Activitate misionară la Căminul de Bătrâni din Dorohoi

Activitate misionară la Căminul de Bătrâni din Dorohoi
La Căminul de Bătrâni din Dorohoi a fost oficiată ieri slujba Acatistului, de către un sobor de preoţi.

Momentul de rugăciune a fost urmat de spovedirea şi împărtăşirea vârstnicilor şi a celor zece copii cu handicap din acest aşezământ.

Alături de pr. misionar de caritate Teodor Ciurariu, bolnavii au fost vizitaţi de pr. Constantin Bistriceanu de la parohia Şendriceni şi de pr. Petru Chirilă, de la parohia Văculeşti.

"În această perioadă de post trebuie să ne îngrijim mai mult de cei neajutoraţi", a spus pr. Teodor Ciurariu, care oferă asistenţă religioasă şi pacienţilor din Spitalul Municipal din Dorohoi.

Persoanele internate în această unitate spitalicească sunt vizitate în această perioadă pentru a se spovedi şi pentru a primi Taina Sfintei Împărtăşanii.

"Dorim ca în incinta spitalului să ridicăm un sfânt lăcaş pentru bolnavi şi pentru cei care îi vizitează pe cei apropiaţi, mai ales că anul acesta se împlinesc 150 de ani de la înfiinţarea Spitalului Municipal din Dorohoi", a adăugat pr. misionar de caritate Teodor Ciurariu.

În zilele de Paşti, pacienţii din spital vor primi pască, ouă roşii şi cozonac de la credincioşii parohiilor dorohoiene.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
48

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
176

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
18

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...