Bani alocaţi din bugetul local pentru Premiul Naţional de Poezie

Bani alocaţi din bugetul local pentru Premiul Naţional de Poezie

Consilierii locali, întruniţi joi în şedinţă de îndată, au aprobat alocarea unei sume din bugetul local pentru finanţarea Premiului Naţional de Poezie “Mihai Eminescu”, ediţia a XXVII-a, ce se va desfăşura la Botoşani în perioada 13-15 ianuarie.

65.000 de lei s-au alocat din bugetul municipiului pentru manifestările organizate în cadrul acestui eveniment. 35.000 de lei va fi valoarea Premiului Naţional de Poezie, cei şapte membri ai juriului vor primi câte 750 de lei fiecare, brut, 12.000 de lei vor fi cheltuielile cu masa şi cazarea şi 7.800 de lei cheltuielile cu masa festivă.

Poetul laureat al Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” va deveni Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani, pentru data de 15 ianuarie fiind programată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local.

Vor urma depuneri de coroane la statuia poetului Mihai Eminescu din faţa Teatrului, un Te Deum la Biserica Uspenia, iar ulterior va avea loc o deplasare la Ipoteşti.

Gala de decernare a premiilor Opera Omnia şi Opus Primum va avea loc la Cinematrograful Unirea, unde va susţine un recital Nicu Alifantis.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENȚIE! O nouă țeapă bântuie internetul. O mulțime de români au fost înșelați

astăzi, 12:28
236

Românii care au nevoie de bani împrumut ar trebui să ţină cont de faptul că pot rămâne fără garanţiile depuse pentru a primi diverse sume care sunt promise în condiţii...

Fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, la volanul unei mașini înmatriculate în Marea Britanie!

astăzi, 11:56
1501

În data de 21 septembrie, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au oprit în trafic pentru control, pe raza localităţ...

Șoferul ministrului Educației a rămas fără carnet pentru că mergea cu viteză prea mare

astăzi, 11:52
228

Şoferul ministrului Educaţiei a fost amendat noaptea trecută de poliţiştii rutieri şi i-a fost reţinut permisul de conducere, după ce a fost prins că circula cu viteză excesivă, au dec...