Au început Zilele Nordului. Care e programul de weekend și ce să nu ratezi!

Au început Zilele Nordului. Care e programul de weekend și ce să nu ratezi!

Turiști din țară și străinătate se bucură zilele acestea de Zilele Nordului, festivalul de muzică, arte și călătorii care are loc în cel mai nordic oraș din țară, Darabani, aproape de frontiera dintre România, Republica Moldova și Ucraina. Două campinguri încăpătoare sunt puse la dispoziție de organizatori pe terenul de fotbal, iar activitățile sunt variate.

Concerte în Poiana Teioasa cu Moonlight Breakfast, Coma, Taraf de Caliu, JazzyBIT, Sunet Fin, Trees Orchestra și Cel Visător, tururi ghidate, filme la miez de noapte, expoziții, teatru, statui vivante, ateliere: sunt câteva activități ce au loc până duminică la festival.

„Vineri, 18 august, mergem sus de tot, în nordul țării, la Darabani, venim pentru prima oară, sperăm că nu și ultima dată, la Zilele Nordului”, afirmă membrii trupei Coma, una dintre cele mai iubite formații de rock din România. Coma va concerta vineri de la ora 22:00 în Poiana Teioasa, iar intrarea este liberă, la fel ca la celelalte concerte din cadrul festivalului.

De asemenea, Întâlnirile Nordului le dau ocazia participanțior să cunoască personalități de marcă precum Doina Melinte - multiplă campioană mondială și olimpică, Mona Prisăcariu - facilitator comunitar cu experiență în Tajikistan, Egipt și India, Iulian Rotariu - pompierul care aleargă ultramaratoane pentru cauze sociale, Theodor Șoptelea - tânăr actor. În plus, tururile Nordului ne poartă prin locuri din regiune precum Cetatea Doamnei-Botoșani, Delta Prutului, fosta capitală Siret și mergem înapoi în timp cu o șezătoare la Pomârla.

La fiecare miez de noapte e proiectat în aer liber, în centrul orașului Darabani, un film oferit de TIFF: (M)Ucenicul, Povestea Iubirii și Goodnight, Mommy. Intrarea la toate concerte și la filme e liberă, iar cei care doresc pot să doneze pentru Școala Veche din Darabani.

Vineri și sâmbătă concertele și activitățile se desfășoară la Darabani, iar duminică o parte din activități au loc la Pomârla, unde ia startul maratonul ciclist la care participă peste 100 de pasionați ai mersului pe două roti, tot acolo se organizează concerte, ateliere și tururi ghidate.

Vineri și sâmbătă cântă în Poiana Teioasa trupele Moonlight Breakfast, Coma, Taraf de Caliu, The Kryptonite Sparks, Sunet Fin, Trees Orchestra, Bulz Brotherz. Duminică sunt programate concerte la Pomârla: JazzyBIT, Taraf de Caliu și The Kryptonite Sparks în amfiteatrul la aer liber din localitate.

Închiderea festivalului e marcată de JazzyBIT, una dintre cele mai bune trupe jazz ale momentului.

„Mulți, tot mai mulți, înțeleg puterea transformatoare a festivalului pentru comunitățile în care e activ, însă avem parte, în același timp, și de multă indiferență, ba chiar și de multă opoziție. Ne bucurăm că reușim să contribuim la creșterea numărului de turiști de la o ediție la alta și că avem tot mai mulți tineri dornici să se implice și comunitățile mici ale Nordului care vor să fie parte din festival", spune Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

A patra ediție a festivalului a început joi, 17 august, cu un concert C.A.L.I. Quartet în curtea Conacului Balș. La fel ca în anii trecuți, festivalul are o cauză, iar acum cauza o reprezintă reabilitarea Școlii Vechi din Darabani, unitate care stă să se prăbușească din cauza lucrărilor de proastă calitate din trecut.

Intrarea la concerte e liberă, iar cei care doresc pot dona pentru reabilitarea școlii care acum e un pericol pentru elevi și cadre didactice din cauza infiltrațiilor de apă din tavan. Puteți susține cauza prin donații în bani în contul RO13 RNCB 0301 1477 1126 0001 (în lei) al Asociației Nord, deschis la Banca Comercială Română, Agenția Darabani sau în materiale de construcții.

Programul complet pe zile și pe ore este disponibil online pe site-ul http://www.zilelenordului.ro/program/

Festivalul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, Primăriei Darabani, Primăriei Pomârla și Primăriei Hilișeu-Horia, Bergenbier, Almdudler, Radio Guerrilla, Cadasplan Solutions, Betty Ice, Compania Transilvană de Tipar, Galaxy Design, Pirania, Sagrod, Symmetrica și Suhardo. Mai multe informații găsiți pe www.zilelenordului.ro.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENȚIE! O nouă țeapă bântuie internetul. O mulțime de români au fost înșelați

astăzi, 12:28
17

Românii care au nevoie de bani împrumut ar trebui să ţină cont de faptul că pot rămâne fără garanţiile depuse pentru a primi diverse sume care sunt promise în condiţii...

Fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, la volanul unei mașini înmatriculate în Marea Britanie!

astăzi, 11:56
562

În data de 21 septembrie, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au oprit în trafic pentru control, pe raza localităţ...

Șoferul ministrului Educației a rămas fără carnet pentru că mergea cu viteză prea mare

astăzi, 11:52
97

Şoferul ministrului Educaţiei a fost amendat noaptea trecută de poliţiştii rutieri şi i-a fost reţinut permisul de conducere, după ce a fost prins că circula cu viteză excesivă, au dec...