Start de an în forţă pentru antreprenorii botoşăneni. Numărul firmelor nou înfiinţate s-a dublat

Botoşănenii se lansează în afaceri încă de la începutul anului. Datele statistice publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului arată o dublare a numărului operatorilor economici înregistraţi în prima lună a anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Start de an în forţă pentru antreprenorii botoşăneni. Numărul firmelor nou înfiinţate s-a dublat

Astfel, în luna ianuarie 2018 s-au înregistrat 136 de operatori economici, în condiţiile în care în aceeaşi lună a anului trecut au fost înregistraţi 62. Ca forme juridice cei mai mulţi au optat pentru Întreprinderi Individuale, 57 de cazuri, fiind urmate de SRL-uri, 56 de poziţii. De asemenea, s-au mai înregistrat 22 de Persoane Fizice Autorizate şi o Întreprindere Familială. 

Specialiştii spun că II sunt cea mai simplă formă de organizare şi a fost aleasă de afacerişti începători pentru a putea desfăşura o mică afacere de familie. În unele cazuri prin intermediul acestora se poate aplica la microfinanţări din partea UE sau a Guvernului. 

Ca domenii de activitate comerţul şi domeniul agricol predomină în alegerea noilor antreprenori. Şi anul trecut a fost unul benefic pentru noile afaceri, judeţul Botoşani fiind pe primul loc la nivel naţional raportat la creşterea faţă de anul anterior. Mai exact, numărul firmelor noi a crescut cu 56% de la 1045 la 1635. 

Economiştii spun însă că mediul economic local este în continuare slab şi suferă de pe urma lipsei investiţiilor. De vină ar fi infrastructura proastă, poziţia geografică şi migraţia forţei de muncă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 medalii obținute de sportivii de la Taekwondo Botoșani la prima competitie de Taekwondo WT din 2018! FOTO

Joi, 22 Martie 2018
286

Debut cu dreptul pentru sportivii legitimați la Clubul Sportiv Real Taekwondo Botoșani la prima competiție de taekwondo wt din anul competițional 2018.În perioada 17-18 martie 2018, &ici...

Elevii din Botoșani, încurajați să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române!

Joi, 22 Martie 2018
294

Forţele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare, vineri, 23 martie 2018, la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani, în intervalul orar 12....

Porumbei cu idei de Ziua Francofoniei, la Botoșani! FOTO, VIDEO

Joi, 22 Martie 2018
132

Câteva sute de porumbei de hârtie au poposit ieri, la manifestarea de Ziua Francofoniei, oferită de Centrul Europe Direct Botoșani la Uvertura Mall, în compania a două școli gimn...