Biblioteca în sărbătoare!

Biblioteca în sărbătoare!

Pentru comunitatea bibliotecară din Romania, ziua de 23 aprilie are o dublă semnificaţie. Este data la care se se celebrează Ziua Internaţională a cărţii si a dreptului de autor, dar şi data la care se sărbătoreşte Ziua Bibliotecarului din Romania. Ca în fiecare an, manifestarea coincide cu omagierea Sfântului Gheorghe, patronul spiritual al Municipiului Botoşani.  Cele trei aniversări vor fi marcate la Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani, printr-o suită de activităţi diverse. 

Astfel, începând cu săptămâna 16-20 aprilie, secţiile şi filialele bibliotecii organizează mai multe expoziţii dedicate bibliotecarilor, cărţii şi Municipiului Botoşani. Filiala 1 Primăverii vă propune, în perioada 18 – 25 aprilie, expoziția cu titlul ”Și ei au fost bibliotecari. Galeria portretelor de personalități culturale naționale și universale ce au activat ca bibliotecari”. Expoziția readuce în memoria comunității o serie nume de rezonanță ale culturii din România, dar și de peste hotare, care au îmbrățișat nobila meserie de bibliotecar. La aceeaşi filială a instituţiei, luni, 23 aprilie, începând cu orele 11:00, va avea loc activitatea ”Mozaic geografic-cultural botoșănean”, organizată împreună cu elevii clasei a XII-a G de la Colegiul ”Mihai Eminescu” din municipiu. Elevii vor prezenta cele mai importante obiective turistice și culturale ale orașului, ale căror imagini vor fi expuse într-o expoziție intitulată ”Botoșanii de ieri și de azi”. De asemenea, elevii vor viziona filmul documentar ”Botoșani county”, în care sunt prezentate pagini de cultură, tradiție și istorie botoșăneană. 

Sala de Lectură a bibliotecii vă găzdui, între 18 şi 25 aprilie, expoziţia “Ziua Bibliotecarului”. Vor fi expuse reviste şi lucrări de specialitate, documente din patrimoniul sălii de lectură. Şi Secţia de Împrumut carte pentru copii va marca tripla aniversare, prin expoziţiile de carte, cartofilie, medalii şi insigne botoşănene, grupate sub titlul “Botoşani – oraşul meu drag”.

Momentul culminant al manifestărilor va avea loc luni, 23 aprilie, începând cu ora 09:00, la Sala de Lectură a bibliotecii. Sub titlul generic “Biblioteca publică – Centru de educaţie permanentă şi dezvoltare a personalităţii umane”, se va desfăşura întâlnirea metodică destinată prefesioniştilor în biblioteconomie din judeţul Botoşani. În cadrul întâlnirii vor fi două momente speciale. 

În curs de implementare la nivel national, programul “EduCab” a ajuns în toamna anului trecut şi la Botoşani. EduCab işi propune dezvoltarea capacităii educative a bibliotecilor publice, mai ales in mediul rural si sprijinirea activităţii acestora prin atragerea de sponsorizări și implicarea de voluntari. Prezentarea va fi făcută de Ioana DAN şi Roxana NICOLAESCU, din partea Programului “EduCab” România.

Ca o notă de apreciere a activităţii bibliotecarilor, a mişcare “e-Liberare” îşi propune să folosească reţeaua bibliotecilor publice în implementarea programelor şi activităţilor sale specific. De această data este vorba de  atragerea, instruirea şi implicarea bibliotecarilor în activităţi de combatare a traficului de persoane, în primul rând prin activităţi informative, desfăşurate sub îndrumarea organelor abilitate. Momentul va fi susţinut de Ioana SĂNDESCU, din partea mişcării “e-Liberare” şi inspector Liliana ORZA, din partea Centrului Regional Suceava al ANITP.

Pentru mai multe informaţii legate de programul activităţilor accesaţi site-ul www.bibliotecabotosani.ro.

(Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
595

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
126

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
80

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...