7-28 noiembrie 2015, Botoşani: Salonul Naţional de Artă Naivă "Gheorghe Sturza", ediţia a III-a

7-28 noiembrie 2015, Botoşani: Salonul Naţional de Artă Naivă "Gheorghe Sturza", ediţia a III-a
Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, în colaborare cu Revista "Galeria naivă" şi Muzeul Judeţean Botoşani, organizează Salonul Naţional de Artă Naivă "Gheorghe Sturza", Ediţia a III-a, în perioada 7-28 noiembrie 2015, la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani.

Artiştii invitaţi expun lucrări ale căror abordări tematice sunt pline de diversitate, opţiunile cromatice reuşesc să satisfacă preferinţele tuturor privitorilor, iar tehnicile general-valabile sunt vizibil personalizate de către fiecare artist în parte.

Salonul de Artă Naivă din acest an a optat pentru două secţiuni: pictura naivă şi sculptura naivă. În ambele cazuri, legăturile cu viziunea culturii populare sunt  vizibile. Tendinţele de interpretare din eposul tradiţional dinamizează şi epuizează prin subiect, culoare si tehnică, într-un stil propriu şi definitoriu spiritelor creative.

Unii dintre participanţi uimesc prin complexitate, dar  şi prin curioasele, absconsele si multiplele identităţi sufleteşti, oferind evadarea din încorsetata realitate - una din dimensiunea binecunoscută a artei naive.

Expun artişti din judeţele tării: Iaşi, Brăila, Alba, Bacău, Constanţa, Caraş-Severin, Mureş, Timiş, Cluj, Maramureş, Sălaj, Argeş şi Botoşani.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 7 noiembrie 2015, ora 12, la Galeriile de Artă" Ştefan Luchian " Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
141

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
196

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
91

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...