Comerţul internaţional al judeţului Botoşani, în creştere conform datelor statistice

Agenţii economici botoşăneni, care au relaţii comerciale internaţionale, au înregistrat creşteri ale schimburilor de mărfuri, potrivit datelor statistice. 

Comerţul internaţional al judeţului Botoşani, în creştere conform datelor statistice

Volumul exporturilor a crescut, în luna noiembrie 2017, ultima lună raportată de Direcţia Judeţeană de Statistică, cu 10,3% comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior. În date absolute, exporturile au atins 28,6 milioane de euro, cea mai mare pondere fiind deţinută de materiile textile şi articolele din acestea, în proporţie de 83,9%. 

Printre mărfurile exportate se mai numără animale vii şi produse din acestea, cu o valoare de 1,9 milioane de euro. De asemenea se mai regăsesc mărfuri precum încălţăminte şi accesorii, în valoare de 432.000 de lei sau produse vegetale în cuantum de 326.000 de euro. 

Şi în privinţa importurilor s-a înregistrat o creştere în aceeaşi lună. Statisticile indică o majorare cu 8,3% faţă de luna noiembrie 2016, ajungând până la o valoare de 26,3 milioane de euro.

Cea mai mare pondere în volumul mărfurilor importate le deţin materiile textile şi articolele din acestea 69,9% .Printre mărfurile cu o pondere ridicată se mai numără maşinile şi aparatele electrice, 1,9 milioane de euro, animale şi produse din animale, 1,1 milioane de euro, precum şi instrumente şi aparate optice, 935.000 de euro. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dăncilă i-a trimis lui Iohannis propunerile de miniștri interimari: Birchall, Teodorovici și Oprea

astăzi, 09:07
9

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerile de ministri interimari după ce șeful statului a refuzat numirea noilor ministri propuși de PSD. &bdq...

Îngrijitori ai copiilor cu dizabilități CONCEDIAȚI. Ministrul Marius Budăi: Nu înțeleg cum s-a întâmplat asta!

astăzi, 08:49
83

În mai multe localități din țară, îngrijitorii copiior cu dizabilități, care în cele mai multe cazuri sunt chiar părinții acestora, au primit notificări prin care au fo...

Momente emoţionante în parcarea stadionului Dinamo. Cu cine s-a întâlnit Liviu Ciobotariu

astăzi, 08:15
131

Denis Ciobotariu şi tatăl său, Liviu Ciobotariu, au fost adversari, în Dinamo - FC Botoşani 1-0. Însă, la final, s-au văzut în parcarea stadionului şi s-au îmbrăţişat...