Topul Firmelor si Balul Oamenilor de Afaceri, pe 20 noiembrie, in direct pe Live Botosani!

Topul Firmelor si Balul Oamenilor de Afaceri, pe 20 noiembrie, in direct pe Live Botosani!

 Camera de Comert, Industrie si Agricultura Botosani  

Topul Firmelor si Balul Oamenilor de Afaceri din Botosani, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Botosani, va avea loc pe 20 noiembrie, evenimentul avand scopul de a evidentia, premia si mediatiza firmele care, pe parcursul anului 2008, s-au remarcat prin politica manageriala, prin cifra de afaceri sau prin continuitate in mentinerea parametrilor viabili ai afacerii.

Topul 2008 a fost realizat in urma analizelor efectuate dupa bilanturile depuse de reprezentantii firmelor in primavara anului 2009.

Avand in vedere ca firmele au traversat, in 2008, si cateva luni mai dificile, de criza financiara, presedintele Camerei de Comert, Doru Floares, precizeaza ca cifra de afaceri a inregistrat o usoara scadere, insa, in mare parte, clasamentul se mentine cam acelasi cu cel din anii trecuti.

"Totalul agentilor economici la nivelul judetului Botosani este de 8.535, insa doar 5311 au depus bilantul pe anul 2008. Dintre acestia, 2631 de agenti economici au fost admisi si luati in evidenta in clasament, dupa aplicarea criteriilor metodologice care stau la baza realizarii Topului", a mentionat Doru Floares, presedintele Camerei de Comert Botosani.

Ca o noutate in acest an, a fost realizat si Topul marilor contribuabili, stiut fiind ca situatiile financiare ale acestor firme se depun la Bucuresti, nu la Botosani, ca in cazul contribuabililor mici si mijlocii.

De asemenea, fata de anii trecuti, o usoara scadere in clasament s-a facut simtita la o serie de firme care au fost influentate de criza economica nationala si internationala, aspect care este mai vizibil la agentii economici din sfera confectiilor. Scaderea nu este insa spectaculoasa, fiind vorba despre o coborare de doar cateva locuri in top.

"In principiu, in Top se regasesc cam aceleasi nume mari din fiecare an, si vorbim aici de Victor Construct, Carreman, Fidelio, Doly Com, Lacto Solomonescu, Electro Alfa, Serconf si multe altele", a mentionat Doru Floares.

La fel de adevarat este si faptul ca in top apar nume noi, fiind vorba, in principal, despre firmele care in anii trecuti inregistrau datorii la stat, fapt care nu le permitea accesul in Top. Dupa achitarea datoriilor, multi agenti economici s-au situat, astfel, pe locuri fruntase in ceea ce priveste activitatea pe anul 2008.

Din cele precizate de presedintele Camerei de Comert, Topul firmelor se constituie, an de an, in urma unei analize decente, corecte si responsabile asupra mediului de afaceri botosanean, in conditiile in care, in ultimii ani, apar tot mai multe firme nationale care, in contul unor taxe, asigura locuri fruntase pentru agentii economici, fara sa ilustreze, insa, situatia reala.

"Topul firmelor realizat de Camera de Comert, constituit dupa criterii reglementate de Legea 335 din 2007, se bazeaza pe o metodologie complexa, pe o analiza realizata de oameni de afaceri, specialisti, dar si profesionisti din sfera privata, rezultand astfel cel mai complet si realist clasament. Noi am sesizat firmele sa nu raspunda cerintelor venite de la tot felul de persoane care, in timp de criza, nu ezita sa recurga la escrocherii de acest gen, realizand topuri nerealiste", a mentionat Doru Floares.

Agentii economici merituosi vor fi recompensati cu diplome si trofee, la evenimentul care se va desfasura la Casa Lux fiind asteptate circa 100 de persoane, oameni de afaceri, oficialitati, reprezentanti ai bancilor, dar si invitati din strainatate.

"Este vorba despre o intalnire a mediului de afaceri, desfasurata intr-un cadru informal", a conchis presedintele Camerei de Comert Botosani.

Balul Oamenilor de Afaceri va fi transmis in direct pe internet de catre www.live.botosani.ro, in data de 20 noiembrie 2009.

 

Catalogul "Topul Firmelor 2008" a fost editat in parteneriat cu Agentia de Publicitate BOARDMEDIA, el putand fi procurat atat in varianta tiparita, cat si electronica, de la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Botosani, dupa data de 20 noiembrie 2009.  

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
30

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
209

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
166

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...