Ai donat pentru Cumințenia Pământului? Află cum vei primi banii înapoi!

Sumele donate în vederea achiziționării de către stat, prin Ministerul Culturii, a operei de artă "Cumințenia Pământului", realizată de Constantin Brâncuși, vor fi restituite integral donatorilor, pe baza unor anumite proceduri, a decis Guvernul.

Ai donat pentru Cumințenia Pământului? Află cum vei primi banii înapoi!

Sumele donate în vederea achiziționării de către stat, prin Ministerul Culturii, a operei de artă "Cumințenia Pământului", realizată de Constantin Brâncuși, vor fi restituite integral donatorilor până la 31 decembrie 2017. Sumele donate prin SMS-uri și din numerele liniilor de telefonie fixă, neîncasate până la 31 ianuarie 2017, nu vor mai fi transferate către Ministerul Culturii, urmând a fi returnate către donatori direct de către operatorii de telefonie mobilă.

Sumele colectate în lei sau în valută vor fi restituite pe bază de ordin de plată din contul de disponibilități deschis de Ministerul Culturii la Trezoreria Statului, respectiv din conturile în lei deschise la bănci.

Sumele de bani provenind din SMS-uri și din numerele liniilor de telefonie fixă, neîncasate până la data de 31 ianuarie 2017, nu vor mai fi transferate către Ministerul Culturii, urmând a fi returnate către donatori direct de către operatorii de telefonie mobilă, în baza unei liste pe care Ministerul Culturii o va primi de la operatorii de telefonie mobilă și de la integratorul tehnic, listă care va cuprinde numărul de telefon de la care a fost facută donația prin SMS și data tranzacției donației prin SMS.

Pentru restituirea sumelor încasate din SMS-uri și din numerele liniilor de telefonie fixă, Ministerul Culturii va încheia acorduri scrise cu cei patru operatori de telefonie mobilă și cu integratorul tehnic.

Pentru donațiile provenite prin SMS, cursul valutar la care se va face returnarea sumei de 2 euro către donatorul final este cel din data rectificării pe factură în cazul cartelei prepaid.

În cazul în care nu deține suficiente informații pentru identificarea anumitor donatori, Ministerul Culturii va comunica public pe pagina proprie de internet și prin mijloacele mass-media necesitatea transmiterii informatiilor necesare in vederea restituirii sumelor donate.

Donatorii neidentificați vor depune la Ministerul Culturii, inclusiv prin e-mail, la adresa comunicată public pe pagina proprie de internet și pe pagina Guvernului, precum și pe alte căi mediatice, o cerere de restituire a sumelor. Cererea de restituire va fi însoțită de copii ale documentelor de plată ale solicitanților și trebuie să cuprindă și codul IBAN aferent contului în care se solicită restituirea. După verificări, ministerul va proceda la restituirea sumei în maximum 60 de zile

Persoanele fizice sau juridice care nu doresc restituirea donațiilor își vor exprima această opțiune, în mod expres, în scris, către Ministerul Culturii, până la data de 31 martie 2017.

Comisioanele precum și diferențele de curs valutar aferente restituirii donațiilor, indiferent de mijlocul prin care acestea au fost colectate, vor fi suportate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

Sumele pentru care persoanele fizice sau juridice și-au exprimat de a nu fi returnate sau pentru care donatorii nu au putut fi identificați sau care nu au putut face dovada donației, până la 31 decembrie 2017, se vor face venituri la bugetul de stat.

Guvernul a strâns din donații circa 1,2 milioane euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil căzut de la etajul 3 al unui bloc din Dorohoi!

astăzi, 21:31
902

Un băiețel a căzut duminică seara de la geamul apartamentului în care locuiește cu părinții, în municipiul Dorohoi, fiind preluat de ambulanță și transportat la spital.Incide...

A ajuns la spital după ce a primit un telefon de la un "polițist"!

astăzi, 21:26
1309

Botoșăneanca în vârstă de 69 de ani a fost la un pas de a cădea în plasa unui escroc care a apelat la metoda "accidentul" în încercarea de a face rost de ba...

A intrat cu BMW-ul într-un stâlp din cauza vitezei! FOTO

astăzi, 11:58
6565

Șoferul, în vârstă de 21 de ani, din Brehuiești, se deplasa la volanul unui BMW către oraș, iar după sensul giratoriu de la Dedeman, într-o curbă, pe fondul neadaptării vitez...