Ateliere muzicale gratuite, la "Întâlnirea de astăzi"! FOTO

Ateliere muzicale gratuite, la "Întâlnirea de astăzi"! FOTO
Asociația culturală "Vis de Artist" a organizat în perioada 9-15 mai Ateliere de muzică gratuite pentru copiii din Botoșani. Atelierele au fost incluse în cadrul proiectului "Comunică prin artă, implicându-te" și s-au derulat în Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV). Aproximativ 70 de copii au participat la aceste ateliere coordonate de prof. dr. Cătălina Constantinovici, într-o atmosferă asigurată de "Valsul florilor" de Ceaikovski ori de "Bolero"-ul lui Ravel.

Duminică, 15 mai, la Muzeul Județean Botoșani, a avut loc a 48-a ediție a programului multianual cultural-artistic-educativ "Întâlnirea de astăzi". Spectatorii au putut urmări, printre altele, exerciții demonstrative, bazate pe metode moderne de educație muzicală, prezentate de către fetele din grupul vocal ce reprezintă Asociația culturală Vis de Artist.


Evenimentul de duminică a marcat două zile importante din luna aprilie: Ziua Mondială a Vocii – 16 aprilie și Ziua Internațională a Jazz-ului – 30 aprilie, invitatul ediției fiind domnul dr. Cornel Saradan. În finalul manifestării organizate de Asociația culturală Vis de Artist în parteneriat cu Muzeul Județean Botoșani, cei prezenți au putut surprinde momente muzicale desprinse din cadrul Atelierelor, prin demonstrații practice.Asociația culturală Vis de Artist a organizat în perioada 9-15 mai Ateliere de muzică gratuite pentru copiii din Botoșani. Atelierele au fost incluse în cadrul proiectului "Comunică prin artă, implicându-te" și s-au derulat în Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV). Aproximativ 70 de copii au participat la aceste ateliere coordonate de prof. dr. Cătălina Constantinovici, într-o atmosferă asigurată de "Valsul florilor", de Ceaikovski ori de "Bolero"-ul lui Ravel.


Duminică, 15 mai, la Muzeul Județean Botoșani, a avut loc a 48-a ediție a programului multianual cultural-artistic-educativ "Întâlnirea de astăzi". Spectatorii au putut urmări, printre altele, exerciții demonstrative, bazate pe metode moderne de educație muzicală, prezentate de către fetele din grupul vocal ce reprezintă Asociația culturală "Vis de Artist".

Evenimentul de duminică a marcat două zile importante din luna aprilie: Ziua Mondială a Vocii – 16 aprilie și Ziua Internațională a Jazz-ului – 30 aprilie, invitatul ediției fiind domnul dr. Cornel Saradan. În finalul manifestării organizate de Asociația culturală "Vis de Artist", în parteneriat cu Muzeul Județean Botoșani, cei prezenți au putut surprinde momente muzicale desprinse din cadrul Atelierelor, prin demonstrații practice. (comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
181

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
500

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
35

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...