Executorii judecătoreşti şi notarii conduc în topul cu cele mai mari venituri ale profesiilor liberale din Botoşani!

Veniturile obţinute de cei mai buni botoşăneni ce activează într-una din profesiile liberale ajung să depăşească zeci de mii de lei lunar. 

Executorii judecătoreşti şi notarii conduc în topul cu cele mai mari venituri ale profesiilor liberale din Botoşani!

În Botoşani, topul veniturilor obţinute din profesii liberale este condus de un executor judecătoresc ce a încasat în cursul anului 2017 peste 1,4 milioane de lei. 

Acesta este urmat de un notar ce a declarat venituri de peste 900.000 de lei, iar alţi doi colegi de breaslă au raportat încasări de 900.000 de lei, respectiv puţin peste 500.000 de lei. În cazul notarilor, la începutul acestui an, Consiliul Concurenţei a decis amendarea celor din Botoşani şi Suceava ce sunt acuzaţi de încălcarea regulilor de concurenţă,  prin stabilirea unei grile de onorarii minimale având valori mai ridicate decât onorariile minimale aprobate prin ordin al Ministrului Justiţiei. Amenda totală se ridică la 2,8 milioane de lei. 

Notarii publici din cele două judeţe au realizat tabele cu onorariile minimale stabilite pentru cele mai importante acte şi proceduri notariale, diferenţiate pentru fiecare dintre judeţele Suceava şi Botoşani.Punerea în aplicare a onorariilor minimale a fost facilitată de către Camera Notarilor Publici Suceava, care a distribuit tabelele cu onorarii minimale către notarii activi, în special prin e-mail, dar şi direct, în cadrul unor reuniuni special convocate. De asemenea, ele au fost afişate pe website-ul Camerei Notarilor Publici Suceava şi transpuse într-o aplicaţie informatică.

În topul veniturilor mai figurează o asociere de specialişti în acordarea de servicii juridice ce a avut venituri de aproape 500.000 de lei, iar dintre avocaţi cele mai mari venituri le-a adunat un profesionist ce a raportat aproape 200.000 de lei. 

În domeniul medical, o asociere în vederea acordării serviciilor de asistenţă medicală a ajuns la venituri de aproape 100.000 de lei, iar un cabinet psihologic, puţin peste 60.000 de lei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr drogat, cules de două ori de pe stradă. A refuzat internarea de la Psihiatrie și a încercat să fugă de la UPU!

Marţi, 17 Iulie 2018
602

Tânărul care duminică seara a ajuns la Psihiatrie, după ce medicii i-au găsit în buzunare pliculețe cu substanțe necunoscute, a fost externat imediat ce a fost stabilizat. Numai că ...

Bani mai multi pentru asistentii care au in ingrijire adulti cu handicap, dar si restrictii si amenzi!

Marţi, 17 Iulie 2018
326

Guvernul a decis marti, in sedinta, ca asistenul personal care ingrijeste un adult cu handicap accentuat sa primeasca, pe langa salariu, o alocatie lunara de 600 de lei pe luna, iar cel care ingrijest...

Ni-i trimite acasă: Primărița Romei le dă bani romilor să se întoarcă în România. Primii 14 sunt gata de plecare! VIDEO

Marţi, 17 Iulie 2018
429

Programul inițiat de Primăria Romei se intitulează "întoarcere asistată" și este soluția găsită de Virginia Raggi, primarul capitalei italiene, la problema cetățenilor r...