Premiu pentru cea mai inovativă firmă din România obţinut de o societate din Botoşani

O firmă din Botoşani a obţinut un premiu semnificativ, fiind desemnată cea mai inovativă firmă din România în anul 2017. Premiul a fost acordat de unul din Patronatele Italiene din România, Confindustria România, în parteneriat cu Uniunea Generală a Industriaşilor din România.

Premiu pentru cea mai inovativă firmă din România obţinut de o societate din Botoşani

Firma Italpant şi-a digitalizat producţia implementând, în parteneriat cu societatea Exekon, fabrica Lean, ceea ce presupune creşterea producţiei pe baza unor costuri mai mici, de spaţiu, stocuri, oameni şi timp.

“Acest neaşteptat premiu ne-a confirmat din partea Patronatului, cat si a experţilor din acest sector, ca alegerea pe care am făcut-o este  corecta si orientata spre viitor, este inovativa și toate astea ne dau energie pentru a continua pe acest drum. A costat aproximativ 1.000 de euro pe angajat, 60% pentru hardware și 40 pentru software. Ne-am decis să cumpărăm pachetul complet si cel mai digitalizat, pentru computerizarea întregii fabrici. Putem spune că, fara sa accesam fonduri europene, pay-back-ul este de 12 luni”, a declarat Carlo Chillon, administrator delegat Italpant.

Sistemul permite conectarea comenzii finale a clienților la producție, prin intermediul automatismelor care cuprind date tehnice, baze distincte și cicluri de lucru ale lucrătorilor  linia de producţie.

Este un sistem in real time, care permite proactivitate constanta a echipei si este in acelaşi timp un big data, care permite statistici infinite.

Societatea botoşăneană a început implementarea în ianuarie 2017 şi conducerea susţine că primele rezultate au început să se vadă de la jumătatea anului.

“Primul avantaj pe care îl consider cel mai important a fost schimbarea formei mentis, a viziunii companiei dobândite la toate nivelele ei. Al doilea, dar nu mai putin important, a fost creşterea eficientei care astăzi este de aproape 20% , de când am început sa lucram cu acest sistem Exekon. Nu mai puțin important, deoarece am putut sa dam la  salarii ceea ce am recuperat, pentru a impulsiona angajaţii in aceasta schimbare si îmbunătăţire continua a fabricii. Obiectivul strategic este acela de a păstra Italpant competitiv, pentru a-şi putea continua activitatea si in viitor, salvând locurile de munca in aceasta piaţă competitivă și concurenţială, care nu mai acceptă creșterea costurilor sau altfel de probleme”, a mai adăugat Carlo Chillon.

Anul trecut Italpant a realizat o cifră de afaceri de 18,5 milioane de lei, având o medie de 245 angajaţi. Conducerea firmei a afirmat că de la inceputul lui ianuarie, cu noul contract de  muncă, toți angajații au o componentă variabilă, care se modifică lunar în funcție de performanța întreprinderii, obiectivul fiind generarea cresterii eficientei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
264

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
791

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2035

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...