Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarasi, frumoasa e viata! - VIDEO

Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarasi, frumoasa e viata! - VIDEO
"Amintiri din Epoca de Aur", a carui premiera s-a consumat vineri seara, la Cinema Unirea din Botosani, este un film despre trecut care da bine in prezent.

Fara prejudecati si inutile incrancenari, botosanenii pot vedea o comedie savuroasa, cu intamplari extrem de familiare fiecaruia dintre traitorii vremurilor de pana in 1989.

Filmul s-a bucurat de o buna primire, botosanenii asistand degajati si deopotriva dispusi sa faca parte din distributia "colectiva" a legendelor adunate sub titlul "Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarasi, frumoasa e viata!".  

Pelicula va rula sub forma a doua filme separate, care vor fi proiectate in cinematograf la distanta de cinci saptamini. Prima parte a filmului: "Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarasi, frumoasa e viata!", va putea fi vazuta incepand din 13 noiembrie la Cinema Unirea din Botosani, iar partea a doua, "Dragoste in timpul liber", va incepe din 11 decembrie, la acelasi cinematograf.

"Amintiri din epoca de aur" ecranizeaza cele mai comice legende urbane romanesti din anii 80 si pana azi si este un film colectiv, scris si produs de Cristian Mungiu si regizat impreuna cu Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu si Constantin Popescu.

"Amintiri din Epoca de Aur e un film atipic", ne marturiseste Cristian Mungiu. "E un fel de ecranizare a acelor povesti de tinerete pe care ti le amintesti pe la unu noaptea stind de vorba la un pahar cu vreun prieten. Sint povesti colective, nu personale, povesti care circulau din gura in gura si despre care intotdeuna cel care le zicea jura ca sint adevarate si s-au intimplat la el in judet. In mod natural, povestile astea trebuiau spuse pe mai multe voci – caci mai importante decit filmele in sine vor fi, pentru cei care o sa mearga sa le vada, propriile lor amintiri pe care Amintirile din Epoca de Aur li le vor declansa".

Filmul a fost prezentat in luna mai la Cannes, selectat fiind pentru sectiunea Un certain regard, apoi a deschis cinci festivaluri internationale de film si a participat la cel putin alte zece. "Amintiri din Epoca de Aur" a fost vandut deja in peste 25 de tari.

"In strainatate oamenii intreaba mai mult despre film, despre conceptia ta despre cinematograf decat despre epoca. Despre epoca s-au cam lamurit, chiar si occidentalii, care erau foarte de stanga in perioada comunista. "4 luni 3 saptamini si 2 zile" i-a socat mai mult decat o va face "Amintiri din epoca de aur", pentru ca in occident nu se stia in ce masura contraceptia era interzisa in Romania, din ce motiv si cu cat de invaziv era statul in viata privata a cetatenilor socialismului. Cu Amintirile am avut surpriza placuta sa constatatm ca inteleg foarte bine si realitatile si glumele din film. Se pierd doar detalii mai greu de inteles pentru un occidental, cum ar fi ca wc-ul la tara era in fundul curtii sau direct in porumb – dar intotdeauna spectatorii autohtoni vor avea acces la mai multe subtilitati decat cei straini", spune Cristian Mungiu.

"Amintirile" lui Mungiu sunt, de departe, mult mai reale decat am crede, prezentul nefiind decat o alta forma a trecutului. Va veti convinge negresit urmarind filmul care ruleaza la Cinematograful Unirea din Botosani, in perioada 13-19 noiembrie, de la orele 15.00 si 19.00.

Tot la Cinema Unirea este anuntat si filmul "Numere fatale", cinefilii putand urmari pelicula in perioada 13-17 noiembrie, de la orele 13.00 si 17.00, iar sambata si de la ora 21.00.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
45

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
132

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
780

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...