AmFiTeatru 10 - JOIA TINERETULUI debutează, pe 25 ianuarie, la Teatrul Eminescu!

AmFiTeatru 10 - JOIA TINERETULUI debutează, pe 25 ianuarie, la Teatrul Eminescu!

Pentru că mai e ceva timp până la începerea festivalului (sfârșitul lui aprilie 2018), iar nerăbdarea e mare, AmFiTeatru 10 propune pînă atunci câte o zi din fiecare lună dedicată teatrului adolescent – JOIA TINERETULUI – zi care se dorește a fi un punct de întîlnire în comunitatea adolescenților botoșăneni, prin teatru și artă. 

JOIA TINERETULUI - un titlu din care îți dai seama că e ziua noastră, a adolescenților. Şi nu e puțin lucru să ai o zi pe lună dedicată ție, în care te simți TU – te aşezi pe scaunul roşu al teatrului şi te vezi pe tine, cu toate întrebările şi bucuriile acestei vârste. Vino şi fii adolescent mai mult decât oricând!

Pe 25 ianuarie, 22 februarie, 1 martie și 12 aprilie vor juca la Casa Tineretului pentru comunitatea botoșăneană trupele de teatru adolescent Atelierul de teatru al Colegiului Național „Mihai Eminescu” Botoșani sau Drama Club de la Colegiul Național „A.T.Laurian”.

Mulțumim domnului Traian Apetrei, Director general al Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani, care ne încurajează și ne susține în această activitate cu încredere în ceea ce putem face:

„Joia tineretului” – o alăturare de cuvinte care - poate - nu spune mai nimic tinerilor de acum.

Sunt cuvinte care trezesc o anume nostalgie părinților ai căror copii sunt la vremea descoperirilor. Iar, dincolo de nostalgie, se mai află ceva în pomenita „construcție”, ceva, aș zice eu,ce ține de esențial pentru viață: entuziasmul, „sarea și piperul vieții“, vremea viselor în care orice este posibil. Cred că fără entuziasm, fără această încredere că se pot muta și munții, lumea nu s-ar fi înălțat dincolo de condiția de culegător.
„Joia tineretului” delimita limite temporale în care, în regimul trecut, tinerilor le era îngăduit să uite de producțiile record, de fel de fel de munci umilitoare.

JOIA TINERETULUI de acum se vrea – sper – o uitare pentru câteva ceasuri a nemiloasei reguli a cererii și ofertei, urmând să fie așezate în loc bunătatea și frumusețea pe care tinerii le mai pot oferi fără un gând ascuns de profit.

Joia tineretului poate fi apreciată și ca o excelentă idee în virtutea căreia tinerii să fie adunați în jurul artelor și al vieții spirituale, în general.
Teatrul „Eminescu”, actori cu știință și har de la Dumnezeu întru conducerea adolescenților prin grădinile Thaliei, Asociația „Amfiteatru-2006”, Festivalul AmFiTeatru 10, trupele de teatru constituite din liceeni își propun împreună să vorbească prin teatru despre viață tinerilor - și asta într-o zi din fiecare lună, mereu JOIA – zi aleasă și cu intenția îmbunării părinților care, altădată, în „Joia tineretului”, uitau și ei rigorile unui regim care controla totul, până și lungimea uniformei elevilor.

Când Teatrul „Eminescu” tocmai aniversează împlinirea a 60 de ani de la constituirea primei trupe proprii, și înaintea ediției Amfiteatru 10, perindarea pe scena botoșăneană a acestor grupuri de tineri iubitori de teatru îmi întărește sentimentul că, în adevăr, viața teatrală va continua mereu la Botoșani, indiferent de vremelnicele neajunsuri administrative.

Așadar, tineri adolescenți, bucurați- vă prin teatru, această „inimă a civilizației”, această minunată construcție artistică a lui homo sapiens!
Este cu totul tonifiant gândul că ceva anume – în acest caz, teatrul – va dăinui la nesfârșit!


Începem cu mult entuziasm JOI, 25 ianuarie, ora 18.00 la Casa Tineretului cu spectacolul cum ne place al Atelierului de teatru. Un spectacol care pune în scenă o colecție de întâmplări culese din scenele din piese scrise de Shakespeare (Cum vă place, Visul unei nopți de vară, A douăsprezecea noapte, Îmblânzirea scorpiei) care vorbesc despre ceea ce dă culoare vieții – dragostea. Astfel, spectacolul pune în prim-plan personaje din lumea adolescenților de astăzi care îți demonstrează că în orice loc sau în orice punct de pe axa timpului te-ai afla, iubirea este aceeași și, fără doar și poate, zâmbetele, fluturii, întrebările, problemele, surprizele sunt aceleași.


 


Un eveniment marca AmFiTeatru 10 susținut de Asociația AmFiteatru-2006 și Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani. Prețul biletului este de 7 lei.

Vă așteptăm cu mare drag, să fim Teatru împreună! 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
614

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
218

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
167

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...