Comerţul internaţional al judeţului Botoşani, în creştere conform datelor statistice

Agenţii economici botoşăneni, care au relaţii comerciale internaţionale, au înregistrat creşteri ale schimburilor de mărfuri, potrivit datelor statistice. 

Comerţul internaţional al judeţului Botoşani, în creştere conform datelor statistice

Volumul exporturilor a crescut, în luna noiembrie 2017, ultima lună raportată de Direcţia Judeţeană de Statistică, cu 10,3% comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior. În date absolute, exporturile au atins 28,6 milioane de euro, cea mai mare pondere fiind deţinută de materiile textile şi articolele din acestea, în proporţie de 83,9%. 

Printre mărfurile exportate se mai numără animale vii şi produse din acestea, cu o valoare de 1,9 milioane de euro. De asemenea se mai regăsesc mărfuri precum încălţăminte şi accesorii, în valoare de 432.000 de lei sau produse vegetale în cuantum de 326.000 de euro. 

Şi în privinţa importurilor s-a înregistrat o creştere în aceeaşi lună. Statisticile indică o majorare cu 8,3% faţă de luna noiembrie 2016, ajungând până la o valoare de 26,3 milioane de euro.

Cea mai mare pondere în volumul mărfurilor importate le deţin materiile textile şi articolele din acestea 69,9% .Printre mărfurile cu o pondere ridicată se mai numără maşinile şi aparatele electrice, 1,9 milioane de euro, animale şi produse din animale, 1,1 milioane de euro, precum şi instrumente şi aparate optice, 935.000 de euro. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eugen Teodorovici le promite profesorilor o nouă mărire de salariu, mai devreme cu doi ani decât era programată

astăzi, 09:25
9

Salariile din Educaţie vor creşte de la 1 septembrie 2020, cu doi ani mai devreme decât era programată această creştere, iar bugetul alocat zonei de educaţie va creşte gradual cu 15% &ici...

Ger în toată Moldova. Cum se circulă pe drumurile naționale

astăzi, 09:15
19

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară în condiții de iarnă, fără evenimente deosebite sau blocaje cauzate de starea vremii sau a carosabilul...

Iohannis: Nu putem să ne facem că suntem autiști. Purtătorul de cuvânt: Președintele își cere scuze

astăzi, 08:52
57

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca discutiile din spatiul public privind iminenta unei OUG pentru amnistie si gratiere nu pot fi ignorate: "nu putem sa ne facem ca suntem auti...