Comerţul internaţional al judeţului Botoşani, în creştere conform datelor statistice

Agenţii economici botoşăneni, care au relaţii comerciale internaţionale, au înregistrat creşteri ale schimburilor de mărfuri, potrivit datelor statistice. 

Comerţul internaţional al judeţului Botoşani, în creştere conform datelor statistice

Volumul exporturilor a crescut, în luna noiembrie 2017, ultima lună raportată de Direcţia Judeţeană de Statistică, cu 10,3% comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior. În date absolute, exporturile au atins 28,6 milioane de euro, cea mai mare pondere fiind deţinută de materiile textile şi articolele din acestea, în proporţie de 83,9%. 

Printre mărfurile exportate se mai numără animale vii şi produse din acestea, cu o valoare de 1,9 milioane de euro. De asemenea se mai regăsesc mărfuri precum încălţăminte şi accesorii, în valoare de 432.000 de lei sau produse vegetale în cuantum de 326.000 de euro. 

Şi în privinţa importurilor s-a înregistrat o creştere în aceeaşi lună. Statisticile indică o majorare cu 8,3% faţă de luna noiembrie 2016, ajungând până la o valoare de 26,3 milioane de euro.

Cea mai mare pondere în volumul mărfurilor importate le deţin materiile textile şi articolele din acestea 69,9% .Printre mărfurile cu o pondere ridicată se mai numără maşinile şi aparatele electrice, 1,9 milioane de euro, animale şi produse din animale, 1,1 milioane de euro, precum şi instrumente şi aparate optice, 935.000 de euro. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr drogat, cules de două ori de pe stradă. A refuzat internarea de la Psihiatrie și a încercat să fugă de la UPU!

Marţi, 17 Iulie 2018
600

Tânărul care duminică seara a ajuns la Psihiatrie, după ce medicii i-au găsit în buzunare pliculețe cu substanțe necunoscute, a fost externat imediat ce a fost stabilizat. Numai că ...

Bani mai multi pentru asistentii care au in ingrijire adulti cu handicap, dar si restrictii si amenzi!

Marţi, 17 Iulie 2018
325

Guvernul a decis marti, in sedinta, ca asistenul personal care ingrijeste un adult cu handicap accentuat sa primeasca, pe langa salariu, o alocatie lunara de 600 de lei pe luna, iar cel care ingrijest...

Ni-i trimite acasă: Primărița Romei le dă bani romilor să se întoarcă în România. Primii 14 sunt gata de plecare! VIDEO

Marţi, 17 Iulie 2018
429

Programul inițiat de Primăria Romei se intitulează "întoarcere asistată" și este soluția găsită de Virginia Raggi, primarul capitalei italiene, la problema cetățenilor r...