Biserica "Sfântul Proroc Ilie" din Dealul Mare, sfinţită în prezența IPS Teofan!

Biserica "Sfântul Proroc Ilie" din Dealul Mare, sfinţită în prezența IPS Teofan!

   Foto: Ziarul Lumina

Duminică, pe 24 septembrie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a sfinţit Biserica "Sfântul Proroc Ilie" din localitatea botoşăneană Dealul Mare.

Deşi vremea a fost rece şi ploioasă, zeci de credincioşi au fost prezenţi ieri, 24 septembrie, la sfinţirea Bisericii „Sfântul Proroc Ilie” din localitatea Dealul Mare, judeţul Botoşani.

Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. După slujba de sfinţire a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească pe un podium special amenajat în curtea locaşului de cult.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a rostit un cuvânt de învăţătură. „Când Domnul Hristos i-a spus Sfântului Petru: Mergi şi pescuieşte, Sfântul Petru a spus: Doamne, toată noaptea ne-am străduit şi nimic n-am prins; dar pentru cuvântul Tău, merg mai în larg şi voi arunca mrejele. Şi mrejele au fost aruncate şi mulţime de peşti s-au prins. Când Apostolii erau fără Domnul Hristos, era noapte şi n-au prins nimic. Când Domnul Hristos a intrat în corabie, era zi şi au prins mulţime de peşti. Aşa este şi viaţa omului: viaţa omului fără Hristos este noapte, iar viaţa omului cu Hristos este zi; viaţa omului fără Hristos este o viaţă fără spor, viaţa omului cu Hristos este cu spor mare”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Ştefan Ionuţ Apetrei a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, purtător de cruce, pentru efortul depus la ridicarea şi înfrumuseţarea sfântului locaş de cult.

Biserica sfinţită, ocrotită de Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, a fost ridicată între anii 2006-2016, prin contribuţia credincioşilor din parohie şi din municipiul Dorohoi, aflat la 2 km distanţă de localitatea Dealul Mare. (Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Polițiștii acuză probleme la centrele de reținere și arest preventiv: Se pot transforma în spitale de boli infecțioase!

astăzi, 14:59
89

Sindicatul National al Agentilor de Politie acuza probleme la nivelul centrelor de retinere si arest preventiv din tara, cea mai stringenta fiind cea a retinutilor ce sufera de boli contagioase, intru...

Pleci la drum? Vezi unde sunt amplasate camerele video care verifică valabilitatea rovinietei

astăzi, 07:48
334

74 de camere video amplasate pe drumurile naționale și autostrăzile din România citesc plăcuțele de înmatriculare și stabilesc dacă mașinile au plătit sau nu rovinieta. Iată mai ...

Costel Enache: "Sperăm să fim cu toții maturi și să găsim soluții rapide, pentru că timpul nu prea ne ajută"

Luni, 24 Septembrie 2018
346

FC Botoșani va disputa marți, de la ora 16.00, partida din 16-imile Cupei României contra echipei FC Voluntari. La conferința de presă de luni, antrenorul principal Costel Enache a declarat ...