Binecuvântare de har în parohia Lunca

Binecuvântare de har în parohia Lunca
Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat sâmbătă resfinţirea Bisericii "Sf. Dimitrie" din parohia Lunca, Protopopiatul Botosani.

De dimineaţă, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a fost întâmpinat în poarta sfântului lăcaş de copii îmbrăcaţi în straie populare, credincioşi şi soborul de preoţi. Pentru acest moment deosebit au fost lăsaţi să zboare mai mulţi porumbei albi. Într-o atmosferă duhovnicească, de linişte, slujba de resfinţire a fost săvârşită aşa cum este tradiţia, mai întâi în exteriorul şi apoi în înteriorul bisericii.

La final, oamenii au trecut prin sfântul altar şi s-au închinat la sfânta masă. "Este o mare sărbătoare sfinţirea unei biserici. Se poate intra o singură dată prin sfântul altar. Este o tradiţie frumoasă şi de aceea venim să ne rugăm pentru sănătate şi pentru toate cele ce sunt de folos pentru noi", a declarat Vasile Radu, din Botoşani.

"Am fost la mai multe sfinţiri de biserici, pentru a trece prin sfântul altar. Aveam mai multă putere, pentru că eram tânără. Mulţumesc însă lui Dumnezeu că mi-a ajutat acum să ajung să trec din nou prin sfântul altar. Am simţit o mare putere, parcă am fost mai aproape de Dumnezeu", a declarat Eleonora Covaliu, de 79 de ani, din Lunca.



După citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de învăţătură. La final, pr. Lucian Leonte, protoiereul Protopopiatului Botoşani, a remarcat faptul că, în timpul slujbei, IPS Teofan a cerut Sfântului Duh atât sfinţirea bisericii, cât şi a sufletelor celor prezenţi, iar pr. paroh Cristinel Axinte a mulţumit Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan pentru prezenţă.

Cei care au contribuit la restaurarea sfântului lăcaş închinat Sfântului Dimitrie au primit distincţii de vrednicie. Lucrările de reconsolidare şi renovare la Biserica "Sf. Dimitrie" s-au derulat în perioada 1999-2005, prin străduinţa părintelui paroh Cristinel Axinte, prin contribuţia enoriaşilor din parohie şi a altor donatori şi ajutători. Pictura a fost realizată între 2000-2005, în tehnica frescă. (C.Ciofu)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
33

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
72

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
85

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...