Executorii judecătoreşti şi notarii conduc în topul cu cele mai mari venituri ale profesiilor liberale din Botoşani!

Veniturile obţinute de cei mai buni botoşăneni ce activează într-una din profesiile liberale ajung să depăşească zeci de mii de lei lunar. 

Executorii judecătoreşti şi notarii conduc în topul cu cele mai mari venituri ale profesiilor liberale din Botoşani!

În Botoşani, topul veniturilor obţinute din profesii liberale este condus de un executor judecătoresc ce a încasat în cursul anului 2017 peste 1,4 milioane de lei. 

Acesta este urmat de un notar ce a declarat venituri de peste 900.000 de lei, iar alţi doi colegi de breaslă au raportat încasări de 900.000 de lei, respectiv puţin peste 500.000 de lei. În cazul notarilor, la începutul acestui an, Consiliul Concurenţei a decis amendarea celor din Botoşani şi Suceava ce sunt acuzaţi de încălcarea regulilor de concurenţă,  prin stabilirea unei grile de onorarii minimale având valori mai ridicate decât onorariile minimale aprobate prin ordin al Ministrului Justiţiei. Amenda totală se ridică la 2,8 milioane de lei. 

Notarii publici din cele două judeţe au realizat tabele cu onorariile minimale stabilite pentru cele mai importante acte şi proceduri notariale, diferenţiate pentru fiecare dintre judeţele Suceava şi Botoşani.Punerea în aplicare a onorariilor minimale a fost facilitată de către Camera Notarilor Publici Suceava, care a distribuit tabelele cu onorarii minimale către notarii activi, în special prin e-mail, dar şi direct, în cadrul unor reuniuni special convocate. De asemenea, ele au fost afişate pe website-ul Camerei Notarilor Publici Suceava şi transpuse într-o aplicaţie informatică.

În topul veniturilor mai figurează o asociere de specialişti în acordarea de servicii juridice ce a avut venituri de aproape 500.000 de lei, iar dintre avocaţi cele mai mari venituri le-a adunat un profesionist ce a raportat aproape 200.000 de lei. 

În domeniul medical, o asociere în vederea acordării serviciilor de asistenţă medicală a ajuns la venituri de aproape 100.000 de lei, iar un cabinet psihologic, puţin peste 60.000 de lei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția de icoane "Mai aproape de Cer", la Muzeul Județean Botoșani!

astăzi, 12:09
37

Muzeul Județean Botoșani, în colaborare cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani, organizează, în perioada 20 aprilie - 13 mai 2018, e...

"Să ne cunoaştem trecutul!", este mesajul copiilor de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Albeşti! FOTO

astăzi, 12:02
32

În cadrul săptămânii "Să ştii mai multe, să fii mai bun!", la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Albeşti se desfăşoară numeroase activităţi educative ce urmăresc punerea ...

Cine Globe aduce la Botoșani cel mai așteptat film al acestei primăveri!

astăzi, 11:23
154

Se anunta o noua saptamana plina de filme numai unul si unul la Cine Globe!Dintre toate, se face remarcat blockbuster-ul “Avengers: Infinity war”, cel mai asteptat film al acestei prim...