8-10 noiembrie, Botosani: Festivalul–concurs naţional de interpretare a piesei de teatru într-un act "Mihail Sorbul" VEZI REGULAMENTUL

8-10 noiembrie, Botosani: Festivalul–concurs naţional de interpretare a piesei de teatru într-un act "Mihail Sorbul" VEZI REGULAMENTUL
Având în vedere punerea în evidenţă a celor mai valoroase formaţii de amatori, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, în colaborare cu Primăria Săveni, organizează cea de a XXIV - a ediţie a Festivalului – concurs naţional de interpretare a piesei de teatru într-un act "Mihail Sorbul", care se va desfăşura în perioada  8 -  10 noiembrie 2012 la Botoşani, în sala Teatrului Vasilache.

La concurs pot participa una sau două formaţii din fiecare judeţ al ţării, precum şi formaţii de teatru de amatori din Republica Moldova şi Ucraina.
  
In vederea repertoriului, organizatorii nu impun nicio restricţie tematică, în afara genului specificat în titulatură – piesă de teatru într-un act. In acest sens, timpul unei reprezentaţii nu trebuie să depăşească 30-40 de minute.
 
Prganizatorii pot pune la dispoziţia trupelor de teatru de amatori piese de teatru într-un act premiate la ediţiile precedente ale Festivalului concurs naţional de creaţie a piesei de teatru într-un act "Mihail Sorbul". Aceste piese le puteţi procura la cerere, de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, din momentul primirii regulamentului şi a fişei de înscriere.
            
Inscrierea la concurs se face pe bază de fişă de înscriere, până la data de 15 octombrie 2012, pe adresa : Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, Str. Unirii nr. 10, cod 710233. Relaţii la telefon 0231/515448, fax 0231/536322, e-mail:
centrul_creaţiei_botosani@yahoo.com.

VEZI AICI REGULAMENTUL COMPLET SI FISA DE INSCRIERE LA CONCURS!


                                                   Regulamentul
                              Concursului Naţional de Creaţie a Piesei de
                          Teatru într-un Act Mihail Sorbul “ , ediţia a VIII-a
                                               8 - 10 noiembrie 2012



Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, în colaborare cu Primăria Săveni, organizează, în perioada 8 - 10 noiembrie 2012, cea de a VIII-a ediţie a Concursului Naţional de Creaţie a Piesei de Teatru într-un Act "Mihail Sorbul".   

La concurs pot participa dramaturgi români contemporani, membri sau nu ai uniunilor de creaţie, fără limită de vârstă, cu o piesă de teatru într-un act, care să nu depăşească maximum 20 pagini listate la corp 12 , la 2 rânduri.

Organizatorii nu impun concurenţilor nici o tematică.

Lucrările dactilografiate sau listate (însoţite şi de un CD cu textul piesei) vor fi trimise în 3 ( trei) exemplare, semnate cu un motto, acelaşi motto fiind menţionat şi pe un plic închis în care vor fi incluse datele autorului şi adresa, telefon, e-mail, pe adresa Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, Str. Unirii 10, Botoşani, până la data de 5 octombrie 2012.

Un juriu format din personalităţi marcante ale culturii române va acorda următoarele premii :
                  - Premiul   I -          2.500  lei
                  - Premiul  II -          2.000  lei
                  - Premiul III -          1.500  lei
                  - Premiul  special – 1.000  lei  

Juriul are latitudinea de a redistribui sau diminua sau creşte, în funcţie de fondurile exitente, valoarea premiilor.

Relaţii la telefon 0231 – 536322, e-mail: centrul_creatiei_botosani@yahoo.com



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
37

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
181

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
124

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...