Copiii Parohiei Socrujeni colinda batranii de la Azilul Trusesti FOTO

 Copiii Parohiei Socrujeni colinda batranii de la Azilul Trusesti FOTO
Marele praznic al Naşterii Domnului este un prilej de a ne arăta dragostea şi de a fi  mai milostivi decât de obicei cu semenii noştri aflaţi în diferite griji şi nevoi. Urmând aceste gânduri, copiii Parohiei "Sf.Voievozi" Socrujeni, comuna Gorbanesti, Protopopiatul Botosani, avându-l paroh pe părintele Cazacu George, au dorit ca în această perioadă să fie mai atenţi cu persoanele varstnice aflate în suferinţă şi să ofere fiecare, după posibilităţi, darurile lor,  să aducă un zâmbet pe chipul celor deznădăjduiţi.

Prin intermediul parteneriatului "Daruind vei dobandi" incheiat intre Biserica Socrujeni - Scoala Gimnaziala Socrujeni – Azilul Trusesti, initiat de Pr. Prof. Cazacu George, s-a încearcat sensibilizarea elevilor faţă de cei aflaţi în nevoi şi suferinţe, adeverindu-se cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur care spunea despre milostenie că ".. are aripi mari care taie aerul , depăşesc luna, trec prin razele soareului , se ridică pâna la culmea cerului, depăşesc cerul şi nu se opresc decât la tronul împarătesc al lui Dumnezeu".

Pe 17 decembrie 2014, încă de dimineaţă, un grup de elevi împreună cu părintele au pornit spre Caminul de batrani Trusesti şi au oferit cadouri acestora, vestindu-le apropierea marii sarbatori a  Nasterii Domnului prin cateva colinde.Bucuria dăruirii a fost dublată de cea a comuniunii, elevii aducând o şi mai mare bucurie celor internaţi aici prin faptul că au stat şi au socializat, au cântat împreună colinde şi au recitat poezii.

Boala trupeasca a unor batrani este grea, însă mai dureroasă decât aceasta este uitarea celor care i-au adus şi i-au internat aici sau a membrilor familiilor, care ar putea să vină şi să îi viziteze, însă din diferite motive nu reuşesc să facă acest lucru.

De aceea, ei se bucură când cineva le calcă pragul şi stă de vorbă cu ei sau atunci când le aduce câte o mică atenţie.

"În momentul în care îi vezi pe aceşti oameni, nu se poate să nu fii copleşit de emoţii şi să mulţumeşti lui Dumnezeu că eşti sănătos. Nevoile acestor oameni sunt mari şi de aceea, potrivit primarului Mihai Puruhniuc si directorului instituţiei Gheorghe Cimpanu, oricine poate veni să le aducă ceva batranilor  internaţi aici", mărturiseşte Pr. Prof. Cazacu George, Parohia Socrujeni.


 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bursa zvonurilor. Nume noi in componenta Guvernului Dancila, cu o botosaneanca la carma Educatiei!

astăzi, 08:28
95

Comitetul Executiv al PSD se va reuni, luni, pentru a decide componenta Guvernului Dancila, urmand ca Parlamentul sa fie convocat in sesiune extraordinara si sa se pronunte prin vot asupra investirii ...

Parintele Constantin Galeriu: Duminica lui Zaheu

astăzi, 07:23
74

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Binecuvantati si dreptmaritori crestini in Sfanta Biserica a Domnului nostru Iisus Hristos!Primeasca dragostea dumneavoastra dumnez...

Incendiu într-o clădire de lângă Parcul M. Eminescu! FOTO, VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
1570

Fosta clădire în care a funcționat DOC DOVA, lângă Parcul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani a fost cuprinsă, sâmbătă seara, de un incendiu.Un trecător a observat fl...