Atelierul de teatru vă invită la spectacol... online! "ampiticipecreier.com", în direct de la Ideo Ideis!

Atelierul de teatru vă invită la spectacol... online! "ampiticipecreier.com", în direct de la Ideo Ideis!
Joacă în liga profesionistă a teatrului tânăr şi pot fi văzuţi de acasă! Atelierul de teatru vă invită să îi fiţi alături astăzi, de la ora 12.00! Spectacolul ampiticipecreier.com, prezentat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis, poate fi vizionat în direct, de la Alexandria!

Atelierul de teatru al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani participă în aceste zile la fenomenul Ideo Ideis - a IX-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr, 18-26 august 2014, alături de trupe din Constanța, București, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sinaia, Vulcan și Alexandria.

La fel ca în fiecare an, structura festivalului  include o serie completă de secţiuni: Atelierele de Teatru Tânăr, Atelierele de Măiestrie, Spectacolele de Teatru Tânăr, Spectacolele de teatru profesionist, Cinemateca Târzie, Seara Povestitorilor, Masterclass-uri şi evenimentele dedicate comunităţii din Alexandria: spectacolele de stradă, Caravana TIFF - proiecţii  de film, ateliere de dezvoltare personală pentru copii şi părinţi şi reprezentaţii la  terasa Conciato (spaţiu alternativ  destinat spectacolelor de tip studio ale studenţilor sau tinerilor absolvenţi ai facultăţilor de teatru din țară), după cum ne informează Atelierul de teatru.

În  secţiunea Masterclass  îi întâlnim pe actorii Victor Rebengiuc, Vlad Ivanov, Marcel Iureş (preşedinte de onoare al festivalului) şi mentorii Ideo Ideis: Cătălin Ştefănescu, Vlad Zamfirescu, Medeea Marinescu, Marius Manole şi Andi Vasluianu, iar Serile Povestitorilor îi au ca invitaţi pe realizatorul TV Andi Moisescu, alpinistul Horia Colibăşanu şi pe Andreea Iager Tako şi Norbert Tako (fondatorii festivalului Plai). Această ediţie cuprinde 14 spectacole de teatru, 10 spectacole de teatru tânăr, 3 masterclass-uri, 5 filme, 9 ateliere, 4 spectacole pentru copii, ateliere Art&Play, tipărirea gazetei festivalului - Revista Colaj, un atelier de parenting şi animaţie stradală.

Spectacolele  secţiunii Teatru Tânăr sunt: Sub aceeaşi stea - AICI (Constanţa), Soacra cu trei nurori - Mircea Albulescu (Câmpina), Clasa noastră - AS (Bucureşti), ampiticipecreier.com - Atelierul de Teatru (Botoşani), 5 nuanţe de negru - Domino (Râmnicu Vâlcea), Satul Electronic - Gong (Roman), Poveşti de familie - Oglinzi (Sinaia), Visul unei nopţi de Sânziene - Theatron (Vulcan), Gâlcevile din Chioggia - Yorick (Bucureşti), Scene din viaţa insectelor - StarT (Alexandria).Atelierul de Teatru din Botoşani participă la Ideo Ideis din 2007, spectacolele trupei fiind asfel selectate la opt dintre cele nouă ediții.

La această ediție Atelierul participă cu spectacolul ampiticipecreier.com, de Ilinca-Anamaria Prisăcariudespre care autoarea spune: "Spectacolul acesta ne-a demonstrat că, până la urma urmei, the sky is the limit. Totul a început cu o postare de pe blogul Ilincăi Anamaria Prisăcariu despre profesorii care ne limitează şi ne împiedică să fim şi să facem ceea ce ne dorim. A continuat, apoi, cu o picătură de poezie de pe blogurile lui Vlad Galer şi Sabinei Balan despre suflet, iubire şi pasiune. Apoi cu o serie de întrebări, printre care s-au numărat: "dar ce vreau eu să fiu, de fapt?" şi "dacă asta e ceea ce îmi doresc, ce mai contează?". La un moment dat a intervenit "dacă sunt singura care trece prin asta?", iar, într-un final, acestea au ajuns întrebările cheie ale spectacolului. Apoi s-a conturat o idee care avea să se concretizeze sub numele de ampiticipecreier.com. E un spectacol pe simţit, nu pe întrebat, ori pe presupus".

DISTRIBUȚIE:
Ada - Ilinca Anamaria Prisăcariu
Daniel - Florin Aioane
Pitici -  Alexandru Acsinte, Alexandru Afloarei, Aida Boca, Lorin Buzilă, Carina Cozminschi, Cezara Florescu, Bianca Ionescu, Maria Maftei, Alexandra Marinițu, Emma Mateciuc, Șerban Mihai, Anamaria Rusu, Gabriel Tizu, Raluca Viziteu, Eugenia Drobotă, Răzvan Wolf                 
Boboci - Irina Artenii, Alexandru Ivănoiu, Oana Jipa, George Maftei, Ștefana Micu, Claudia Moroșanu (prieteni ai Atelierului)
Regia: Ilinca Anamaria Prisăcariu
Scenografia: Atelierul de Teatru
Coloana sonoră: Șerban Mihai
Lumini: Răzvan Wolf
Coordonatori: Lenuș Teodora Moraru și Gelu RîșcaAtelierul de teatru ne mai semnalează un fapt remarcabil: Sunt profesori care sprijină și vorbesc atât de frumos despre mişcarea de teatru tânăr pentru că o cunosc şi au avut ocazia să o măsoare,  gata să dea sfaturi sau să creeze împreună cu acești copii, care aplaudă, care plâng şi râd, văzând talentul acestor tineri.  Aceşti tineri trebuie susţinuţi.  Aceşti profesori sunt demni de respect! Un Om minunat, Nicoleta Chiponca profesor al Colegiului Național Mihai Eminescu Botoșani, a ales ca anul acesta sa-și petreacă o părticică din concediu la Ideo Ideis, să participe la ateliere și să susţină trupa.Spectacolele de la Ideo Ideis sunt transmise în direct, online, Atelierul de teatru putând fi urmărit astăzi, 25 august, de la ora 12, la următoarea adresă: 
http://live.stirileprotv.ro/live/ibu10.html


 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Umilința eternă! Botoșani - Chindia 0-3!

astăzi, 20:14
305

Botoșani și Chindia s-au întâlnit un etapa a 10-a a primei ligi, duminică, de la ora 17:30. Botoșani a avut lovitura de deschidere a meciului. Greșelile de arbitraj continua sa o deza...

Drum de 1,8 milioane de lei pentru o comună din județ

astăzi, 19:38
741

Primăria comunei Corni a lansat procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor de refacere și modernizare ale unui drum sătesc, pe un segment de 1,65 km, proiect în ...

Viața bate filmul: în vârstă de 65 de ani, s-a pus la băut cu iubitul fostei amante, apoi a fost lovit cu toporul în cap

astăzi, 19:14
996

Un bărbat de 65 de ani din județ se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost bătut de iubitul fostei sale concubine.Incidentul a avut loc în satul Lupăria, din comuna Prăje...