Ansamblul folcloric "Mugurelul-Margineanca", spectacol de zile mari la Cernauti! FOTO

Ansamblul folcloric "Mugurelul-Margineanca", spectacol de zile mari la Cernauti! FOTO
A devenit deja o tradiție pentru TVR Iași ca aniversările studioului să fie transformate în evenimente transfrontaliere și întâlniri de suflet cu românii din țară, din Republica Moldova și Regiunea Cernăuți.
 
Anul acesta, aniversarea de 26 de ani a fost marcata de o serie de evenimente culturale, printre care si actiunile organizate in cadrul Proiectului Transfrontalier „TVR Iasi 26: Iasi – Cernauti – Chisinau”. Ca element de noutate în acest an,  regiunile amintite sunt reprezentate de grupuri folclorice renumite şi de unii dintre cei mai îndrăgiți soliști vocali care abordeaza un repertoriu tradițional.
 
Spectacolul de folclor “TVR Iasi 26”, organizat duminica, 19 noiembrie 2017, în Sala Teatrului Academic din Cernauti – Ucraina, a făcut posibila intalnirea spectatorilor care simt românește, cu TVR Iași și artisti din Romania, Republica Moldova si Cernauti. 

Cu acest prilej, Orchestra ”Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi a asigurat acompaniamentul solistilor vocali: Lorena Dupu, Iustina Irimia-Cenusa, Grigore Gherman, Ancuta Corlățan, Nicu Mâță și Mioara Velicu.

Au mai evoluat: Ansamblul ”Mugurelul – Margineanca”, Corul “Dragos Voda” din Cernauti, Ansamblul ”Trambita” de la Universitatea de Medicina Cernauti, Orchestra “Mugurelul” Cernauti, Calin Brateanu impreuna cu Fanfara de la Calafindesti – Suceava, cat si Grupul ”Perla” din Cernauti.

De mare impact a fost si programul prezentat de Ansamblul folcloric „Mugurelul-Mărgineanca” format printr-un parteneriat de mare succes între Orchestra „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi, sub conducerea muzicală a prof. Marcel Dupu și Ansamblul de dansuri populare „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, instruit de ec. Valentin Rău.

Spectacolul din Sala Teatrului Academic Cernauti a fost preluat de TVR Iasi si va fi transmis ulterior, pe canalele TVR Iasi, TVR 3 si TVR International. 

“A fost un spectacol impresionant, avand in vedere buna organizare, numarul și calitatea spectatorilor prezenti, cat si prestatia artistilor participanti. Am muncit foarte mult la aprofundarea repertoriului solistilor acompaniati de orchestra ”Mugurelul” si putem spune ca a fost o experienta minunata”, a precizat Marcel Dupu. 

























 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
2

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
69

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...

USR Botoșani: Primari cu apucături de mafiot

astăzi, 08:42
171

Apropierea alegerilor de pe 9 iunie și intrarea în campania electorală scoate ce-i mai rău din anumiți primari și acoliți ai acestora. Membrii Alianței Dreapta Unită se confruntă cu sit...