Biblioteca în sărbătoare!

Biblioteca în sărbătoare!

Pentru comunitatea bibliotecară din Romania, ziua de 23 aprilie are o dublă semnificaţie. Este data la care se se celebrează Ziua Internaţională a cărţii si a dreptului de autor, dar şi data la care se sărbătoreşte Ziua Bibliotecarului din Romania. Ca în fiecare an, manifestarea coincide cu omagierea Sfântului Gheorghe, patronul spiritual al Municipiului Botoşani.  Cele trei aniversări vor fi marcate la Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani, printr-o suită de activităţi diverse. 

Astfel, începând cu săptămâna 16-20 aprilie, secţiile şi filialele bibliotecii organizează mai multe expoziţii dedicate bibliotecarilor, cărţii şi Municipiului Botoşani. Filiala 1 Primăverii vă propune, în perioada 18 – 25 aprilie, expoziția cu titlul ”Și ei au fost bibliotecari. Galeria portretelor de personalități culturale naționale și universale ce au activat ca bibliotecari”. Expoziția readuce în memoria comunității o serie nume de rezonanță ale culturii din România, dar și de peste hotare, care au îmbrățișat nobila meserie de bibliotecar. La aceeaşi filială a instituţiei, luni, 23 aprilie, începând cu orele 11:00, va avea loc activitatea ”Mozaic geografic-cultural botoșănean”, organizată împreună cu elevii clasei a XII-a G de la Colegiul ”Mihai Eminescu” din municipiu. Elevii vor prezenta cele mai importante obiective turistice și culturale ale orașului, ale căror imagini vor fi expuse într-o expoziție intitulată ”Botoșanii de ieri și de azi”. De asemenea, elevii vor viziona filmul documentar ”Botoșani county”, în care sunt prezentate pagini de cultură, tradiție și istorie botoșăneană. 

Sala de Lectură a bibliotecii vă găzdui, între 18 şi 25 aprilie, expoziţia “Ziua Bibliotecarului”. Vor fi expuse reviste şi lucrări de specialitate, documente din patrimoniul sălii de lectură. Şi Secţia de Împrumut carte pentru copii va marca tripla aniversare, prin expoziţiile de carte, cartofilie, medalii şi insigne botoşănene, grupate sub titlul “Botoşani – oraşul meu drag”.

Momentul culminant al manifestărilor va avea loc luni, 23 aprilie, începând cu ora 09:00, la Sala de Lectură a bibliotecii. Sub titlul generic “Biblioteca publică – Centru de educaţie permanentă şi dezvoltare a personalităţii umane”, se va desfăşura întâlnirea metodică destinată prefesioniştilor în biblioteconomie din judeţul Botoşani. În cadrul întâlnirii vor fi două momente speciale. 

În curs de implementare la nivel national, programul “EduCab” a ajuns în toamna anului trecut şi la Botoşani. EduCab işi propune dezvoltarea capacităii educative a bibliotecilor publice, mai ales in mediul rural si sprijinirea activităţii acestora prin atragerea de sponsorizări și implicarea de voluntari. Prezentarea va fi făcută de Ioana DAN şi Roxana NICOLAESCU, din partea Programului “EduCab” România.

Ca o notă de apreciere a activităţii bibliotecarilor, a mişcare “e-Liberare” îşi propune să folosească reţeaua bibliotecilor publice în implementarea programelor şi activităţilor sale specific. De această data este vorba de  atragerea, instruirea şi implicarea bibliotecarilor în activităţi de combatare a traficului de persoane, în primul rând prin activităţi informative, desfăşurate sub îndrumarea organelor abilitate. Momentul va fi susţinut de Ioana SĂNDESCU, din partea mişcării “e-Liberare” şi inspector Liliana ORZA, din partea Centrului Regional Suceava al ANITP.

Pentru mai multe informaţii legate de programul activităţilor accesaţi site-ul www.bibliotecabotosani.ro.

(Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident de muncă la un atelier de prelucrare a lemnului

Vineri, 18 Ianuarie 2019
870

S-a întâmplat vineri dimineaţă, într-un atelier de prelucrare a lemnului, atunci când femeia, în vârstă de 40 de ani, din Corni, lucra la un abric. La un moment ...

Amenințare serioasă pentru toți iubitorii acestui joc. Specialiștii spun că este foarte periculos. Și în România numărul jucătorilor este în creștere

Vineri, 18 Ianuarie 2019
618

Jocul care dă dependență! Părinţii sunt disperaţi din cauza dependenţei copiilor, au ajuns chiar să ia măsuri extreme. Sute de minori au fost internaţi în clinici de reabilitare specializat...

Accident în Italia: Un român l-a omorât pe inginerul care a construit tunelul Mont Blanc - VIDEO

Vineri, 18 Ianuarie 2019
1046

Accident cumplit în Italia, la Cimina, produs de doi tineri români, în urma căruia a murit Giulio Cesare Meschini, inginerul de 91 de ani care a construit tunelul Mont Blanc, inform...