Copiii Parohiei Socrujeni colinda batranii de la Azilul Trusesti FOTO

 Copiii Parohiei Socrujeni colinda batranii de la Azilul Trusesti FOTO
Marele praznic al Naşterii Domnului este un prilej de a ne arăta dragostea şi de a fi  mai milostivi decât de obicei cu semenii noştri aflaţi în diferite griji şi nevoi. Urmând aceste gânduri, copiii Parohiei "Sf.Voievozi" Socrujeni, comuna Gorbanesti, Protopopiatul Botosani, avându-l paroh pe părintele Cazacu George, au dorit ca în această perioadă să fie mai atenţi cu persoanele varstnice aflate în suferinţă şi să ofere fiecare, după posibilităţi, darurile lor,  să aducă un zâmbet pe chipul celor deznădăjduiţi.

Prin intermediul parteneriatului "Daruind vei dobandi" incheiat intre Biserica Socrujeni - Scoala Gimnaziala Socrujeni – Azilul Trusesti, initiat de Pr. Prof. Cazacu George, s-a încearcat sensibilizarea elevilor faţă de cei aflaţi în nevoi şi suferinţe, adeverindu-se cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur care spunea despre milostenie că ".. are aripi mari care taie aerul , depăşesc luna, trec prin razele soareului , se ridică pâna la culmea cerului, depăşesc cerul şi nu se opresc decât la tronul împarătesc al lui Dumnezeu".

Pe 17 decembrie 2014, încă de dimineaţă, un grup de elevi împreună cu părintele au pornit spre Caminul de batrani Trusesti şi au oferit cadouri acestora, vestindu-le apropierea marii sarbatori a  Nasterii Domnului prin cateva colinde.Bucuria dăruirii a fost dublată de cea a comuniunii, elevii aducând o şi mai mare bucurie celor internaţi aici prin faptul că au stat şi au socializat, au cântat împreună colinde şi au recitat poezii.

Boala trupeasca a unor batrani este grea, însă mai dureroasă decât aceasta este uitarea celor care i-au adus şi i-au internat aici sau a membrilor familiilor, care ar putea să vină şi să îi viziteze, însă din diferite motive nu reuşesc să facă acest lucru.

De aceea, ei se bucură când cineva le calcă pragul şi stă de vorbă cu ei sau atunci când le aduce câte o mică atenţie.

"În momentul în care îi vezi pe aceşti oameni, nu se poate să nu fii copleşit de emoţii şi să mulţumeşti lui Dumnezeu că eşti sănătos. Nevoile acestor oameni sunt mari şi de aceea, potrivit primarului Mihai Puruhniuc si directorului instituţiei Gheorghe Cimpanu, oricine poate veni să le aducă ceva batranilor  internaţi aici", mărturiseşte Pr. Prof. Cazacu George, Parohia Socrujeni.


 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un dosar dificil ajunge în instanța botoșăneană: Nici un judecător de la Tribunalul Suceava nu a vrut să preia cazul!

astăzi, 11:17
82

Suspectul în cazul uciderii fostului viceprimar din comuna suceveană Moara nu va fi judecat la Tribunalul Suceava, aşa cum ar fi fost normal. Curtea de Apel Suceava a decis să trimi...

Abonat la Urgențe: Polițiștii vor să afle de unde își procură drogurile tânărul cules de pe stradă de patru ori în câteva zile!

astăzi, 11:01
111

Oamenii legii, care încearcă să dezlege misterul tânărului de 25 de ani care a ajuns la Urgențe de nu mai puțin de patru ori, vor trebui să afle de unde obține acesta drogurile...

Peste 200 de mașini trase pe dreapta. Ce nereguli au constatat polițiștii rutieri!

astăzi, 10:54
144

Poliţiştii rutieri sunt prezenţi în trafic în fiecare zi, pentru prevenirea şi reducerea riscului rutier, prin sancţionarea nerespectării normelor de circulaţie prevăzute de legisl...