Bani alocaţi din bugetul local pentru Premiul Naţional de Poezie

Bani alocaţi din bugetul local pentru Premiul Naţional de Poezie

Consilierii locali, întruniţi joi în şedinţă de îndată, au aprobat alocarea unei sume din bugetul local pentru finanţarea Premiului Naţional de Poezie “Mihai Eminescu”, ediţia a XXVII-a, ce se va desfăşura la Botoşani în perioada 13-15 ianuarie.

65.000 de lei s-au alocat din bugetul municipiului pentru manifestările organizate în cadrul acestui eveniment. 35.000 de lei va fi valoarea Premiului Naţional de Poezie, cei şapte membri ai juriului vor primi câte 750 de lei fiecare, brut, 12.000 de lei vor fi cheltuielile cu masa şi cazarea şi 7.800 de lei cheltuielile cu masa festivă.

Poetul laureat al Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” va deveni Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani, pentru data de 15 ianuarie fiind programată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local.

Vor urma depuneri de coroane la statuia poetului Mihai Eminescu din faţa Teatrului, un Te Deum la Biserica Uspenia, iar ulterior va avea loc o deplasare la Ipoteşti.

Gala de decernare a premiilor Opera Omnia şi Opus Primum va avea loc la Cinematrograful Unirea, unde va susţine un recital Nicu Alifantis.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO - Protest in fata Guvernului: Referendum pentru toti sa stim daca suntem hoti! Anticipate!

astăzi, 20:35
139

Peste 2.000 de persoane s-au strans miercuri seara in Piata Victoriei, dupa ce mare parte au protestat la amiaza la Parlament fata de modificarile periculoase aduse de PSD, ALDE si UDMR Codului de Pro...

Circ în toată regula făcut de un șofer, după ce a produs un accident pe strada Pacea!

astăzi, 17:10
1681

Astăzi, poliţiştii Biroului Rutier - Poliţia municipiului Botoşani au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoşani, bănuit de ...

Sentința definitivă pentru Dan Șova: 3 ani de închisoare cu executare!

astăzi, 17:03
244

Trei ani este pedeapsa pentru Dan Şova, la ultimul termen al procesului CET Govora. În primă instanţă, fostul senator fusese condamnat tot la trei ani de detenţie, pentru trafic de influen...