Executorii judecătoreşti şi notarii conduc în topul cu cele mai mari venituri ale profesiilor liberale din Botoşani!

Veniturile obţinute de cei mai buni botoşăneni ce activează într-una din profesiile liberale ajung să depăşească zeci de mii de lei lunar. 

Executorii judecătoreşti şi notarii conduc în topul cu cele mai mari venituri ale profesiilor liberale din Botoşani!

În Botoşani, topul veniturilor obţinute din profesii liberale este condus de un executor judecătoresc ce a încasat în cursul anului 2017 peste 1,4 milioane de lei. 

Acesta este urmat de un notar ce a declarat venituri de peste 900.000 de lei, iar alţi doi colegi de breaslă au raportat încasări de 900.000 de lei, respectiv puţin peste 500.000 de lei. În cazul notarilor, la începutul acestui an, Consiliul Concurenţei a decis amendarea celor din Botoşani şi Suceava ce sunt acuzaţi de încălcarea regulilor de concurenţă,  prin stabilirea unei grile de onorarii minimale având valori mai ridicate decât onorariile minimale aprobate prin ordin al Ministrului Justiţiei. Amenda totală se ridică la 2,8 milioane de lei. 

Notarii publici din cele două judeţe au realizat tabele cu onorariile minimale stabilite pentru cele mai importante acte şi proceduri notariale, diferenţiate pentru fiecare dintre judeţele Suceava şi Botoşani.Punerea în aplicare a onorariilor minimale a fost facilitată de către Camera Notarilor Publici Suceava, care a distribuit tabelele cu onorarii minimale către notarii activi, în special prin e-mail, dar şi direct, în cadrul unor reuniuni special convocate. De asemenea, ele au fost afişate pe website-ul Camerei Notarilor Publici Suceava şi transpuse într-o aplicaţie informatică.

În topul veniturilor mai figurează o asociere de specialişti în acordarea de servicii juridice ce a avut venituri de aproape 500.000 de lei, iar dintre avocaţi cele mai mari venituri le-a adunat un profesionist ce a raportat aproape 200.000 de lei. 

În domeniul medical, o asociere în vederea acordării serviciilor de asistenţă medicală a ajuns la venituri de aproape 100.000 de lei, iar un cabinet psihologic, puţin peste 60.000 de lei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iohannis: Nu putem să ne facem că suntem autiști. Purtătorul de cuvânt: Președintele își cere scuze

astăzi, 08:52
31

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca discutiile din spatiul public privind iminenta unei OUG pentru amnistie si gratiere nu pot fi ignorate: "nu putem sa ne facem ca suntem auti...

O seară în bar terminată în cătușe!

astăzi, 08:10
134

În cursul zilei de marți, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă 24 de ore pe numele unui tânăr de 18 ...

Persoanele cu handicap grav vor beneficia de pensie mai devreme

astăzi, 08:04
90

Deputaţii au decis, în unanimitate, că stagiul de cotizare pentru această categorie să fie redus la doar o treime din total, la fel ca în cazul nevăzătorilor.Modificarea vine dup...