Mici averi câştigate lunar de cei mai bine plătiţi salariaţi botoşăneni

În timp ce mulţi botoşăneni se plâng de nivelul salarial, cei mai norocoşi ajung să câştige mici averi lunar fiind plătiţi cu până la zeci de mii de euro. 

Mici averi câştigate lunar de cei mai bine plătiţi salariaţi botoşăneni

Datele statistice arată că salariul mediu în judeţul Botoşani a ajuns, în prima lună a acestui an la 1948 de lei net. Salariul cel mai mare încasat de o persoană cu domiciliul în Botoşani ajunge la aproape 79 de salarii medii, respectiv peste 154.000 de lei net pe lună.

Persoana în cauză activează în domeniul extracţiei de ardezie, însă cel mai probabil activitatea nu şi-o desfăşoară în Botoşani.

Pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi salariaţi se situează o persoană ce activeaztă în acelaşi domeniu de activitate şi ajunge să plece acasă lunar cu puţin peste 100.000 de lei.

Podiumul este completat de un angajat din domeniul activităţilor de tipărire ce încasează puţin peste 90.000 de lei. 

În top se mai situează un salariat ce ajunge să încaseze aproape 90.000 de lei activând în extracţia şi prepararea minereurilor neferoase. 

Specialiştii spun că este cel mai probabil ca aceste persoane să activeze în afara judeţului sau chiar al ţării, însă domiciile să le păstreze în Botoşani. 

În comparaţie, salariul minim net stabilit în România a ajuns, de la începutul acestui an, la 1162 de lei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
80

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
77

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...