Actorii botoșăneni, așteptați la "Întrebările scenei", cu Alexa Visarion!

Alexa Visarion va avea o întâlnire colocvială cu actorii botoșăneni, pe teme profesionale și de dezbatere asupra a ceea ce înseamnă fenomenul creației.

Actorii botoșăneni, așteptați la "Întrebările scenei", cu Alexa Visarion!

Teatrul pentru Copii și Tineret "Vasilache" Botoșani prezintă luni, 27 noiembrie 2017, de la ora 11.00, întâlnirea "Eveniment - Întrebările scenei", cu Alexa Visarion.

Este vorba despre un Atelier de Creație, precum și prezentarea volumului "Împotriva uitării", urmată de o sesiune de autografe. "Mă bucur să îl avem în data de 27 noiembrie, în teatrul nostru, în sala de spectacole, pe maestrul Alexa Visarion, care va avea o întâlnire colocvială pe teme profesionale și de dezbatere asupra a ceea ce înseamnă fenomenul creației", a precizat Marius Rogojinschi, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret Vasilache Botoșani.

Volumul "Împotriva uitării" aduce în fața cititorului personalități ale teatrului românesc, cu care Alexa Visarion a lucrat și care l-au format, de la George Constantin, Ștefan Iordache, la Liviu Ciulei. 

Evenimentul este deschis publicului larg, accesul fiind liber. Obiectivul acestui eveniment, prin care Alexa Visarion este prezent la Botoșani în cadrul unui atelier de creație, este și unul de cultură profesională. "Va fi un moment pe care îl vom cuantifica în spațiul alocat perfecționării profesionale a actorilor noștri, a colegilor de la Teatrul Eminescu, dar și a tinerilor care vor dori să se întâlnească cu Alexa Visarion", completeaza Marius Rogojinschi.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociației Culturale Diallog București.

Alexa Visarion, regizor și scenarist de teatru și film, s-a născut în localitatea Bălușeni, județul Botoșani, la 11 septembrie 1947. Este unul dintre cele mai cunoscute nume din lumea artistica romaneasca, Alexa Visarion activand in domeniile teatru, film, fiind insa si un stralucit scenarist, scriitor si profesor universitar. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ''I.L. Caragiale'' din București, secția regie de teatru, în 1971, la clasa lui Radu Penciulescu. Și-a luat licența în 1971 cu piesa ''Năpasta'', de I.L. Caragiale, montată la Teatrul din Piatra Neamț, iar în 2001 obține titlul de Doctor în Arte. Profesor universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ''I.L. Caragiale'' București, a fost și conducător științific de doctorat la UNATC. Regizorul Visarion Alexa a a montat numeroase spectacole în Europa și America, demonstrând de fiecare dată profesionalism și talent. Regizor la Teatrul de stat din Arad (1971-1990) și la Teatrul Odeon (1986-1987), a fost, totodată, director la Teatrul Mic (1992-1993) și la Teatrul Dramatic din Brașov (2002).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste mare! Angajații din Botoșani care vor beneficia de majorări salariale!

astăzi, 09:24
2

Este vorba despre specialiștii care lucrează în muzee și biblioteci, angajați care se regăsesc și în instituțiile de cultură din Botoșani.Astfel, din luna aprilie, angajații ...

(P) Ghidul complet pentru amenajarea unei bucătării noi

astăzi, 09:07
22

Amenajarea unei bucătării noi este un proiect plin de provocări și potențial creativ. Fie că te pregătești să construiești de la zero sau să renovezi complet, fiecare aspect al amenajării ...

Poliția din Vatra Dornei, în stare de alertă maximă: Bebeluș găsit mort într-o mașină de spălat!

astăzi, 09:00
263

Mama, în vârstă de 32 de ani, și-ar fi învelit copilul și ar fi încercat să-l ascundă. Tânăra născuse pe 14 martie, acasă, și nu apărea în evidențele med...