17-18 noiembrie: Festivalul-concurs "George Hazgan" al romanţei, cântecului de petrecere şi satiric, ediţia a VI-a

17-18 noiembrie: Festivalul-concurs "George Hazgan" al romanţei, cântecului de petrecere şi satiric, ediţia a VI-a

 George Hazgan  

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, în parteneriat cu Orchestra Populară "Rapsozii Botoşanilor", instituţii de cultură aflate în subordonarea Consiliului Judeţean Botoşani, organizează  Festivalul-concurs "George Hazgan" al romanţei, cântecului de petrecere şi satiric, ediţia a VI-a, în perioada 17-18 noiembrie 2017. 
 
Scopul acţiunii culturale este repunerea în atenţia publicului a repertoriului de romanţe  şi cântece de petrecere, cultivarea interesului soliştilor amatori pentru genul romanţei şi al cântecului de petrecere, omagierea personalităţii marelui interpret de romanţe, operetă, cântece de petrecere George Hazgan, născut în comuna Vîrfu Cîmpului judeţul Botoşani, îndrăgit actor şi solist al Teatrului de operetă Ion Dacian din Bucureşti, şi nu în ultimul rând conservarea şi promovarea romanţei ca gen muzical care aparţine patrimoniului cultural naţional.
 
Festivalul se va desfăşura la Casa Tineretului din Municipiul Botoşani, după programul următor:
 
Vineri, 17 noiembrie 2017, ora 18.00 - concursul de interpretare romanţe şi cântece de petrecere;
Sâmbătă, 18 noiembrie, ora 18.00 - gala laureaţilor şi recitalul invitaţilor.
 
Invitaţi de onoare sunt cunoscuţii interpreţi Florin Georgescu şi Silvia Zagoreanu, nume sonore ale genului muzical, care vor susţine recitaluri sâmbătă.
Aurel Niamţu, câştigătorul trofeului ediţiei a V-a a festivalului este de asemenea invitat de onoare şi va susţine un recital.
Juriul festivalului va fi unul extrem de avizat, preşedinte fiind marele tenor FLORIN GEORGESCU.
 
Publicul botoşănean este aşteptat, pentru ca împreună să putem celebra diversitatea culturală foarte bogată a zonei botoşanilor şi nu numai.

(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu puternic în comuna Cristinești - 100 de tone de furaje cuprinse de flăcări! FOTO

astăzi, 00:38
462

Misiune extrem de dificilă a pompierilor, solicitați să intervină în noaptea de marți spre miercuri pentru a lichida un incendiu izbucnit într-un sat din județul Botoșani.D...

VIDEO - Isabela Pamparău a impresionat la X Factor, cu piesa "Feeling Good". Delia: "Doamne! Ești MI-NU-NA-TĂ!"

Marţi, 23 Octombrie 2018
119

Isabela Pamparău a urcat pe scena "X Factor", după ce a câștigat marele trofeu în sezonul 4 al emisiunii ”Next Star”. Ea a cântat piesa "Feeling Good&qu...

ALERTĂ METEO: Cod Galben de vânt puternic începând de marți noapte!

Marţi, 23 Octombrie 2018
660

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de tip COD GALBEN pentru intervalul 23 octombrie, ora 22.00 - 24 octombrie, ora 22.00, când se vor semnala...