Actorii de la Teatrul Vasilache se pregătesc de o nouă stagiune

Actorii de la Teatrul Vasilache se pregătesc de o nouă stagiune

Miercuri, în cadrul primei conferințe de presă dinaintea începerii stagiunii 2018-2019, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret "Vasilache" din Botoșani, Marius Rogojinschi, a prezentat rezumatul activității instituției din ultimele luni. 

"Teatrul Vasilache a avut o activitate permanentă în timpul concediului, având în vedere multiple activități. Una a fost terminarea reparației teatrului, care a presupus prezența personalului pe tot parcursul verii, prezența la Festivalul Național de Teatru pentru Tineret de la Brăila, în august, și tot în august, prezența la Festivalul Internațional de Artă Medievală de la Suceava. După care, am început pregătirile pentru stagiunea 2018-2019", punctează Marius Rogojinschi.

Primul spectacol din stagiunea tocmai începută a activității Teatrului este o adaptare de către regizorul Toma Hogea a poveștii lui "Fram, ursul polar", scrisă de Cezar Petrescu. Născut la Botoșani, acesta a revenit pe meleagurile natale, pentru prima dată, în calitate de regizor. 

Una dintre activitățile importante ale actorilor de la Vasilache a fost și punerea în scenă a nuvelei istorice "Alexandru Lăpușneanu", pe care directorul Teatrului intenționează să o aducă, în aer liber, și la Botoșani. 

"Un post scriptum: în timpul verii s-a mai realizat un spectacol pentru tineret, sub egida anului centenar. Este vorba de "Alexandru Lăpușneanu", premieră care a avut loc la Cetatea Sucevei", a adăugat Marius Rogojinschi.

 

Spune-ne opinia ta