1 decembrie 2015 – ziua neîntregirii. Ei au crezut în România! VIDEO

1 decembrie 2015 – ziua neîntregirii. Ei au crezut în România! VIDEO
Serbează politicienii români departe de inima frântă a ţării o zi botezată cu impăciuitoare uitare, cu ştergere a memoriei, ziua neîntregirii tuturor românilor. Si uită de-a pururi parcă de simbolul acestei zile, în care de atâţia ani comemoram în fapt ciuntirea spaţiului românesc, a limbii şi demnităţii naţionale.

O lacrimă de s-ar naşte în inimile tuturor românilor vom şti că încă mai putem spera în renaştere, că nu avem conştiinţele şterse, că trezia mai presus de orice nu ne duce în pieţele publice la sarmale, cârnaţi cu fasole şi aplauze în faţa rămăşiţelor armatei române umilite şi înrobite cum niciodată n-a fost.

Văd oameni neştiutori, văd oameni cu feţele înnegrite de minciuna celor care din 89 încoace nu fac decât să ne convingă de "adevărul" lor, de istorici vânduţi, de mancurţi şi izgonitori din istorie. Istoria nu e cea spusă, scrisă de ei, ci adevarul aşa cum a fost trăit de inaintaşii noştri atunci când au transformat plugul în sabie, sumanul în uniformă militară, piepturile în baricade de dupa care au strigat inamicului: Pe aici nu se trece!

Într-o iarnă ca aceasta ne îngropăm în uitare nu numai pe noi înşine, ci pe cei care odinioară ştiau ce e mândria de a fi român.

Şi nu voi sărbători, cum n-am facut-o în toţi anii de după lovitura de stat dată comuniştilor de alţi comunişti mai răi, mai vânzători decât ceilalţi, ci mă voi întoarce în aduceri aminte cu muzica soţilor Ion şi Doina Aldea Teodorovici - ucişi şi ei, cum ucis a fost şi cel ce le scria versurile, pe un timp rece de toamnă sau iarnă -, pentru ca noi să nu uităm, pentru ca noi să ne amintim acum şi în veşnicie cine suntem. (Radu Soare)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șocant! Cadavru carbonizat descoperit pe un câmp din județul Botoșani!

astăzi, 14:29
3806

Descoperire șocantă, sâmbătă la amiază, pe un câmp din localitatea Vârfu Câmpului, județul Botoșani. Un localnic care trecea prin zonă a observat trupul unei persoane &...

Prognoza ANM: Temperaturi de sub -30 de grade în ianuarie

astăzi, 11:15
1274

“Precipitațiile vor fi mai consistente și vor cuprinde cea mai mare parte a țării în noaptea de luni spre marți și în cursul zilei de marți. Vor fi posibile cantități de p...

Cod Galben pentru județul Botoșani! Vezi până când!

astăzi, 08:22
896

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineață, o avertizare Cod Galben pentru județele Botoșani, Bacău, Iași și zona joasă a județului Suceava. Se va s...