Anul Nou in biserica: Vezi unde te poti ruga in noaptea dintre ani!

Anul Nou in biserica: Vezi unde te poti ruga in noaptea dintre ani!
Sute de crestini aleg sa petreaca noaptea dintre ani in biserica, multumind pentru anul care a trecut si rugandu-se ca anul ce vine sa le aduca sanatate si impliniri duhovnicesti. Botosanenii care vor sa treaca pragul anului 2012 in biserica au numeroase optiuni, de la bisericile din parohii pana la manastirile din judet, incepand cu Manastirea Popauti sau Manastirea Voronei.

In municipiul Botosani, la Biserica "Sf. Vasile cel Mare" (curtea Spitalului Mavromati), sambata, la ora 16.00, incepe slujba Vecerniei cu Litie, iar la ora 23.00 crestinii vor asista la Utrenie si un Tedeum la trecerea dintre ani. Pe 1 ianuarie 2012, la ora 9.00 incepe Sfanta Liturghie, urmata de Moliftele Sfantului Vasile cel Mare.

La Biserica "Sf. Ilie" din Botosani, la ora 17.00 incepe Vecernia, iar la ora 23.45 va fi oficiata Utrenia si Tedeum. Pe 1 ianuarie, la ora 8.00 se va citi Acatistul Sfantului Vasile cel Mare, urmat de oficierea Sfintei Liturghii si citirea Moliftelor Sfantului Vasile cel Mare si ale Sfantului Ioan Gura de Aur. Duminica seara, la ora 17.00, crestinii sunt asteptati din nou la Vecernie. 

Si la Biserica Vovidenia crestinii sunt asteptati pe 31 decembrie, de la ora 20.30, cand incepe slujba Vecerniei, pentru ca la ora 22.00 sa fie citite Rugaciunile Sfantului Vasile cel Mare si ale Sfantului Ioan Gura de Aur, urmand ca slujba sa se incheie in jurul orei 23.00. Pe 1 ianuarie, de ziua Sfantului Vasile, slujba Utreniei incepe la ora 8.00 dimineata, urmata de oficierea Sfintei Liturghii si Rugaciunile Sfantului Vasile cel Mare.

La Biserica "Sf. Cuvioasa Parascheva", preotul paroh anunta ca slujba speciala de Anul Nou are loc pe 31 decembrie intre orele 21.30-22.45, pentru ca duminica, 1 ianuarie, incepand cu ora 8 dimineata sa fie programata slijba Utreniei, urmata de Sfanta Liturghie si Moliftele Sfantului Vasile cel Mare.

Si la Biserica "Nasterea Maicii Domnului" - Pacea, din municipiul Botosani, sambata, la ora 21.30 crestinii sunt asteptati la Utrenie, dupa care va urma Acatistul Sfantului Vasile cel Mare, precum si Molitfele Sfantului Vasile cel Mare. Pe 1 ianuarie 2012, la ora 9.00 incepe Sfanta Liturghie.

La Biserica "Sf. Apostoli Petru si Pavel" din Vorona Noua, slujba de pe 31 decembrie 2011 incepe la ora 22.00, cu Privegherea, Utrenia si Acatistul Sfantului Vasile cel Mare. De asemenea, crestinii vor avea parte de oficierea Sfintei Liturghii, a unui Tedeum la miezul noptii si Moliftele Sfantului Vasile cel Mare. In dimineata zilei de 1 ianuarie se va citi din nou Acatistul Sfantului Vasile.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ore de pregătire pentru bacalaureat, din martie, la Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava

astăzi, 11:29
17

Și în 2018, profesori ai Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava (USV) oferă consultații gratuite atât pentru elevii de liceu, cât și pentru absolvenții ca...

Părintele Sorin Mihalache deschide conferințele duhovnicești la Biserica "Vovidenia" Botoșani!

astăzi, 10:28
108

Biserica Ortodoxă organizează în perioada Postului Sfintelor Paşti mai multe activităţi cu credincioşii, între acestea fiind conferinţele şi întâlnirile duhovniceşti.&...

Căutat de magistrații italieni, a fost găsit de polițiști în municipiul Dorohoi!

astăzi, 09:56
109

Bărbatul de 29 de ani a fost dus la Curtea de Apel Suceava, unde se vor lua măsurile pentru predarea sa către autoritățile italiene. În cursul zilei de luni, poliţiştii din cad...