Biserica "Sfântul Proroc Ilie" din Dealul Mare, sfinţită în prezența IPS Teofan!

Biserica "Sfântul Proroc Ilie" din Dealul Mare, sfinţită în prezența IPS Teofan!

   Foto: Ziarul Lumina

Duminică, pe 24 septembrie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a sfinţit Biserica "Sfântul Proroc Ilie" din localitatea botoşăneană Dealul Mare.

Deşi vremea a fost rece şi ploioasă, zeci de credincioşi au fost prezenţi ieri, 24 septembrie, la sfinţirea Bisericii „Sfântul Proroc Ilie” din localitatea Dealul Mare, judeţul Botoşani.

Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. După slujba de sfinţire a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească pe un podium special amenajat în curtea locaşului de cult.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a rostit un cuvânt de învăţătură. „Când Domnul Hristos i-a spus Sfântului Petru: Mergi şi pescuieşte, Sfântul Petru a spus: Doamne, toată noaptea ne-am străduit şi nimic n-am prins; dar pentru cuvântul Tău, merg mai în larg şi voi arunca mrejele. Şi mrejele au fost aruncate şi mulţime de peşti s-au prins. Când Apostolii erau fără Domnul Hristos, era noapte şi n-au prins nimic. Când Domnul Hristos a intrat în corabie, era zi şi au prins mulţime de peşti. Aşa este şi viaţa omului: viaţa omului fără Hristos este noapte, iar viaţa omului cu Hristos este zi; viaţa omului fără Hristos este o viaţă fără spor, viaţa omului cu Hristos este cu spor mare”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Ştefan Ionuţ Apetrei a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, purtător de cruce, pentru efortul depus la ridicarea şi înfrumuseţarea sfântului locaş de cult.

Biserica sfinţită, ocrotită de Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, a fost ridicată între anii 2006-2016, prin contribuţia credincioşilor din parohie şi din municipiul Dorohoi, aflat la 2 km distanţă de localitatea Dealul Mare. (Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Ca sa aiba bani de salarii, un primar din Botosani trimite "recuperatori" la oamenii care nu si-au platit impozitele

astăzi, 12:17
252

Lipsa banilor din conturile unei primarii din judetul Botosani l-a determinat pe edilul orasului sa isi trimita un angajat la portile oamenilor pentru a le cere sa isi plateasca cat mai urgent im...

Motivul incredibil pentru care un muncitor român a fost bătut crunt de către patronul italian!

astăzi, 10:16
1172

Patronul a fost arestat de către Poliția de Stat, în provincia Ragusa, Sicilia. Antreprenorul italian dorea să-și facă singur dreptate, pedepsind și rănind grav un cetățean rom&aci...

Ce au găsit polițiștii la casele escrocilor care furau de la zeci de bătrâni, din toate județele Moldovei!

astăzi, 07:59
926

A fost găsită numai suma de 9.000 de lei. În urmă cu câteva zile au mai fost recuperaţi 40.000 de lei de la un membru al bandei care încerca să fugă din ţară pe la Vama Borş...