17-18 noiembrie: Festivalul-concurs "George Hazgan" al romanţei, cântecului de petrecere şi satiric, ediţia a VI-a

17-18 noiembrie: Festivalul-concurs "George Hazgan" al romanţei, cântecului de petrecere şi satiric, ediţia a VI-a

 George Hazgan  

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, în parteneriat cu Orchestra Populară "Rapsozii Botoşanilor", instituţii de cultură aflate în subordonarea Consiliului Judeţean Botoşani, organizează  Festivalul-concurs "George Hazgan" al romanţei, cântecului de petrecere şi satiric, ediţia a VI-a, în perioada 17-18 noiembrie 2017. 
 
Scopul acţiunii culturale este repunerea în atenţia publicului a repertoriului de romanţe  şi cântece de petrecere, cultivarea interesului soliştilor amatori pentru genul romanţei şi al cântecului de petrecere, omagierea personalităţii marelui interpret de romanţe, operetă, cântece de petrecere George Hazgan, născut în comuna Vîrfu Cîmpului judeţul Botoşani, îndrăgit actor şi solist al Teatrului de operetă Ion Dacian din Bucureşti, şi nu în ultimul rând conservarea şi promovarea romanţei ca gen muzical care aparţine patrimoniului cultural naţional.
 
Festivalul se va desfăşura la Casa Tineretului din Municipiul Botoşani, după programul următor:
 
Vineri, 17 noiembrie 2017, ora 18.00 - concursul de interpretare romanţe şi cântece de petrecere;
Sâmbătă, 18 noiembrie, ora 18.00 - gala laureaţilor şi recitalul invitaţilor.
 
Invitaţi de onoare sunt cunoscuţii interpreţi Florin Georgescu şi Silvia Zagoreanu, nume sonore ale genului muzical, care vor susţine recitaluri sâmbătă.
Aurel Niamţu, câştigătorul trofeului ediţiei a V-a a festivalului este de asemenea invitat de onoare şi va susţine un recital.
Juriul festivalului va fi unul extrem de avizat, preşedinte fiind marele tenor FLORIN GEORGESCU.
 
Publicul botoşănean este aşteptat, pentru ca împreună să putem celebra diversitatea culturală foarte bogată a zonei botoşanilor şi nu numai.

(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hoț "calificat" în furturi din locuințe, prins de polițiștii din Darabani!

astăzi, 09:26
36

4.000 de lei este prejudiciul cauzat de un tânăr de 23 de ani, care vreme de trei luni a intrat în opt locuințe, de unde a furat bunuri și sume de bani. Pe lângă infracțiunile d...

Trei nume pentru funcția de premier. PSD decide azi cine îi ia locul lui Tudose!

astăzi, 09:14
194

Mihai Tudose și-a anunțat luni seară demisia în urma ședinței Comitetului Executiv Național al PSD în urma căreia a pierdut sprijinul partidului. Liviu Dragnea și-a impus punctul d...

Fotbalist botoşănean luat în vizor de patronul FCSB

astăzi, 08:54
143

Gigi Becali a renunțat pentru moment la pista ”Băluță”, dar un alt jucător important al Craiovei se află pe lista finanțatorului de la FCSB: Andrei Burlacu, mijl...