Start de an în forţă pentru antreprenorii botoşăneni. Numărul firmelor nou înfiinţate s-a dublat

Botoşănenii se lansează în afaceri încă de la începutul anului. Datele statistice publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului arată o dublare a numărului operatorilor economici înregistraţi în prima lună a anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Start de an în forţă pentru antreprenorii botoşăneni. Numărul firmelor nou înfiinţate s-a dublat

Astfel, în luna ianuarie 2018 s-au înregistrat 136 de operatori economici, în condiţiile în care în aceeaşi lună a anului trecut au fost înregistraţi 62. Ca forme juridice cei mai mulţi au optat pentru Întreprinderi Individuale, 57 de cazuri, fiind urmate de SRL-uri, 56 de poziţii. De asemenea, s-au mai înregistrat 22 de Persoane Fizice Autorizate şi o Întreprindere Familială. 

Specialiştii spun că II sunt cea mai simplă formă de organizare şi a fost aleasă de afacerişti începători pentru a putea desfăşura o mică afacere de familie. În unele cazuri prin intermediul acestora se poate aplica la microfinanţări din partea UE sau a Guvernului. 

Ca domenii de activitate comerţul şi domeniul agricol predomină în alegerea noilor antreprenori. Şi anul trecut a fost unul benefic pentru noile afaceri, judeţul Botoşani fiind pe primul loc la nivel naţional raportat la creşterea faţă de anul anterior. Mai exact, numărul firmelor noi a crescut cu 56% de la 1045 la 1635. 

Economiştii spun însă că mediul economic local este în continuare slab şi suferă de pe urma lipsei investiţiilor. De vină ar fi infrastructura proastă, poziţia geografică şi migraţia forţei de muncă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

COD GALBEN pentru Botoșani: Ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină!

Joi, 21 Iunie 2018
2837

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă pe 22 iunie, între orele 6.00 și 23.00. Pe arii extinse va fi instabilitate atm...

Care este cel mai mare sat din România? E mai mare chiar decât Bucureștiul!

Joi, 21 Iunie 2018
1651

Ei bine, este vorba despre Jina, comuna formată dintr-un singur sat din Mărginimea Sibiului, care se întinde pe 315 km pătrați.Suprafața Bucureștiului este de 228 de km pătrați. A Ji...

VIDEO - In Piata Victoriei, protestatarii cer demisia lui Dragnea dupa condamnare!

Joi, 21 Iunie 2018
409

In Piata Victoriei s-au strans deja, joi seara, aproape 1.000 de persoane care ii cer lui Liviu Dragnea sa demisioneze din functiile publice dupa ce a fost condamnat, in prima instanta, la 3 ani si ju...