Biserica Parohiei "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Poiana, comuna Vorona, a fost resfinţită!

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în prezenţa a numeroşi preoţi, precum şi a credincioşilor. După slujba de resfinţire, a urmat Sfânta Liturghie oficiată pe un podium special amenajat în incinta bisericii.

Biserica Parohiei "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Poiana, comuna Vorona, a fost resfinţită!

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Părintele Mitropolit Teofan a subliniat importanţa sărbătorii de sâmbătă, cea a Zămislirii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, dar şi de ce Biserica rânduieşte să se sărbătorească zămislirea: „Sărbătorim Zămislirea Maicii Domnului din Sfinţii Ioachim şi Ana. Iată, prăznuim astăzi Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul din părinţii săi, Zaharia, preotul, şi Elisabeta, precum în ziua de Buna Vestire prăznuim coborârea lui Dumnezeu, zămislirea Sa după trup, prin puterea Duhului Sfânt, fără sămânţă bărbătească, din trupul cel preacurat al Sfintei Născătoare de Dumnezeu. Această chemare a Bisericii făcută credincioşilor să gândească nu doar la naşterea cuiva, ci şi la zămislirea cuiva are o semnificaţie deosebită, iubiţi credincioşi, pentru că în adevăr pruncul nu se naşte când iese din pântecele mamei sale, ci pruncul ia naştere, ia fiinţă, în momentul zămislirii, în taina iubirii dintre bărbat şi femeie, căsătoriţi cu binecuvântarea Bisericii. Şi Biserica, prin sărbătoarea de astăzi sau prin sărbătoarea Zămislirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, doreşte să aşeze la inima creştinilor cât de importantă este zămislirea unui prunc, cât de importantă este naşterea unui prunc, creşterea lui cu frică de Dumnezeu şi ruşine de oameni. (…) Aşadar, taina zămislirii unui prunc este cinstită de Biserică pentru că mare este Taina Nunţii. Apoi pentru a mărturisi marele adevăr că nimic nu este mai important în viaţa unei familii decât naşterea şi zămislirea de prunci. Şi, în al treilea rând, faptul că pruncul este prunc în toată integralitatea sa, cu trup, cu suflet, cu inimă, cu minte, cu toate membrele sale; chiar dacă nu se văd, ele sunt acolo din prima clipă a conceperii pruncului. De aceea, Biserica nu poate niciodată şi în nicio situaţie să admită lepădarea pruncului, drama avortului”.

Biserica din satul Poiana, comuna Vorona, a fost zidită după anul 1840 de către Rafael, stareţul Mănăstirii Vorona, iar sfinţirea ei a avut loc la data de 17 noiembrie 1847, după cum reiese dintr-o notiţă cu litere chirilice de pe un Minei al lunii noiembrie. În ultimii ani la biserică s-au efectuat importante lucrări de restaurare şi amenajare, atât la interior, cât şi la exterior, arata Ziarul Lumina.

În semn de apreciere pentru osteneala depusă, precum şi pentru întreaga activitate desfăşurată în parohie, preotul Andrei Bucşă a primit distincţia de iconom stavrofor, purtător de cruce, iar cei care au sprijinit lucrările efectuate la biserică au primit distincţii de vrednicie.

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri

Iohannis, după condamnarea lui Dragnea: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat!

astăzi, 10:46
252

Preşedintele Klaus Iohannis se află la Sibiu, cu ocazia reuniunii de liceu a foştilor săi elevi. "Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de preşedinţe al Rom&aci...

CTP, după declarațiile liderului PSD. "Dragnea va conduce România prin decrete. Exact ca Nicolae Ceaușescu"

Vineri, 22 Iunie 2018
877

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat pentru Știrile Pro TV primele declarații făcute de Liviu Dragnea, după condamnarea primită în primă instanță în dosarul "Bombonic...

Ecaterina Andronescu: "Îi adresez rugămintea domnului Dragnea să se gândească la faptul că țara e mai importantă decât oricare dintre noi!"

Vineri, 22 Iunie 2018
964

Ecaterina Andronescu, cea care l-a concurat pe Liviu Dragnea la șefia PSD la Congresul din primăvară, îi cere acestuia să se gândească al binele țării, nu la al lui, după condamnar...