Actiune de suflet: Pompieri si copii, intr-un spectacol de inalta tinuta artistica! - GALERIE FOTO

Actiune de suflet: Pompieri si copii, intr-un spectacol de inalta tinuta artistica! - GALERIE FOTO

 Grupul Voces din Dorohoi  

"Gala Laureaţilor de la Palatul şi Cluburile Copiilor din Judeţul Botoşani" a reunit sâmbătă, în sala Teatrului Mihai Eminescu Botoşani, sute de copii, părinţi, cadre didactice, dar şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au dovedit că sărbătoarea poate deveni o oportunitate de a le reaminti copiilor despre responsabilitate, dar şi despre faptul că a preveni înseamnă, mai întâi, a cunoaşte!



Acţiunea, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani, a adus pe scenă aproape 200 dintre copiii care au obţinut rezultate deosebite la competiţiile organizate în afara orelor de curs. În sală s-a aflat, pe lângă reprezentanţii ISU, şi conducerea Inspectoratului Scolar Judeţean, inspector general Ada Macovei, precum si inspectorul pe probleme educative Daniel Botezatu. 



Evenimentul a fost deschis de intervenţia lt.col. Radu Ţipişcă, din partea ISU, care a prezentat mai multe spoturi menite să îi facă pe copii să înţeleagă importanţa respectării regulilor de comportament în caz de incendiu, dar şi cum trebuie să acţioneze în situaţia în care găsesc muniţie neexplodată.



Surpriza organizatorilor a venit odata cu grupul Voces din Dorohoi, care a interpretat cântecul "112", (Muzica: profesor Marcel Dupu şi învăţător Paul–Ciprian Mihai, Versuri: lt. col. Radu Ţipişcă, profesor Marcel Dupu şi învăţător Paul–Ciprian Mihai).



Cântecul a fost lansat de Ziua Europeană a Apelului de Urgenţă 112, sărbătorită pe 11 februarie 2010, la Sala Teatrului din municipiul Dorohoi. Melodia va fi interpretată de grupul "Voces" de la Clubul Copiilor din Dorohoi.

Au urmat momente artistice ale Palatului Copiilor si cluburilor din judeţ. Scenete, muzică uşoară, dans şi muzică populară şi folk s-au derulat în faţa publicului, prezentând astfel cele mai bune momente ale artiştilor din Palatul Copiilor Botoşani, dar şi Cluburile Copiilor din Dorohoi şi Darabani. In holul Teatrului a fost amenajată expoziţia de pictură, desene, caricatură, sculptură, grafică şi lucrări practice ale elevilor.



Foarte apreciată de public a fost şi evoluţia grupului de dans pregătit de Carmen Belicov, alături de Duo Criss, de la Palatul Copiilor Botoşani, parodia secţiei de teatru de la Palatului Copiilor Botoşani, sub îndrumarea lui Alexandru Mihalache, dar şi folkul elevilor pregătiţi de Ludvic Schibinschi.
De la Dorohoi au strâns aplauze furtunoase Eduard Pintilei şi Codruţa Barariu, pregătiti de ani buni de Paul Ciprian Mihai, de la Clubul Copiilor, iar de la Darabani a sosit, impresionând sala, formatia Stejărelul.



Orchestra Mugurelul, din Dorohoi, sub coordonarea lui Marcel Dupu, cel care conduce, de puţină vreme, Palatul Copiilor Botosani, nu a făcut decât să îşi confirme încă o dată valoarea, după numeroasele premii naţionale şi internaţionale acumulate în cei 25 de ani de activitate.


EVENIMENTUL A FOST TRANSMIS IN DIRECT PE INTERNET, DE www.live.botosani.ro, und eeste disponibila inregistrarea.           



 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
134

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
74

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...