Bani alocaţi din bugetul local pentru Premiul Naţional de Poezie

Bani alocaţi din bugetul local pentru Premiul Naţional de Poezie

Consilierii locali, întruniţi joi în şedinţă de îndată, au aprobat alocarea unei sume din bugetul local pentru finanţarea Premiului Naţional de Poezie “Mihai Eminescu”, ediţia a XXVII-a, ce se va desfăşura la Botoşani în perioada 13-15 ianuarie.

65.000 de lei s-au alocat din bugetul municipiului pentru manifestările organizate în cadrul acestui eveniment. 35.000 de lei va fi valoarea Premiului Naţional de Poezie, cei şapte membri ai juriului vor primi câte 750 de lei fiecare, brut, 12.000 de lei vor fi cheltuielile cu masa şi cazarea şi 7.800 de lei cheltuielile cu masa festivă.

Poetul laureat al Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” va deveni Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani, pentru data de 15 ianuarie fiind programată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local.

Vor urma depuneri de coroane la statuia poetului Mihai Eminescu din faţa Teatrului, un Te Deum la Biserica Uspenia, iar ulterior va avea loc o deplasare la Ipoteşti.

Gala de decernare a premiilor Opera Omnia şi Opus Primum va avea loc la Cinematrograful Unirea, unde va susţine un recital Nicu Alifantis.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pentru ca vine gerul polar, ornitologii recomanda sa hranim pasarile cu slanina

astăzi, 15:12
350

Dupa ce meteorologii au anuntat ca temperaturile vor scadea drastic si vine viscolul, ornitologii fac un apel catre iubitorii de pasari. "Puneti si slanina cruda la indemana pasarilor, nu do...

Ministerul Sanatatii: Recomandari pentru zilele cu temperaturi scazute

astăzi, 14:10
336

In zilele cu temperaturi scazute, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea prelungita la frig, sa respecte regulile d...

Prefectul a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Mobilizare pentru gestionarea efectelor codului portocaliu de ger!

astăzi, 13:03
1326

Avertizarea meteorologică de tip cod portocaliu de frig, lansată de Administraţia Naţională de Meteorologie, a determinat astăzi convocarea, de către prefectul Dan Şlincu, a Comitetului Judeţ...