Biserica "Sfantul Antonie cel Mare" din Botosani isi cinsteste ocrotitorul

Biserica "Sfantul Antonie cel Mare" din Botosani isi cinsteste ocrotitorul
Aseară, credincioșii au participat la slujba Vecerniei cu Litia, oficiată de un sobor de preoți, urmând ca astăzi să aibă loc Utrenia, Sfânta Liturghie și un parastas pentru cei adormiți. Tot astăzi, de la ora 17.00, se va citi Acatistul Sfântului Antonie cel Mare.

Înființată în anul 1997, Biserica "Sfantul Antonie cel Mare" este situată la periferia municipiului Botoșani, pe varianta ce duce spre Suceava.
 
În anul 2001, la 1 octombrie, a fost numit prin transfer de la parohia "Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul", Negreni, protopopiatul Săveni, actualul preot paroh, Dumitru Butnariuc, din încredințarea P.F. Patriarh Daniel, pe atunci mitropolit al Moldovei și Bucovinei.
 
Prin grija p.c. Protopop Lucian Leonte și a p.c.pr. Marian Timofte, actual consilier administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, parohia "Sf. Antonie" a primit ca donație din partea parohiei "Sf. Treime", Botoșani, păstorită de p.c. Marian Timofte, o capelă de lemn ce a fost reasamblată în cartierul Rotunda.
 
La 25 decembrie 2001, în prima zi de Crăciun, s-a slujit pentru prima oară Sfânta și Dumezeiasca Liturghie în mijlocul credincioșilor din această parohie.
 
Începând cu anul următor s-au făcut demersurile pentru obținerea autorizației de construcție pentru biserica din zid. Lucrările propriu-zise au început la 24 mai 2004, sfințirea locului și punerea pietrei de temelie s-au realizat pe data de 25 septembrie de către p.c. Prot. Lucian Leonte, ca delegat al IPS. Daniel.
 
În momentul de față s-au finalizat lucrările de zidărie, ajungându-se la baza acoperișului, s-au executat tencuielile interioare, s-au montat geamurile și ușile termopan, s-a montat catapeteasmă sculptată din lemn de stejar.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
10

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
162

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
80

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...