17-18 noiembrie: Festivalul-concurs "George Hazgan" al romanţei, cântecului de petrecere şi satiric, ediţia a VI-a

17-18 noiembrie: Festivalul-concurs "George Hazgan" al romanţei, cântecului de petrecere şi satiric, ediţia a VI-a

 George Hazgan  

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, în parteneriat cu Orchestra Populară "Rapsozii Botoşanilor", instituţii de cultură aflate în subordonarea Consiliului Judeţean Botoşani, organizează  Festivalul-concurs "George Hazgan" al romanţei, cântecului de petrecere şi satiric, ediţia a VI-a, în perioada 17-18 noiembrie 2017. 
 
Scopul acţiunii culturale este repunerea în atenţia publicului a repertoriului de romanţe  şi cântece de petrecere, cultivarea interesului soliştilor amatori pentru genul romanţei şi al cântecului de petrecere, omagierea personalităţii marelui interpret de romanţe, operetă, cântece de petrecere George Hazgan, născut în comuna Vîrfu Cîmpului judeţul Botoşani, îndrăgit actor şi solist al Teatrului de operetă Ion Dacian din Bucureşti, şi nu în ultimul rând conservarea şi promovarea romanţei ca gen muzical care aparţine patrimoniului cultural naţional.
 
Festivalul se va desfăşura la Casa Tineretului din Municipiul Botoşani, după programul următor:
 
Vineri, 17 noiembrie 2017, ora 18.00 - concursul de interpretare romanţe şi cântece de petrecere;
Sâmbătă, 18 noiembrie, ora 18.00 - gala laureaţilor şi recitalul invitaţilor.
 
Invitaţi de onoare sunt cunoscuţii interpreţi Florin Georgescu şi Silvia Zagoreanu, nume sonore ale genului muzical, care vor susţine recitaluri sâmbătă.
Aurel Niamţu, câştigătorul trofeului ediţiei a V-a a festivalului este de asemenea invitat de onoare şi va susţine un recital.
Juriul festivalului va fi unul extrem de avizat, preşedinte fiind marele tenor FLORIN GEORGESCU.
 
Publicul botoşănean este aşteptat, pentru ca împreună să putem celebra diversitatea culturală foarte bogată a zonei botoşanilor şi nu numai.

(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

METEO: Cod Galben de ploi și vijelii pentru mai multe localități din județul Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
786

Ploi, vânt cu aspect de vijelie, grindină și descărcări electrice anunță Administrația Națională de Meteorologie pentru mai multe localități din județul Botoșani, avertizarea d...

VIDEO - Ce face un șofer după un accident într-un sens giratoriu din Suceava!

Duminică, 15 Iulie 2018
1238

Camerele de supraveghere au surprins un accident spectaculos, într-un sens giratoriu din Suceava, care a avut loc joi, 12 iulie. În imagini se observă cum, la ora 23.35, șoferul unu...

16 accidente de muncă în primul semestru din anul 2018, la Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
272

În primul semestru al anului 2018, la nivelul județului Botoșani au fost înregistrate 16 accidente de muncă (12 persoane accidentate în anul 2018 şi 4 persoane accidentate î...