Start de an în forţă pentru antreprenorii botoşăneni. Numărul firmelor nou înfiinţate s-a dublat

Botoşănenii se lansează în afaceri încă de la începutul anului. Datele statistice publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului arată o dublare a numărului operatorilor economici înregistraţi în prima lună a anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Start de an în forţă pentru antreprenorii botoşăneni. Numărul firmelor nou înfiinţate s-a dublat

Astfel, în luna ianuarie 2018 s-au înregistrat 136 de operatori economici, în condiţiile în care în aceeaşi lună a anului trecut au fost înregistraţi 62. Ca forme juridice cei mai mulţi au optat pentru Întreprinderi Individuale, 57 de cazuri, fiind urmate de SRL-uri, 56 de poziţii. De asemenea, s-au mai înregistrat 22 de Persoane Fizice Autorizate şi o Întreprindere Familială. 

Specialiştii spun că II sunt cea mai simplă formă de organizare şi a fost aleasă de afacerişti începători pentru a putea desfăşura o mică afacere de familie. În unele cazuri prin intermediul acestora se poate aplica la microfinanţări din partea UE sau a Guvernului. 

Ca domenii de activitate comerţul şi domeniul agricol predomină în alegerea noilor antreprenori. Şi anul trecut a fost unul benefic pentru noile afaceri, judeţul Botoşani fiind pe primul loc la nivel naţional raportat la creşterea faţă de anul anterior. Mai exact, numărul firmelor noi a crescut cu 56% de la 1045 la 1635. 

Economiştii spun însă că mediul economic local este în continuare slab şi suferă de pe urma lipsei investiţiilor. De vină ar fi infrastructura proastă, poziţia geografică şi migraţia forţei de muncă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Frig, ploi și vânt. Toamnă în toată regula!

Luni, 24 Septembrie 2018
302

Vremea se raceste in toata tara, in unele zone se vor inregistra diferente de temperatura chiar de peste 10 grade. Marti va ploua in multe zone si vor fi maximum 18 grade in Moldova si Dobrogea, ...

Botosani pentru Viitor

Luni, 24 Septembrie 2018
126

Asociatia Grup de Actiune Locala Botosani pentru Viitor, cu sediul in Botosani, str. Postei nr.9, Incubatorul de Afaceri, cam 214, CIF38475155, implementeaza Proiectul cu titlul -  Botosani Pentr...

Trei persoane căzute în beci, salvate de oamenii din sat!

Luni, 24 Septembrie 2018
1452

La un pas de tragedie! Găsiți inconștienți într-un beci în care fierbea vinul, după ce au fost intoxicați cu monoxid de carbon, informează ISU Botoșani. S-a &ici...