Au desenat, au fost premiati! - GALERIE FOTO

Au desenat, au fost premiati! - GALERIE FOTO
Ultimul spectacol al stagiunii a coincis, la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani, cu finalizarea concursului Deseneaza spectacolul, manifestare care a reusit, pe parcursul a patru luni, sa starneasca interesul artistic a sute de copii care duminica de duminica au venit la teatru cu propriile interpretari dupa spectacolele vizionate.

Editia a doua a concursului a debutat in luna februarie 2010, la initiativa directorului adjunct al institutiei, Mihaela Nistorica. Desenele au fost expuse in holul teatrului, in fiecare duminica micutii spectatori beneficiind si de premii constand in bonuri la locurile de joaca (Anastasia Kids, Unik Land, Kids Kafe) sau bon valoric pentru Cofetaria Mami. 



Jurizarea s-a facut pe titlu de spectacol, tinand cont de originalitatea interpretarii in imagini a spectacolului vizionat, dar si de varsta si contributia fiecarui copil in redarea spectacolului pe hartia de desen.



Juriul editiei a doua a concursului a fost compus din prof. Victor Hreniuc - profesor de pictura Scoala Populara de Arta Botosani, membru UAP; Cornel Dumitriu - artist plastic, membru UAP, Galeria CITY; Mihai Pastramagiu - scenograf Teatrul "Mihai Eminescu" Botosani.

In urma aprecierilor facute asupra lucrarilor realizate de catre copii, juriul a desemnat urmatorii castigatori:

-Carabus Crina Miruna - 5 ani - spectacolul Desen animat     
-Pantiru Ionut Sebastian - spectacolul Ghemotoacele smechere
-Iftime Maria - spectacolul Fata babei si fata mosneagului
-Luca Nistorica – 5 ani – spectacolul Clovnul
-Turcanu Eva-Maria – 4 ani - spectacolul Tigrisorul Pietrek
-Petrea Roxana, cl. a III-a - spectacolul - Povestiri de buzunar
-Moisa Ioana Daniela - spectacolul Tom Degetel
-Oboroceanu Luca - spectacolul Ratusca cea urata
-Iulia - spectacolul Capra cu trei iezi  
-Gavrilet Teodora - 3,5 ani - spectacolul La bunici
-Cosoreanu Denisa-Gabriela, cl. I - spectacolul In vizita cu dl Goe si Bubico 
-Coroliuc Sebi - spectacolul Punguta cu doi bani
-Musteata Iustin - spectacolul Alba ca zapada si cei 7 pitici


De asemenea, juriul a acordat si 10 PREMII SPECIALE:

-Timofte George Cosmin - spectacolul Desen animat
-Zaharia Olguta Andreia - 6 ani - spectacolul Fata babei si fata mosneagului
-Ioana - spectacolul Clovnul  
-Ganju Marius Eduard, loc. Dracsani, Sulita - spectacolul La bunici
-Moisii Maria  - spectacolul Punguta cu doi bani
-Ilinca Fodor – spectacolul Aventurile lui Chit
-Emilia - spectacolul Punguta cu doi bani
-Carabus Crina Miruna – 5 ani - spectacolul Alba ca Zapada si cei 7 pitici
-Niculaes Tudor – 2,6 ani - spectacolul Alba ca Zapada si cei 7 pitici
-Macsim Andreea – 7 ani - spectacolul Daruiti copiilor ingeri!


Premiile celei de a II-a editii a Concursului "Deseneaza spectacolul" au fost acordate duminica, 27 iunie, la ora 11.00, inainte de inceperea spectacolului in premiera "Iedul cu trei capre".
Gala de decernare a premiilor a fost o reala sarbatoare pentru copii, acestia primind cadourile din partea directorului Teatrului Vasilache, Marius Rogojinschi, a directorului adjunct, Mihaela Nistorica, dar a viceprimarului municipiului Botosani, Catalin Alexa.



Copiii au primit, din partea Serviciului Public de Administrare Baze Sportive si Zone de Agrement, care functioneaza sub autoritatea Consiliului Local al municipiului Botosani, invitatii pentru Zona de agrement a lacului din Parcul Mihai Eminescu, dar si bonuri valorice la Cofetaria Mami din incinta Kaufland, precum si alte premii din partea Teatrului Vasilache.

Deoarece in aceasta editie numarul lucrarilor care au atras atentia juriului a fost foarte mare, pe langa premiile oferite pentru "desenarea" unui spectacol, in unanimitate, juriul a hotarat acordarea unui numar de 10 premii speciale sponsorizate de Corneliu Dumitriu, artist plastic, managerul firmei "City Gallery", care in acelasi timp va expune lucrarile copiilor premiati, iar in aceeasi zi, incepand cu orele 18.00, a invitat copiii sa deseneze pe asfalt in fata galeriei ultimul spectacol pe care l-au vizionat in stagiunea 2009-2010, "Iedul cu trei capre".


 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
54

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
38

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
42

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...