19-22 septembrie 2013: Recitalurile Revistei Hyperion si Atelierul de poezie

19-22 septembrie 2013: Recitalurile Revistei Hyperion si Atelierul de poezie
În perioada 19-22 septembrie 2013 se desfășoară la Botoșani, Dorohoi, Săveni și Flămânzi Recitalurile revistei Hyperion, ediția a XII-a, și Atelierul de poezie, sesiunea a II-a, evenimente organizate de  Fundaţia Culturală "Hyperion-CB" Botoşani, cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani.   

Manifestarea debutează pe 19 septembrie, la ora 13.00, la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani, cu prezentarea Revistei Hyperion, prilej cu care va avea loc o acțiune de donaţie de carte şi reviste. Vor citi din creaţia lor poeţii: Gellu Dorian, Lucian Alecsa, Nicolae Corlat, Vlad Scutelnicu, Vasile Iftime, Petruţ Pârvescu, Ciprian Manolache, Cristina Prisăcariu-Şoptelea, Dumitru Necşanu, Gabriel Alexe, Mircea Oprea şi Dumitru Ţiganiuc.  

În aceeași zi, la ora 16.00, la sediul Fundaţiei Culturale "Hyperion-C.B" Botoşani este programat Atelierul de poezie, sesiunea a II-a, cu participarea unor scriitori din ţară şi a creatorilor de literatură din judeţul Botoşani.  

Pe 20 septembrie, la ora 13.00, la Primăria Dorohoi va avea loc prezentarea revistei Hyperion, cu recitalul poeților invitați și Atelierul de poezie, fiind așteptați și creatorii din zonă.   

Pe 21 septembrie, scriitorii se vor deplasa la Primăria Săveni, unde la ora 14.00 creatorii din zonă vor participa, alături de invitați, la un recital al poeților, precum și la Atelierul de poezie.   

Aceeași manifestare se va derula și pe data de 22 septembrie la Primăria Flămânzi, începând cu ora 11.00, cand va avea loc și lansarea cărții "Fiul meu scorpion", de Nina Viciriuc.   

Vor citi din creaţia lor poeţii  Gellu Dorian, Lucian Alecsa, Nicolae Corlat, Dumitru Necşanu, Vasile Iftime, Petrut Pârvescu, Cristina Prisacaru Şoptelea, Gabriel Alexe,Ciprian Manolache şi Vasile Tudor.  

Tot pe 22 septembrie, la ora 18.00, la sediul Fundaţiei Culturale "Hyperion-C.B." Botoşani va avea loc Cenaclul literar în cadrul Atelierului de poezie, sesiunea a II-a. Invitaţi în cadrul Atelierului de poezie vor fi scriitorii Adrian Alui Gheorghe, Doina Ruşti, Ioan Groşan, Cassian Maria Spiridon, Lucian Vasiliu, Radu Florescu, Nicolae Sava, Mircea A. Diaconu, Vasile Tărâţanu şi Nicolae Coande.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
256

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
187

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
110

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...