoşani.

Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. După slujba de sfinţire a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească pe un podium special amenajat în curtea locaşului de cult.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a rostit un cuvânt de învăţătură. „Când Domnul Hristos i-a spus Sfântului Petru: Mergi şi pescuieşte, Sfântul Petru a spus: Doamne, toată noaptea ne-am străduit şi nimic n-am prins; dar pentru cuvântul Tău, merg mai în larg şi voi arunca mrejele. Şi mrejele au fost aruncate şi mulţime de peşti s-au prins. Când Apostolii erau fără Domnul Hristos, era noapte şi n-au prins nimic. Când Domnul Hristos a intrat în corabie, era zi şi au prins mulţime de peşti. Aşa este şi viaţa omului: viaţa omului fără Hristos este noapte, iar viaţa omului cu Hristos este zi; viaţa omului fără Hristos este o viaţă fără spor, viaţa omului cu Hristos este cu spor mare”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Ştefan Ionuţ Apetrei a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, purtător de cruce, pentru efortul depus la ridicarea şi înfrumuseţarea sfântului locaş de cult.

Biserica sfinţită, ocrotită de Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, a fost ridicată între anii 2006-2016, prin contribuţia credincioşilor din parohie şi din municipiul Dorohoi, aflat la 2 km distanţă de localitatea Dealul Mare. (Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...