Biblioteca Naţională de Poezie "Mihai Eminescu" de la Ipoteşti marchează Săptămâna Naţională a Bibliotecilor

 Biblioteca Naţională de Poezie "Mihai Eminescu" de la Ipoteşti marchează Săptămâna Naţională a Bibliotecilor
Cele cinci expoziţii permanente de la Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu (Casa părintească, Bisericuţa familiei, Muzeul etnografic/Casa Papadopol, Muzeul tematic Mihai Eminescu, Sala Mihai Ursachi) sînt completate cu expoziţiile temporare, prilejuite de organizarea unor evenimente sau separat de acestea.
 
Cu ocazia Săptămânii Naţionale a Bibliotecilor, la Biblioteca Naţională de Poezie Mihai Eminescu de la Memorialul Ipoteşti a fost vernisată expoziţia temporară Unicate ipoteştene, care conţine documente din Fondul Documentar Ipoteşti. Fondul conţine peste 700 documente, cărţi, fotografii, unele dintre ele clasate la Tezaur sau Fond. Prezentarea selecţiei de documente va avea loc, din nou, în data de 11 mai, cînd la Memorialul Ipoteşti vor avea loc mai multe activităţi dedicate cărţii şi lecturii. 
 
Din partea Editurii Muzeelor Literare Iaşi va fi prezentă, la Ipoteşti, Carmelia Leonte, redactor, poetă şi eseistă, pentru a semnala ultimele apariţii ale editurii.
 
Înfiinţată în iunie 2013, în cadrul Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi, Editura Muzeelor Literare a publicat de-a lungul timpului opere ale scriitorilor clasici români, traduceri în limbi străine ale clasicilor români, cărţi care valorifică patrimoniul MNLR Iaşi şi cel al culturii naţionale etc. 

Colecţiile Casei editoriale Signatura din Cluj-Napoca vor fi prezentate de Bianca Mereuţă, strateg de brand şi copywriter, expert în analiză vizuală, fondatoarea celei mai importante comunităţi online de părinţi şi educatori din România care s-a coagulat în jurul cărţii pentru copii. 

Signatura îşi propune să publice carte de colecţie, instrumente de dialog ulterior pentru copiii mici şi mari, carte generatoare de relaţii. Focusul declarat al editurii este inovaţia şi experimentul.  
 
Expoziţia artistei Daniela Gheorghiţă, Cald şi rece în jurul lumii, care va fi vernisată în aceeaşi zi, va aduce în atenţia publicului invitat un proiect inedit al Casei editoriale Signatura, un silent book adresat tuturor vârstelor realizat în colaborare de către Bianca Mereuţă şi Daniela Gheorghiţă ca parte a colecţiei Signatura 180. 
 
În cadrul unui dialog cu publicul, poetul Nicolae Panaite este invitatul care va susţine lecturi de poezie. 
 
La eveniment vor participa elevi şi cadre didactice de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă Iaşi, Grupul Şcolar Ştefan cel Mare şi Sfânt Vorona, Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Ipoteşti.

(Comunicat de presa)
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
7

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
137

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
46

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...