Actorii de la Teatrul Vasilache se pregătesc de o nouă stagiune

Actorii de la Teatrul Vasilache se pregătesc de o nouă stagiune

Miercuri, în cadrul primei conferințe de presă dinaintea începerii stagiunii 2018-2019, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret "Vasilache" din Botoșani, Marius Rogojinschi, a prezentat rezumatul activității instituției din ultimele luni. 

"Teatrul Vasilache a avut o activitate permanentă în timpul concediului, având în vedere multiple activități. Una a fost terminarea reparației teatrului, care a presupus prezența personalului pe tot parcursul verii, prezența la Festivalul Național de Teatru pentru Tineret de la Brăila, în august, și tot în august, prezența la Festivalul Internațional de Artă Medievală de la Suceava. După care, am început pregătirile pentru stagiunea 2018-2019", punctează Marius Rogojinschi.

Primul spectacol din stagiunea tocmai începută a activității Teatrului este o adaptare de către regizorul Toma Hogea a poveștii lui "Fram, ursul polar", scrisă de Cezar Petrescu. Născut la Botoșani, acesta a revenit pe meleagurile natale, pentru prima dată, în calitate de regizor. 

Una dintre activitățile importante ale actorilor de la Vasilache a fost și punerea în scenă a nuvelei istorice "Alexandru Lăpușneanu", pe care directorul Teatrului intenționează să o aducă, în aer liber, și la Botoșani. 

"Un post scriptum: în timpul verii s-a mai realizat un spectacol pentru tineret, sub egida anului centenar. Este vorba de "Alexandru Lăpușneanu", premieră care a avut loc la Cetatea Sucevei", a adăugat Marius Rogojinschi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Handbal masculin: CSM Botoșani – CSM Vaslui, scor 19-33

Luni, 12 Noiembrie 2018
285

Meciul CSM Botoșani – CSM Vaslui, de sâmbătă, 10 noiembrie, s-a încheiat cu scorul de 19-33 (9-18). Cu toate că botoșănenii sperau la victorie, iar echipa adversară le-a ...

Antrenorul Leonard Bibirig: "Ne așteaptă o etapă dificilă, la Botoșani. Sunt mult mai competitivi"

Marţi, 6 Noiembrie 2018
824

Antrenorul echipei vasluiene de handbal masculin, Leonard Bibirig, fost antrenor al lotului național în această categorie, a precizat că se așteaptă la un meci dificil cu botoșănenii. Ech...

Leonard Bibirig și CSM Vaslui vin în Polivalentă pentru un duel cu CSM Botoșani

Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
644

După meciul cu Bacău, finalizat cu un scor foarte strâns, echipa botoșăneană de handbal masculin trebuie să înfrunte deținătoarea primului loc în clasamentul Diviziei A. Disputa CSM II...