Comercianții de flori din Piața Centrală au răbufnit: "Câștigăm un leu la o floare vândută și plătim zeci de milioane pe lună pentru asta!"

Comercianții de flori din Piața Centrală au răbufnit: "Câștigăm un leu la o floare vândută și plătim zeci de milioane pe lună pentru asta!"

Vânzătorii de flori din Piața Centrală se plâng de faptul că plătesc sume enorme pentru chirii și pentru serviciile Urban Serv. Aceștia spun că scot din buzunar peste 3000 de lei în fiecare lună, bani care ar acoperi "chiria și servicii inexistente"

Unul dintre întreprinzători acuză că Urban Serv nu își face datoria, deși încasează o sumă enormă, iar gunoiul rămâne neatins. "Suntem amărâți, vai de capul nostru. Plătim Urban Serv-ul, dar nu se face nimic. Pentru ce dăm noi atâția bani? Vânzările nu au crescut cu nimic, chiar dacă se apropie începutul noului an școlar sau e Sfânta Maria. De ce nu veniți să vedeți cum aruncăm brațe de flori ofilite, când se termină perioada asta? Noi câștigăm un leu la o floare vândută și plătim zeci de milioane pe lună pentru asta! Mâine trebuie să dăm banii", exclamă una dintre vânzătoare, care a preferat să rămână sub anonimat. "Să ne certăm cu primarul sau cu Urban Serv-ul nu vrem, pentru că mâine ar veni și ne-ar muta de aici sau ne-ar cere și mai mulți bani", adaugă femeia. Conform spuselor sale, chiria spațiului este de 2500 lei, iar către Urban Serv merg 500 de lei, în fiecare lună.

Cu toate că, în această perioadă, florile sunt mai căutate de botoșăneni, comercianții sunt nemulțumiți de profituri: "Anul trecut, pe vremea asta, era mult mai bine. Acum, vânzările sunt încă în limitele obișnuite, mai așteptăm, poate o să crească", spune Andreea Cojocaru, florăreasă. Alte două colege îi împărtășesc părerea. 

Reprezentantul Urban Serv nu a răspuns apelurilor telefonice, în vederea lămuririi situației.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Astăzi: meci CSM Botoșani - CSM Bacău, la Sala Polivalentă

Sâmbătă, 2 Februarie 2019
193

Echipa botoșăneană de handbal masculin va înfrunta astăzi echipa secundă a formației de prima ligă CSM Bacău. Meciul începe la ora 13:00, la Sala Polivalentă "Elisabeta Lipa&...

Se caută voluntari pentru educația copiilor din plasament din Botoșani

Miercuri, 30 Ianuarie 2019
608

Filiala Botoșani a programului educațional "Ajungem MARI" a dat startul unei noi sesiuni de înscrieri. Se caută voluntari inimoși, din orice domeniu de activitate, pentru a dărui 3 ore/săptăm...