ASTĂZI, la Teatrul Vasilache: Teatrul Drepturilor Copilului

ASTĂZI, la Teatrul Vasilache: Teatrul Drepturilor Copilului
Duminică, 9 noiembrie, la ora 17.30, la Teatrul Vasilache, Botoşani, vine Teatrul Drepturilor Copilului, un spectacol de teatru educaţional şi participativ, care porneşte de la câteva dintre drepturile fundamentale enunţate în Convenţia Drepturilor Copilului: dreptul la educaţie, dreptul la sănătate, dreptul la asistenţă socială, dreptul la opinie, dreptul la libertatea de gândire, dreptul la vacanţă şi la odihnă, dreptul copilului de a fi protejat împotriva oricărei forme de violenţă sau exploatare.

În Teatrul Drepturilor Copilului, nouă copii şi doi actori provoacă publicul să participe la un spectacol în care respectarea drepturilor devine fundamentul unei dezbateri despre rolul copilului în societatea contemporană, despre nevoia şi dorinţa lui de a fi ascultat şi întrebat atunci când se iau decizii care îl privesc, despre respectul pentru valoarea co¬pilăriei sale şi necesitatea de a-i da o voce socială care să conteze şi care să poată schimba ceva. Ştim câte drepturi au copiii? Vrem să ţinem cont de ei?

În Teatrul Drepturilor Copilului, copiii le vorbesc copiilor şi adulţilor despre drepturile lor, de multe ori ignorate sau insuficient cunoscute, şi-i transformă pe aceştia în parteneri de joc, în participanţi la schimbarea socială care ne priveşte pe toţi.

Teatrul Drepturilor Copilului este teatrul solidarizării copiilor, pentru ca împreună să creeze o lume mai bună, o lume în care să gândească liber şi critic, o lume în care să se autoreprezinte.

Teatrul Drepturilor Copilului este recomandat oamenilor mari care cred în valoarea copiilor de lângă ei, în forţa lor de a creşte conştienţi de rolul pe care îl au.

În 2014 se împlinesc 25 de ani de la adoptarea Convenţiei Drepturilor Copilului de către Adunarea Generală a ONU şi 24 de ani de la ratificarea ei de către Romania.

Teatrul Drepturilor Copilului este un proiect finanţat de  AFCN – Administraţia Fondului Cultural Naţional şi iniţiat de Asociaţia Culturală REPLIKA, în colaborare cu Teatrul de Comedie.

Echipa proiectului:
Mihaela Michailov, Radu Apostol, Maria Mandea, Bogdan Burlăcianu, Viorel Cojanu, Mihaela Rădescu, Vlad A.Arghir, Carmen Anghelescu (psiholog, consultant de specialitate al proiectului)

şi copiii:
Andreea Baraitan, Bianca Gheorghe, Georgiana Moise, Denis Nadolu, Anca Negoiţă, Roberta Parascan, Ionuţ Roşca, Mario Ştefan, Ana Zaincovschi 
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00
5

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
686

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
92

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...