Bani alocaţi din bugetul local pentru Premiul Naţional de Poezie

Bani alocaţi din bugetul local pentru Premiul Naţional de Poezie

Consilierii locali, întruniţi joi în şedinţă de îndată, au aprobat alocarea unei sume din bugetul local pentru finanţarea Premiului Naţional de Poezie “Mihai Eminescu”, ediţia a XXVII-a, ce se va desfăşura la Botoşani în perioada 13-15 ianuarie.

65.000 de lei s-au alocat din bugetul municipiului pentru manifestările organizate în cadrul acestui eveniment. 35.000 de lei va fi valoarea Premiului Naţional de Poezie, cei şapte membri ai juriului vor primi câte 750 de lei fiecare, brut, 12.000 de lei vor fi cheltuielile cu masa şi cazarea şi 7.800 de lei cheltuielile cu masa festivă.

Poetul laureat al Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” va deveni Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani, pentru data de 15 ianuarie fiind programată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local.

Vor urma depuneri de coroane la statuia poetului Mihai Eminescu din faţa Teatrului, un Te Deum la Biserica Uspenia, iar ulterior va avea loc o deplasare la Ipoteşti.

Gala de decernare a premiilor Opera Omnia şi Opus Primum va avea loc la Cinematrograful Unirea, unde va susţine un recital Nicu Alifantis.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Să nu-l uităm pe "Mono", omul care a oprit tramvaiele și a pornit Revoluția din 89!

astăzi, 09:14
31

În seara de 16 decembrie 1989, la Timișoara începea Revoluția. La început a fost o mână de oameni, apoi li s-au alăturat din ce în ce mai mulți. Erau tineri și făr...

Beatrice Olaru, botoșăneanca de la Exatlon, a câștigat premiul de 100.000 de euro! - VIDEO

astăzi, 08:53
152

Beatrice Olaru este câștigătoarea celei de-a doua ediții a reality-show-ului Exatlon, difuzat pe Kanal D. Ea l-a învins pe Alin Andronic, în urma abandonului acestuia. Scorul era ...

La mulţi ani, Daniel, Daniela! - VIDEO

astăzi, 08:41
82

Prorocul Daniel s-a nascut din semintia lui Iuda, semintie imparateasca. A trait cu 460 de ani inainte de Hristos. Cand Ierusalimul a fost cucerit de imparatul babilonean Nabucodonosor, Daniel si tine...