Actorii de la Teatrul Vasilache se pregătesc de o nouă stagiune

Actorii de la Teatrul Vasilache se pregătesc de o nouă stagiune

Miercuri, în cadrul primei conferințe de presă dinaintea începerii stagiunii 2018-2019, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret "Vasilache" din Botoșani, Marius Rogojinschi, a prezentat rezumatul activității instituției din ultimele luni. 

"Teatrul Vasilache a avut o activitate permanentă în timpul concediului, având în vedere multiple activități. Una a fost terminarea reparației teatrului, care a presupus prezența personalului pe tot parcursul verii, prezența la Festivalul Național de Teatru pentru Tineret de la Brăila, în august, și tot în august, prezența la Festivalul Internațional de Artă Medievală de la Suceava. După care, am început pregătirile pentru stagiunea 2018-2019", punctează Marius Rogojinschi.

Primul spectacol din stagiunea tocmai începută a activității Teatrului este o adaptare de către regizorul Toma Hogea a poveștii lui "Fram, ursul polar", scrisă de Cezar Petrescu. Născut la Botoșani, acesta a revenit pe meleagurile natale, pentru prima dată, în calitate de regizor. 

Una dintre activitățile importante ale actorilor de la Vasilache a fost și punerea în scenă a nuvelei istorice "Alexandru Lăpușneanu", pe care directorul Teatrului intenționează să o aducă, în aer liber, și la Botoșani. 

"Un post scriptum: în timpul verii s-a mai realizat un spectacol pentru tineret, sub egida anului centenar. Este vorba de "Alexandru Lăpușneanu", premieră care a avut loc la Cetatea Sucevei", a adăugat Marius Rogojinschi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Start optimist în noul sezon pentru echipa botoșăneană de handbal masculin! FOTO

astăzi, 08:43
589

S-a dat startul unui nou sezon pentru echipa de handbal masculin a Clubului Sportiv "Magnum". Un start mai optimist, mai încărcat de energie și de speranțe, după cum asigură echip...

VOCEA STRĂZII: Cum privesc botoșănenii Referendumul din 6-7 octombrie!

Vineri, 21 Septembrie 2018
928

Vocea străzii, pulsul societății. Reporterul Știri.Botoșani.Ro i-a întrebat pe botoșăneni dacă vor participa la Referendumul pentru revizuirea Constituției și de ce. Având î...

Botoșănenii mai au de așteptat până să se relaxeze în Parcul Cornișa!

Vineri, 21 Septembrie 2018
1476

Contractul de finanțare a proiectului ce vizează Parcul de Agrement "Cornișa" din Botoșani a fost încă o dată prelungit. Mai exact, contractul va fi valabil până la sfârșitul acestui an,...