Astăzi începe la Ipotesti cea de a III-a ediţie a taberei foto "Căutându-l pe Eminescu"

Astăzi începe la Ipotesti cea de a III-a ediţie a taberei foto "Căutându-l pe Eminescu"
Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de studii Mihai Eminescu în parteneriat cu Fundaţia Judeteana pentru Tineret Botosani, Clubul Fotografilor Focus Botoşani, cu participarea membrilor Clubului Fotografilor din Iaşi, Clubului Fotografilor Suceveni, a Asociaţiei Pasionatilor de Fotografie Bacău şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani organizează, în perioada 26-29 iulie 2018, ediţia a III-a a taberei de fotografie Căutându-l pe Eminescu.
 
La ediţia a III-a, organizatorii si-au propus să realizeze mai multe sesiuni foto, prezentări şi demonstraţii fotografice. Fotografi din Botoşani, Iaşi, Bacău şi Suceava vor participa la ateliere de fotografie, coordonate de Andrei Baciu, fotograf profesionist precum şi la o prezentare a unei game variate de aparate Olympus, prezentare sustinuta de fotograful profesionist Mircea Bezergheanu.  
 
La activităţi vor putea participa gratuit pe langă fotografii veniţi în tabară  şi pasionaţii de fotografie din Botoşani indiferent de nivelul de pregătire a acestora, doritorii putând opţine mai multe detalii despre programul activităţilor pe pagina de facebook a clubului: facebook.com/ClubFotoFocus.
 
Cele mai reuşite fotografii realizate de participanţii la tabără se vor regăsi în cadrul unei expoziţii itinerante organizată la Memorialul Ipoteşti şi la cluburile foto participante la acest proiect.

Deschiderea Taberei de artă fotografică intitulată „Căutându-l pe Eminescu“, ediţia a III-a va avea loc astăzi începând cu ora 17:00 în prezenţa organizatorilor dar şi a fotografilor din judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava şi Bacau.

Programul zilei de vineri va debuta cu o tură fotografică în zona Ipoteştiului unde fotografii vor putea surprinde rasăritul pe meleagurile eminesciene. Începând cu ora 10:00 artistul fotograf Andrei Baciu va susţine  O viziune asupra Fotografiei  în care vor fi prezentate elemente fotografice generale precum şi  reguli, clişee sau genuri fotografice.  Dupa ora 14:00 tot Andrei Baciu va prezenta şi realizarea unui proiect  e-book fotografic prin text  și imagine precum şi analiza e-book-ului Viața și întâmplările din jurul podului de la Blejoi. Ziua se va încheia după ora 18:00 cu o altă tură fotografică.
 
Ziua de sâmbătă va debuta începând cu ora 10:00 cu Puterea metaforică a Fotografiei, prezentare susţinută de Andrei Baciu. După ora 14:00 fotografii prezenţi vor descoperi Avantajele sistemelor Olympus, prezentare susținută de Mircea Bezergheanu urmând ca mai apoi să asiste şi la o demonstrație practică pentru participanți, cu camerele Olympus.

Duminică participanţii vor asista la slujba de liturghie urmând ca mai apoi să plece într-o primă tură fotografica pe traseul Ipotești – Botoșani – Gorbanești  (Mihai Eminescu) –   Ipotești.  După ora 14:00 o altă tură foto va avea loc pe traseul Ipotești – Tudora (Canton Pleșa) – Vorona (Mănăstirea   Voronei) – Ipotești.
 
(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
135

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
233

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
360

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...