Actorii Teatrului Vasilache, pe scena bucuresteana cu "Daruiti copiilor ingeri"!

Actorii Teatrului Vasilache, pe scena bucuresteana cu "Daruiti copiilor ingeri"!
Teatrul pentru Copii şi Tineret Vasilache Botoşani a fost selectat să participe la ediţia a cincea a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie "Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie", organizat de Teatrul Ţăndărică, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi Ministerului Culturii şi Cultelor, în perioada 28 noiembrie şi 6 decembrie.
Spectacolul care a convins juriul festivalului să fie selectat este "Dăruiţi copiilor îngeri", un spectacol imaginat de Marius Rogojinschi, după poveşti monahale.
 
Distribuţia spectacolului ce va reprezenta Teatrul "Vasilache" la festivalul bucureştean este formată din actorii Anca Ştefan, Mihaela Nistorică, Ramona Hriscu, Mihaela Ştempel, Marius Rusu, Tudor Rotaru, Laurenţiu Vasilache, Claudiu Gălăţeanu şi tehnicienii de scenă Ionel Agache, Gheorghe Şalaru şi Stelică Dascălu.

"Dăruiţi copiilor îngeri" a fost realizat în regia şi scenografia lui Marius Rogojinschi,
costumele şi construcţia păpuşilor îi aparţin lui Mihai Pastramagiu, iar momentele de coregrafie au fost lucrate de Victoria Bucun şi Mihai Fediuc.

În programul festivalului de la Bucureşti mai sunt prezente spectacole ale teatrelor din tară – Baia Mare, Galati, Iasi, Sibiu, Bacau, dar şi din străinătate – Spania, Ungaria, Polonia, Italia, Bulgaria.

In anul 2009, trupa teatrului botoşănean a mai  participat cu succes la patru festivaluri, şi anume: "Kukla" Luleburgaz Turcia, Festivalul Internaţional "Poveşti pentru copii şi oameni mari" Alba Iulia, Festivalul Internaţional "Puck" Cluj, Festivalul "Gulliver" Galaţi.

Spectacolul "Dăruiţi copiilor înger" a avut premiera în februarie, ultima reprezentaţie pe scena fiind în urmă cu câteva zile, când spectatorii mari şi mici prezenţi în sala Teatrului Vasilache au fost impresionaţi de o poveste aflată la limita dintre real şi ireal, însă o poveste posibilă şi credibilă. 
 
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
20

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
424

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
53

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...