Atelierul de teatru în cadrul I.D. Fest, ediţia a 15-a, Bacău

Atelierul de teatru în cadrul I.D. Fest, ediţia a 15-a, Bacău
Festivalul naţional de teatru pentru liceeni I.D. Fest 15, organizat  de către Asociaţia Ingenious Drama, în perioada 14-23 iulie 2014, la Bacău, pe scena Teatrului Municipal Bacovia, a atras 11 trupe de liceeni  din toată ţara: The Knockers (Suceava), The Hooleelogans (Timişoara), Heavenly Hell (Timişoara), Brainstorming (Bucureşti), In The Spot (Bacău), Nobody’s Group (Bacău), A.C.T (Bacău), Protha (Panciu), Transparency (Bacău), Yorick (București) şi Atelierul de teatru al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Botoşani.

Ediţia de anul acesta s-a desfăşurat sub sloganul "I.D. Fest schimbă!", transformând profilul lingvistic din limba engleză în română.

Juriul a fost format din Horia Suru (regizor şi actor, preşedintele juriului), Doru Mareş (critic), Isabela Neamţu (actriţă), Matei Chioariu (actor), Ştefan Huluba (actor), iar ca membru onorific al juriului – actriţa Coca Bloos.

Atelierul de teatru a intrat în competiţie cu spectacolul "a little drop of HAMLET", după William Shakespeare, adaptare de Ilinca-Anamaria Prisăcariu.

În urma feedback-ului pozitiv din partea publicului şi al juriului, trupa a câştigat următoarele premii: Cel mai bun spectacol, Cel mai bun actor în rol principal – Florin Aioane (Hamlet), Cea mai bună actriţă în rol principal – Raluca Viziteu (Polonius), Cel mai bun actor în rol secundar – Alexandru Afloarei  (Claudius), Cea mai buna adaptare a unui text – Ilinca Anamaria Prisăcariu, Premiul special al juriului - Aida Boca şi Bianca Ionescu (Doi copii).

De asemenea, au fost nominalizate Emma Mateciuc, pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Ofelia) și Alexandra Mariniţu pentru cea mai bună actriţă în rol secundar (Gertrude).

Atelierul de teatru a participat la ediții anterioare I.D. Fest cu Barenaked, VitaminS, de Vera Ion (r. Mădălina Lohan și Bristena Oprișanu), The Box, de Sabina Balan (r. Diana Ligi), Dr. Timmy, de Sabina Balan (r. Diana Ligi), Blogstory, de Ilinca Anamaria Prisăcariu (r. Ilinca Anamaria Prisăcariu și Cezara Munteanu), obținând de asemenea premii și nominalizări. (Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Leo Perutz - IUDA LUI LEONARDO

astăzi, 16:48
44

Celebra pictură „Cina cea de Taină” pare să îngheţe în timp clipa în care Iisus „s-a tulburat cu duhul şi a mărturisit şi a zis: Adevărat, adevărat zic vouă că unul dintre voi Mă ...

Povestea unui botoșănean, inginer pe nave de lux din Olanda: "Înțeleg mult mai profund conceptul de ACASĂ"

astăzi, 16:27
285

Direct de pe băncile facultății, pe care a absolvit-o la Iași, a plecat în Olanda, țara care se impune drept cea mai prosperă provincie. Provine dintr-o familie de ingineri și, cum z...

ESTE OFICIAL: 24 și 31 decembrie sunt zile libere pentru bugetari!

astăzi, 15:32
455

Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, un proiect de hotărâre prin care zilele de 24 şi 31 decembrie sunt declarate libere pentru bugetari, astfel acordându-se două minivaca...