Comerţul internaţional al judeţului Botoşani, în creştere conform datelor statistice

Agenţii economici botoşăneni, care au relaţii comerciale internaţionale, au înregistrat creşteri ale schimburilor de mărfuri, potrivit datelor statistice. 

Comerţul internaţional al judeţului Botoşani, în creştere conform datelor statistice

Volumul exporturilor a crescut, în luna noiembrie 2017, ultima lună raportată de Direcţia Judeţeană de Statistică, cu 10,3% comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior. În date absolute, exporturile au atins 28,6 milioane de euro, cea mai mare pondere fiind deţinută de materiile textile şi articolele din acestea, în proporţie de 83,9%. 

Printre mărfurile exportate se mai numără animale vii şi produse din acestea, cu o valoare de 1,9 milioane de euro. De asemenea se mai regăsesc mărfuri precum încălţăminte şi accesorii, în valoare de 432.000 de lei sau produse vegetale în cuantum de 326.000 de euro. 

Şi în privinţa importurilor s-a înregistrat o creştere în aceeaşi lună. Statisticile indică o majorare cu 8,3% faţă de luna noiembrie 2016, ajungând până la o valoare de 26,3 milioane de euro.

Cea mai mare pondere în volumul mărfurilor importate le deţin materiile textile şi articolele din acestea 69,9% .Printre mărfurile cu o pondere ridicată se mai numără maşinile şi aparatele electrice, 1,9 milioane de euro, animale şi produse din animale, 1,1 milioane de euro, precum şi instrumente şi aparate optice, 935.000 de euro. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția de icoane "Mai aproape de Cer", la Muzeul Județean Botoșani!

astăzi, 12:09
37

Muzeul Județean Botoșani, în colaborare cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani, organizează, în perioada 20 aprilie - 13 mai 2018, e...

"Să ne cunoaştem trecutul!", este mesajul copiilor de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Albeşti! FOTO

astăzi, 12:02
32

În cadrul săptămânii "Să ştii mai multe, să fii mai bun!", la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Albeşti se desfăşoară numeroase activităţi educative ce urmăresc punerea ...

Cine Globe aduce la Botoșani cel mai așteptat film al acestei primăveri!

astăzi, 11:23
154

Se anunta o noua saptamana plina de filme numai unul si unul la Cine Globe!Dintre toate, se face remarcat blockbuster-ul “Avengers: Infinity war”, cel mai asteptat film al acestei prim...