Biserica "Sfântul Proroc Ilie" din Dealul Mare, sfinţită în prezența IPS Teofan!

Biserica "Sfântul Proroc Ilie" din Dealul Mare, sfinţită în prezența IPS Teofan!

   Foto: Ziarul Lumina

Duminică, pe 24 septembrie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a sfinţit Biserica "Sfântul Proroc Ilie" din localitatea botoşăneană Dealul Mare.

Deşi vremea a fost rece şi ploioasă, zeci de credincioşi au fost prezenţi ieri, 24 septembrie, la sfinţirea Bisericii „Sfântul Proroc Ilie” din localitatea Dealul Mare, judeţul Botoşani.

Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. După slujba de sfinţire a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească pe un podium special amenajat în curtea locaşului de cult.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a rostit un cuvânt de învăţătură. „Când Domnul Hristos i-a spus Sfântului Petru: Mergi şi pescuieşte, Sfântul Petru a spus: Doamne, toată noaptea ne-am străduit şi nimic n-am prins; dar pentru cuvântul Tău, merg mai în larg şi voi arunca mrejele. Şi mrejele au fost aruncate şi mulţime de peşti s-au prins. Când Apostolii erau fără Domnul Hristos, era noapte şi n-au prins nimic. Când Domnul Hristos a intrat în corabie, era zi şi au prins mulţime de peşti. Aşa este şi viaţa omului: viaţa omului fără Hristos este noapte, iar viaţa omului cu Hristos este zi; viaţa omului fără Hristos este o viaţă fără spor, viaţa omului cu Hristos este cu spor mare”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Ştefan Ionuţ Apetrei a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, purtător de cruce, pentru efortul depus la ridicarea şi înfrumuseţarea sfântului locaş de cult.

Biserica sfinţită, ocrotită de Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, a fost ridicată între anii 2006-2016, prin contribuţia credincioşilor din parohie şi din municipiul Dorohoi, aflat la 2 km distanţă de localitatea Dealul Mare. (Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Lovitură de teatru în Republica Moldova: Judecătoria Chișinău nu a validat alegerile din 3 iunie pentru Primăria Chișinău!

Marţi, 19 Iunie 2018
265

Judecătoria Chișinău nu a validat alegerile locale care au avut loc în capitala Republicii Moldova. Astfel Andrei Năstase nu poate deveni primar general al municipiului Chișinău p&aci...

Fiul lui Tudorel Toader s-a izbit cu mașina de un podeț!

Marţi, 19 Iunie 2018
644

Fiul cel mic al ministrului Justiției, Teodor Andrei Toader, a provocat un accident de circulație marți dimineață în jurul orei 4:00. El se afla în mașină cu o tânără d...

Este criză pe piaţa muncii? Nu mai aveţi pe cine să angajaţi? Unde aţi fost când Ecaterina Andronescu şi guvernul PDL/PSD desfiinţau şcolile profesionale?

Marţi, 19 Iunie 2018
441

Este criză pe piaţa muncii? Nu mai aveţi pe cine să angajaţi? Unde aţi fost când Ecaterina Andronescu şi guvernul PDL/PSD desfiinţau şcolile profesionale? Unde eraţi când trebuia...