Atelierul de teatru în cadrul I.D. Fest, ediţia a 15-a, Bacău

Atelierul de teatru în cadrul I.D. Fest, ediţia a 15-a, Bacău
Festivalul naţional de teatru pentru liceeni I.D. Fest 15, organizat  de către Asociaţia Ingenious Drama, în perioada 14-23 iulie 2014, la Bacău, pe scena Teatrului Municipal Bacovia, a atras 11 trupe de liceeni  din toată ţara: The Knockers (Suceava), The Hooleelogans (Timişoara), Heavenly Hell (Timişoara), Brainstorming (Bucureşti), In The Spot (Bacău), Nobody’s Group (Bacău), A.C.T (Bacău), Protha (Panciu), Transparency (Bacău), Yorick (București) şi Atelierul de teatru al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Botoşani.

Ediţia de anul acesta s-a desfăşurat sub sloganul "I.D. Fest schimbă!", transformând profilul lingvistic din limba engleză în română.

Juriul a fost format din Horia Suru (regizor şi actor, preşedintele juriului), Doru Mareş (critic), Isabela Neamţu (actriţă), Matei Chioariu (actor), Ştefan Huluba (actor), iar ca membru onorific al juriului – actriţa Coca Bloos.

Atelierul de teatru a intrat în competiţie cu spectacolul "a little drop of HAMLET", după William Shakespeare, adaptare de Ilinca-Anamaria Prisăcariu.

În urma feedback-ului pozitiv din partea publicului şi al juriului, trupa a câştigat următoarele premii: Cel mai bun spectacol, Cel mai bun actor în rol principal – Florin Aioane (Hamlet), Cea mai bună actriţă în rol principal – Raluca Viziteu (Polonius), Cel mai bun actor în rol secundar – Alexandru Afloarei  (Claudius), Cea mai buna adaptare a unui text – Ilinca Anamaria Prisăcariu, Premiul special al juriului - Aida Boca şi Bianca Ionescu (Doi copii).

De asemenea, au fost nominalizate Emma Mateciuc, pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Ofelia) și Alexandra Mariniţu pentru cea mai bună actriţă în rol secundar (Gertrude).

Atelierul de teatru a participat la ediții anterioare I.D. Fest cu Barenaked, VitaminS, de Vera Ion (r. Mădălina Lohan și Bristena Oprișanu), The Box, de Sabina Balan (r. Diana Ligi), Dr. Timmy, de Sabina Balan (r. Diana Ligi), Blogstory, de Ilinca Anamaria Prisăcariu (r. Ilinca Anamaria Prisăcariu și Cezara Munteanu), obținând de asemenea premii și nominalizări. (Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani - Chiajna 0-2. Dorinel Munteanu, debut cu victorie. Enache, trimis în tribună la pauză

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
370

Concordia Chiajna a învins-o în deplasare pe FC Botoşani cu scorul de 2-0 (2-0), sâmbătă seara, într-o partidă din etapa a 9-a a Ligii I. La primul meci al antrenorulu...

Noi materii la examenul de Capacitate

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
867

Ministrul Educaţiei Valentin Popa a declarat că vrea să schimbe procedura de desfăşurare a Evaluării Naţionale la sfârşitul ciclului gimnazial. Concret, oficialul a afirmat că elevii ca...

Simptome ale cancerului la creier. Toată lumea trebuie să le cunoască

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
1261

Cancerul la nivelul creierului pare a fi unul dintre cele mai înfricoșătoare diagnostice pe care un om le poate primi. Mass-media a inoculat ideea că acest tip de cancer este lipsit de orice spera...