Un nou bloc, cu opt etaje, va fi ridicat în municipiul Botoşani

Un nou bloc, cu opt etaje, va fi ridicat în municipiul Botoşani

Un nou proiect imobiliar se va dezvolta în municipiul Botoşani. Este vorba de construcţia unui bloc de locuinţe pe Calea Naţională, în apropierea Stadionului Municipal.

Imobilul, ce va fi format din două scări, va avea opt etaje, parcare subterană şi supraterană, spaţii comerciale la parter, acesta urmând a fi ridicat pe locul unei foste benzinării.

Blocul va fi construit de un om de afaceri, fiind vorba de patronul firmei Formens, care a încheiat un acord cu proprietarul terenului, în suprafaţă de 2.765 de metri pătraţi. Investiţia va fi realizată de societatea Domeniul Mihai Eminescu SRL.

La Primăria Botoşani a fost deja depusă documentaţia în vederea întocmirii unui studiu prealabil de oportunitate pentru realizarea proiectului imobiliar.

“În prezent, terenul studiat are destinaţie de curţi construcţie şi, aşa cum rezultă din extrasul de carte funciară, este ocupat pe 236 de mp de o clădire propusă pentru demolare. Terenul se află într-o poziţie urbană foarte bună, deoarece este amplasat la artera principală a oraşului. Se doreşte construirea unui bloc cu două scări care va avea subsol, parter şi opt etaje, la subsol vor fi locuri de parcare, vor fi şi lângă clădire, spaţii comerciale, spaţii verzi.  Dacă va fi avizat favorabil se va intra în linie dreaptă pentru elaborarea documentaţiei PUZ propriu-zise şi va exista o a doua consultare a publicului, în care cetăţenii din zonă vor fi notificaţi în scris şi vor putea depune obiecţiuni la Serviciul Urbanism şi dacă va fi cazul vom organiza şi o şedinţă de dezbatere publică”, a precizat viceprimarul Marian Murariu.

Grupul de firme FORMENS a dezvoltat şi alte proiecte imobiliare la Botoşani, fiind vorba de construcţii de blocuri (vezi aici proiectele).

Un alt om de afaceri va ridica două blocuri cu patru şi şase etaje pe terenul fostei UGIRA, lângă Muzeul Judeţean.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta