Atelierul de teatru în cadrul I.D. Fest, ediţia a 15-a, Bacău

Atelierul de teatru în cadrul I.D. Fest, ediţia a 15-a, Bacău
Festivalul naţional de teatru pentru liceeni I.D. Fest 15, organizat  de către Asociaţia Ingenious Drama, în perioada 14-23 iulie 2014, la Bacău, pe scena Teatrului Municipal Bacovia, a atras 11 trupe de liceeni  din toată ţara: The Knockers (Suceava), The Hooleelogans (Timişoara), Heavenly Hell (Timişoara), Brainstorming (Bucureşti), In The Spot (Bacău), Nobody’s Group (Bacău), A.C.T (Bacău), Protha (Panciu), Transparency (Bacău), Yorick (București) şi Atelierul de teatru al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Botoşani.

Ediţia de anul acesta s-a desfăşurat sub sloganul "I.D. Fest schimbă!", transformând profilul lingvistic din limba engleză în română.

Juriul a fost format din Horia Suru (regizor şi actor, preşedintele juriului), Doru Mareş (critic), Isabela Neamţu (actriţă), Matei Chioariu (actor), Ştefan Huluba (actor), iar ca membru onorific al juriului – actriţa Coca Bloos.

Atelierul de teatru a intrat în competiţie cu spectacolul "a little drop of HAMLET", după William Shakespeare, adaptare de Ilinca-Anamaria Prisăcariu.

În urma feedback-ului pozitiv din partea publicului şi al juriului, trupa a câştigat următoarele premii: Cel mai bun spectacol, Cel mai bun actor în rol principal – Florin Aioane (Hamlet), Cea mai bună actriţă în rol principal – Raluca Viziteu (Polonius), Cel mai bun actor în rol secundar – Alexandru Afloarei  (Claudius), Cea mai buna adaptare a unui text – Ilinca Anamaria Prisăcariu, Premiul special al juriului - Aida Boca şi Bianca Ionescu (Doi copii).

De asemenea, au fost nominalizate Emma Mateciuc, pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Ofelia) și Alexandra Mariniţu pentru cea mai bună actriţă în rol secundar (Gertrude).

Atelierul de teatru a participat la ediții anterioare I.D. Fest cu Barenaked, VitaminS, de Vera Ion (r. Mădălina Lohan și Bristena Oprișanu), The Box, de Sabina Balan (r. Diana Ligi), Dr. Timmy, de Sabina Balan (r. Diana Ligi), Blogstory, de Ilinca Anamaria Prisăcariu (r. Ilinca Anamaria Prisăcariu și Cezara Munteanu), obținând de asemenea premii și nominalizări. (Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Caravana SMURD "Fii pregătit!" a poposit, sâmbătă, la Darabani! FOTO

Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
218

Zeci de dărăbăneni au participat, sâmbătă, la cursurile organizate în cadrul caravanei SMURD "Fii pregătit", care a ajuns pentru a treia oară în județul Botoșani.Misiunea Caravanei e...

"Romania - Te iubesc!", la Liceul "Demostene Botez" Trusesti! FOTO

Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
439

In anul centenarului, elevii Liceului "Demostene Botez" Trusesti au evidentiat printr-o activitate desfasurata in saptamana "Scoala Altfel" cel putin 100 de motive p...

Peste 1000 de oameni pe dealul Polonic, la Dorohoi! FOTO

Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
1652

Pe dealul Polonic de la Dorohoi continuă plantările începute în urmă cu câțiva ani, la acțiunea care este în plină desfășurare participând aproximativ 1200 d...