Start de an în forţă pentru antreprenorii botoşăneni. Numărul firmelor nou înfiinţate s-a dublat

Botoşănenii se lansează în afaceri încă de la începutul anului. Datele statistice publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului arată o dublare a numărului operatorilor economici înregistraţi în prima lună a anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Start de an în forţă pentru antreprenorii botoşăneni. Numărul firmelor nou înfiinţate s-a dublat

Astfel, în luna ianuarie 2018 s-au înregistrat 136 de operatori economici, în condiţiile în care în aceeaşi lună a anului trecut au fost înregistraţi 62. Ca forme juridice cei mai mulţi au optat pentru Întreprinderi Individuale, 57 de cazuri, fiind urmate de SRL-uri, 56 de poziţii. De asemenea, s-au mai înregistrat 22 de Persoane Fizice Autorizate şi o Întreprindere Familială. 

Specialiştii spun că II sunt cea mai simplă formă de organizare şi a fost aleasă de afacerişti începători pentru a putea desfăşura o mică afacere de familie. În unele cazuri prin intermediul acestora se poate aplica la microfinanţări din partea UE sau a Guvernului. 

Ca domenii de activitate comerţul şi domeniul agricol predomină în alegerea noilor antreprenori. Şi anul trecut a fost unul benefic pentru noile afaceri, judeţul Botoşani fiind pe primul loc la nivel naţional raportat la creşterea faţă de anul anterior. Mai exact, numărul firmelor noi a crescut cu 56% de la 1045 la 1635. 

Economiştii spun însă că mediul economic local este în continuare slab şi suferă de pe urma lipsei investiţiilor. De vină ar fi infrastructura proastă, poziţia geografică şi migraţia forţei de muncă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
830

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
160

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
99

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...