Biserica "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie", din Botoșani, își serbează hramul! VEZI programul

Joi, 9 noiembrie 2017, Biserica "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie", din curtea Spitalului de Copii Botoşani, îşi serbează hramul, cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.

Biserica "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie", din Botoșani, își serbează hramul! VEZI programul

Programul liturgic dedicat acestei sărbători începe miercuri, 8 noiembrie 2017, ora 16, când sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie vor fi scoase din biserică în procesiune şi aşezate, spre închinare, pe un podium special amenajat. Credincioşii botoşăneni vor avea bucuria de a se închina la sfintele moaşte până duminică seara.

Sfântul Ierarh Nectarie a fost canonizat de Biserica Ortodoxă din Grecia în anul 1961 şi este unul dintre cei mai iubiţi şi căutaţi sfinţi pentru că "cine a năzuit la ajutorul său şi cu credinţă i s-a rugat nu a rămas neajutat". Prieten adevărat al celor ce se roagă cu evlavie şi credinţă adevarată, Sfântul Nectarie a tămăduit boli despre care doctorii spuneau că nu pot fi tămăduite şi pe mulți bolnavi i-a ajutat să se întărească în credință și în răbdare.

"Joi 9 noiembrie 2017, în ziua hramului, programul liturgic începe la ora 7 şi cuprinde: Miezonoptica, Ceasurile, Utrenia, Acatistul Sfântului Nectarie şi Sfânta Liturghie. În aceeaşi zi, la ora 17, grupul psaltic Macarie Ieromonahul va fi în biserica noastră pentru a cânta Paraclisul Sfântului Ierarh Nectarie, iar vineri, 10 noiembrie 2017, tot de la ora 17, vom sluji Taina Sfântului Maslu în sobor de 7 preoţi. Ca în fiecare an, îi aşteptăm pe credincioşi să ne bucurăm împreună de aceste zile de sărbătoare, să ne rugăm împreună bunului Dumnezeu să ne dăruiască răbdarea şi credinţa Sfântului Nectarie", a declarat preotul paroh Marius Ciobanu. 

Reamintim că Biserica "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie" din municipiul Botoşani a fost construită în perioada 2009 – 2010, ctitorul principal fiind Victor Mihalache, director general al SC VICTOR CONSTRUCT SRL Botoşani, şi a fost sfinţită în ziua de 14 noiembrie 2010 de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. 
 
"Cereti in fiecare zi de la Dumnezeu dragostea. Impreuna cu dragostea vine tot binele si vin toate virtutile. Iubiti, ca si voi sa fiti iubiti de ceilalti. Dati-I lui Dumnezeu toata inima voastra, ca sa ramaneti in dragoste" (Sfântul Ierarh Nectarie)

(Comunicat de presa)


 


PROGRAMUL LITURGIC ÎN PERIOADA 8 - 12 NOIEMBRIE 2017

Miercuri, 8 noiembrie 2017

Ora 16.00 Procesiunea de scoatere a raclei cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie
Ora 17.00 Slujba Vecerniei Mari unită cu Litia săvârşită în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie
 
Joi, 9 noiembrie 2017
Ora 7.00 Miezonoptica, Ceasurile 1,3 şi 6
Ora 8.00 Utrenia
Ora 9.00 Sfânta Liturghie
Ora 17.00 Paraclisul Sfântului Ierarh Nectarie
 
Vineri, 10 noiembrie 2017
Ora 17.00 Taina Sfantului Maslu cu sobor de 7 preoţi

Sâmbătă, 11 noiembrie 2017
Ora 7.00 Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie
Ora 7.30 Sfânta Liturghie
Ora 9.00 Slujba de pomenire a morţilor
Ora 17.00 Vecernia

Duminică, 12 noiembrie 2017
Ora 7.00 Miezonoptica, Ceasurile 1, 3 şi 6
Ora 8.00 Utrenia
Ora 9.00 Sfânta Liturghie
Ora 17.00 Paraclisul Sfântului Ierarh Nectarie. Procesiunea de readucere în biserică a raclei cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...