Anul Nou in biserica: Vezi unde te poti ruga in noaptea dintre ani!

Anul Nou in biserica: Vezi unde te poti ruga in noaptea dintre ani!
Sute de crestini aleg sa petreaca noaptea dintre ani in biserica, multumind pentru anul care a trecut si rugandu-se ca anul ce vine sa le aduca sanatate si impliniri duhovnicesti. Botosanenii care vor sa treaca pragul anului 2012 in biserica au numeroase optiuni, de la bisericile din parohii pana la manastirile din judet, incepand cu Manastirea Popauti sau Manastirea Voronei.

In municipiul Botosani, la Biserica "Sf. Vasile cel Mare" (curtea Spitalului Mavromati), sambata, la ora 16.00, incepe slujba Vecerniei cu Litie, iar la ora 23.00 crestinii vor asista la Utrenie si un Tedeum la trecerea dintre ani. Pe 1 ianuarie 2012, la ora 9.00 incepe Sfanta Liturghie, urmata de Moliftele Sfantului Vasile cel Mare.

La Biserica "Sf. Ilie" din Botosani, la ora 17.00 incepe Vecernia, iar la ora 23.45 va fi oficiata Utrenia si Tedeum. Pe 1 ianuarie, la ora 8.00 se va citi Acatistul Sfantului Vasile cel Mare, urmat de oficierea Sfintei Liturghii si citirea Moliftelor Sfantului Vasile cel Mare si ale Sfantului Ioan Gura de Aur. Duminica seara, la ora 17.00, crestinii sunt asteptati din nou la Vecernie. 

Si la Biserica Vovidenia crestinii sunt asteptati pe 31 decembrie, de la ora 20.30, cand incepe slujba Vecerniei, pentru ca la ora 22.00 sa fie citite Rugaciunile Sfantului Vasile cel Mare si ale Sfantului Ioan Gura de Aur, urmand ca slujba sa se incheie in jurul orei 23.00. Pe 1 ianuarie, de ziua Sfantului Vasile, slujba Utreniei incepe la ora 8.00 dimineata, urmata de oficierea Sfintei Liturghii si Rugaciunile Sfantului Vasile cel Mare.

La Biserica "Sf. Cuvioasa Parascheva", preotul paroh anunta ca slujba speciala de Anul Nou are loc pe 31 decembrie intre orele 21.30-22.45, pentru ca duminica, 1 ianuarie, incepand cu ora 8 dimineata sa fie programata slijba Utreniei, urmata de Sfanta Liturghie si Moliftele Sfantului Vasile cel Mare.

Si la Biserica "Nasterea Maicii Domnului" - Pacea, din municipiul Botosani, sambata, la ora 21.30 crestinii sunt asteptati la Utrenie, dupa care va urma Acatistul Sfantului Vasile cel Mare, precum si Molitfele Sfantului Vasile cel Mare. Pe 1 ianuarie 2012, la ora 9.00 incepe Sfanta Liturghie.

La Biserica "Sf. Apostoli Petru si Pavel" din Vorona Noua, slujba de pe 31 decembrie 2011 incepe la ora 22.00, cu Privegherea, Utrenia si Acatistul Sfantului Vasile cel Mare. De asemenea, crestinii vor avea parte de oficierea Sfintei Liturghii, a unui Tedeum la miezul noptii si Moliftele Sfantului Vasile cel Mare. In dimineata zilei de 1 ianuarie se va citi din nou Acatistul Sfantului Vasile.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

OMAGIU poetului Horațiu Ioan Lașcu, la 20 de ani de la moarte!

astăzi, 08:03
23

Fundația Culturală "Hyperion - C.b." Botoșani și Reprezentanța Botoșani a Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România vă invită sâmbătă, 21 octombrie 2017, la com...

Dinamo Bucuresti nu a mai castigat in Moldova de trei ani de zile

astăzi, 07:55
46

Gazeta a analizat jocurile bucureștenilor din Moldova, unde roș-albii nu au mai câștigat de doi ani și opt luni!, mai exact din sezonul 2014/2015.  Atunci, Mihai Teja debuta ca tehnicia...

Licitaţie pentru rezervarea a noi locuri de parcare în municipiul Botoşani

astăzi, 07:46
120

Primăria Municipiului Botoşani va scoate la licitaţie, în vederea rezervării, noi locuri de parcare în mai multe cartiere.Licitaţia va avea loc în data de 9 noiembrie, &icir...