Un comerciant a fost sancţionat cu amendă maximă pentru că nu a afişat preţul la 20 de şosete

Sancţiune drastică aplicată de un poliţist unui comerciant, după ce a descoperit că acesta avea expuse 20 de şosete spre vânzare, însă nu avea preţul afişat. 

Un comerciant a fost sancţionat cu amendă maximă pentru că nu a afişat preţul la 20 de şosete

Poliţistul a efectuat controlul la un stand dintr-un complex comercial din municipiul Botoşani şi, pe lângă neregulile cu şosetele, a găsit şi un pachet de făină expirat de trei săptămâni. Dacă pentru pachetul de făină a aplicat avertisment, pentru lipsa afişării preţului la cele 20 de perechi de şosete a aplicat sancţiunea maximă, 20.000 de lei. De asemenea, a confiscat suma de 100 de lei de la gestionar. 

Reprezentanţii firmei au contestat sancţiunea în instanţă motivând că în procesul-verbal nu era trecut numele gestionarului şi nu a fost încheiat în ziua controlului, ci a fost trimis prin oficiul poştal. 

Instanţa a respins toate invocările legate de întocmire a procesului-verbal, însă a contestat duritatea sancţiunii. Astfel, judecătorii au dispus înlocuirea amenzii cu avertisment. 

"Instanța are în vedere că fapta petentei de a expune spre comercializare 20 de perechi de șosete fără a avea prețul afișat aduce o minimă atingere a valorii sociale protejate de norma contravențională. De asemenea, având în vedere starea de fapt reținută, aplicarea sancțiunii contravenționale maxime pentru această faptă nu se justifică, intimatul nemotivând în niciun fel oportunitatea aplicării unei sancțiuni atât de severe. În prezenta cauză sancțiunea avertismentului este proporțională cu gravitatea redusă a faptelor și cu împrejurările comiterii acestora, instanța reținând că aplicarea acestei sancțiuni este suficientă pentru a-și atinge scopul punitiv și preventiv, atrăgându-i atenția petentei asupra periculozității sociale a faptei sale", se arată în motivarea hotărârii. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FOTO - Botoșănenii au sărbătorit Unirea la monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza!

astăzi, 13:52
284

Festivitățile dedicate zilei de 24 Ianuarie s-au desfășurat, joi, la monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. ...

Alertă alimentară: Un tip de file somon afumat, retras de la comercializare dintr-un supermarket

astăzi, 12:35
181

Societatea Negro 2000 SRL procedează joi la retragerea de la comercializare a produsului "File de somon afumat 140g", urmare evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes, a informat joi ...

Statul a decis: Cum poți obține concediu pe un an și bani lunar

astăzi, 11:53
813

Există anumite condiţii care trebuie îndeplinite. Salariaţii, dar şi persoanele care obţin venituri din activităţi independente ori agricole, pot beneficia de un concediu de un an de acom...