A murit ziarista și scriitoarea Silvia Kerim! VIDEO

A murit ziarista și scriitoarea Silvia Kerim! VIDEO
A plecat în veşnicie, după o lungă și grea suferință îndurată cu demnitate, ziarista și scriitoarea Silvia Kerim, cunoscută publicistă pasionată de teatru și film, una dintre cele mai talentate prozatoare dedicate literaturii pentru copii, autoare a unor emoționante cărți de evocări.

Nascuta la Bucuresti, absolventa Facultatii de Limba si Literatura Franceza. A debutat ca ziarista la Contemporanul, Romania libera etc. precum si la revista Cinema si prestigioasa revista Secolul 20. A lucrat apoi la Radio Romania la Directia Culturala, in redactia "Teatru la microfon", "Teatru la microfon pentru copii". A fost Sef al Sectiei Arte, relateaza radioromaniacultural.ro.

A lucrat ca producator delegat la Casele de Filme din Cadrul Consiliului Culturii semnand in aceasta calitate. A colaborat cu regizori ca: Mircea Daneliuc, Alexandru Tatos, Mircea Veroiu, Nicolae Corjos, Sergiu Nicolaescu. Ulterior a lucrat la AnimaFilm, in functia de redactor-sef al sectiei de scenarii.

A creat serialul pentru copii "Casuta cu povesti" (scenariu si regie), difuzat de TVR 1 si TVR 2 in anii 1995-1996. Este autoarea musicalurilor pentru copii Mary Poppins, Frumoasa din padurea adormita, Micuta Dorothy, Gulliver. Muzica - Marius Teicu. A scris carti apreciate de memorialistica: Ponica, o legenda; Vedere din Parfumerie; Fereastra de la Venetia; Amintirea ca un parfum... Rasplatită cu premiile Uniunii Scriitorilor, "Premiul special al Presedintelui" UNITER; este nominalizata de Ministerul Culturii pentru "Premiul National la categoria ARTE". Detine Ordinul "Meritul Cultural - in grad de Cavaler" acordat de presedintele Romaniei in anul (2004). A fost declarata "Femeia anului 2004", titlu acordat de American Biographical Institute. Este autoarea a numeroase carti pentru copii, premiate toate: Bunica Alba, Poarta de sticla, Semnul de iarba, Povestiri despre prietenii mei, O poveste cu noua povesti, Puf etc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
423

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
55

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
74

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...