Un comerciant a fost sancţionat cu amendă maximă pentru că nu a afişat preţul la 20 de şosete

Sancţiune drastică aplicată de un poliţist unui comerciant, după ce a descoperit că acesta avea expuse 20 de şosete spre vânzare, însă nu avea preţul afişat. 

Un comerciant a fost sancţionat cu amendă maximă pentru că nu a afişat preţul la 20 de şosete

Poliţistul a efectuat controlul la un stand dintr-un complex comercial din municipiul Botoşani şi, pe lângă neregulile cu şosetele, a găsit şi un pachet de făină expirat de trei săptămâni. Dacă pentru pachetul de făină a aplicat avertisment, pentru lipsa afişării preţului la cele 20 de perechi de şosete a aplicat sancţiunea maximă, 20.000 de lei. De asemenea, a confiscat suma de 100 de lei de la gestionar. 

Reprezentanţii firmei au contestat sancţiunea în instanţă motivând că în procesul-verbal nu era trecut numele gestionarului şi nu a fost încheiat în ziua controlului, ci a fost trimis prin oficiul poştal. 

Instanţa a respins toate invocările legate de întocmire a procesului-verbal, însă a contestat duritatea sancţiunii. Astfel, judecătorii au dispus înlocuirea amenzii cu avertisment. 

"Instanța are în vedere că fapta petentei de a expune spre comercializare 20 de perechi de șosete fără a avea prețul afișat aduce o minimă atingere a valorii sociale protejate de norma contravențională. De asemenea, având în vedere starea de fapt reținută, aplicarea sancțiunii contravenționale maxime pentru această faptă nu se justifică, intimatul nemotivând în niciun fel oportunitatea aplicării unei sancțiuni atât de severe. În prezenta cauză sancțiunea avertismentului este proporțională cu gravitatea redusă a faptelor și cu împrejurările comiterii acestora, instanța reținând că aplicarea acestei sancțiuni este suficientă pentru a-și atinge scopul punitiv și preventiv, atrăgându-i atenția petentei asupra periculozității sociale a faptei sale", se arată în motivarea hotărârii. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Trei pesoane reținute după scandalul din discotecă, la Todireni!

astăzi, 07:44
117

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii care efectuau cercetarea la faţa locului în cazul unui furt comis în faţa unei discoteci din comuna Todireni, au fost ses...

Lunea Sfantului Duh - a doua zi dupa Duminica Pogorarii Sfantului Duh

astăzi, 07:15
76

In a doua zi dupa Duminica Pogorarii Sfantului Duh, adica in Lunea Rusaliilor, Biserica Ortodoxa praznuieste pe Sfantul Duh, a treia persoana a Sfintei Treimi, precum indica Penticostarul, la Sinaxaru...

Costel Enache negociază cu o altă echipă. Iftime: "Mi-a spus, dar vreau să-l păstrez"

Duminică, 27 Mai 2018
556

Patronul Astrei negociază cu Costel Enache, antrenorul de la FC Botoşani. Echipa din Moldova a avut parte de un sezon excelent în prima parte, fiind aproape să prindă play-off-ul, dar după ...