Topul firmelor botoşănene care aduc cei mai mulţi bani la bugetul statului!

Topul firmelor botoşănene care aduc cei mai mulţi bani la bugetul statului!

Au cifre de afaceri de milioane de euro şi profituri pe măsură, sute de angajaţi, dar, în aceeaşi măsură, din conturile lor sume consistente se duc către bugetul consolidat al statului.  

În topul celor mai mari plătitori de la nivelul judeţului Botoşani, la bugetul general consolidat al statului, se numără agenţi economici care activează în domeniul confecţiilor, al producerii de băuturi alcoolice, al fabricării produselor de lactate şi a brânzeturilor, dar şi al construcţiilor.  

Potrivit datelor Administraţiei Finanţelor Publice a judeţului Botoşani, în primele opt luni ale acestui an, societatea Prodalcom a omului de afaceri Cornel Şfaiţer, care se ocupă cu distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice, a virat către bugetul general consolidat al statului suma de 25,8 milioane de lei.  

Pe locul doi, în topul contribuabililor mijlocii, se află societatea Serconf, condusă de Manuela Zarug, cu o sumă virată către visteria ţării de peste 5 milioane de lei.  

Pe locul trei se clasează societatea dorohoiană de confecţii Conted, cu o sumă virată anul acesta către bugetul general consolidat al statului de peste 4 milioane de lei.  

Top contribuabili mijlocii la bugetul general consolidat al statului:  

Prodalcom SA-25,8 milioane lei

Serconf  SA-5.024 milioane lei

Conted SA-4,132 milioane lei

Lacto-Solomonescu SRL-3,456 milioane lei

Spicul 2 SRL-3,134 milioane lei

Tehnic Asist SRL-2,925 milioane lei

Nordic Romar SRL-2,486 milioane lei

Five Continents Group SRL-2,482 milioane lei

Conrec SA-2,440 milioane lei

Artsana România SRL-2,185 milioane lei

Transporturi  Auto-1,722 milioane lei  

Printre societățile care plătesc sume mari la bugetul general consolidat al statului, în contul impozitelor și al dărilor pentru angajați, se numără și Nova Apaserv, care a plătit în primele opt luni ale acestui an 3,7 milioane de lei, și Modern Calor, cu 4,084 milioane lei.  

În top se mai regăsesc și Asociația Fotbal Club Botoșani, cu 1,216 milioane lei, Forța Rapidă Grup Security, cu 1,119 lei, Terox BHS Impex SRL, care are ca domeniu de activitate fabricarea articolelor textile, cu 1,013 milioane lei, Florea Carn, cu 941.000 lei, Trans Service Trading, cu 884.000 lei, și Irinik SRL, care se ocupă de comerț cu amănuntul al ceasurilor și bijuteriilor, cu o sumă virată de 790.000 de lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
611

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
130

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
83

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...