Actorii botoșăneni, așteptați la "Întrebările scenei", cu Alexa Visarion!

Alexa Visarion va avea o întâlnire colocvială cu actorii botoșăneni, pe teme profesionale și de dezbatere asupra a ceea ce înseamnă fenomenul creației.

Actorii botoșăneni, așteptați la "Întrebările scenei", cu Alexa Visarion!

Teatrul pentru Copii și Tineret "Vasilache" Botoșani prezintă luni, 27 noiembrie 2017, de la ora 11.00, întâlnirea "Eveniment - Întrebările scenei", cu Alexa Visarion.

Este vorba despre un Atelier de Creație, precum și prezentarea volumului "Împotriva uitării", urmată de o sesiune de autografe. "Mă bucur să îl avem în data de 27 noiembrie, în teatrul nostru, în sala de spectacole, pe maestrul Alexa Visarion, care va avea o întâlnire colocvială pe teme profesionale și de dezbatere asupra a ceea ce înseamnă fenomenul creației", a precizat Marius Rogojinschi, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret Vasilache Botoșani.

Volumul "Împotriva uitării" aduce în fața cititorului personalități ale teatrului românesc, cu care Alexa Visarion a lucrat și care l-au format, de la George Constantin, Ștefan Iordache, la Liviu Ciulei. 

Evenimentul este deschis publicului larg, accesul fiind liber. Obiectivul acestui eveniment, prin care Alexa Visarion este prezent la Botoșani în cadrul unui atelier de creație, este și unul de cultură profesională. "Va fi un moment pe care îl vom cuantifica în spațiul alocat perfecționării profesionale a actorilor noștri, a colegilor de la Teatrul Eminescu, dar și a tinerilor care vor dori să se întâlnească cu Alexa Visarion", completeaza Marius Rogojinschi.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociației Culturale Diallog București.

Alexa Visarion, regizor și scenarist de teatru și film, s-a născut în localitatea Bălușeni, județul Botoșani, la 11 septembrie 1947. Este unul dintre cele mai cunoscute nume din lumea artistica romaneasca, Alexa Visarion activand in domeniile teatru, film, fiind insa si un stralucit scenarist, scriitor si profesor universitar. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ''I.L. Caragiale'' din București, secția regie de teatru, în 1971, la clasa lui Radu Penciulescu. Și-a luat licența în 1971 cu piesa ''Năpasta'', de I.L. Caragiale, montată la Teatrul din Piatra Neamț, iar în 2001 obține titlul de Doctor în Arte. Profesor universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ''I.L. Caragiale'' București, a fost și conducător științific de doctorat la UNATC. Regizorul Visarion Alexa a a montat numeroase spectacole în Europa și America, demonstrând de fiecare dată profesionalism și talent. Regizor la Teatrul de stat din Arad (1971-1990) și la Teatrul Odeon (1986-1987), a fost, totodată, director la Teatrul Mic (1992-1993) și la Teatrul Dramatic din Brașov (2002).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Guvernul a aprobat modernizarea drumului Botoşani-Târgu Frumos!

astăzi, 18:16
168

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii ,,Modernizare DN 28B Târgu Frumos - Botoșani km 0+000 - km 76+758”, de p...

O botoşăneancă, prietenă din studenţie cu tânăra ucisă la metrou. "Un suflet cald, o domniţă fină"

astăzi, 17:41
1066

Interpreta de muzică populară Georgiana Spînu a fost colegă de facultate și prietenă cu Alina Ciucu, tânăra care a sfârșit tragic la metrou.Alina Ciucu era o tânăr...

Numărul de posturi din penitenciare va fi majorat!

astăzi, 17:39
167

Posturile pentru sistemul penitenciar se suplimentează cu 1000 de locuri, de la 15.041 la 16.041, potrivit unei hotărâri de Guvern aprobată în ședința de astăzi.Nevoia de suplime...