Comercianții de flori din Piața Centrală au răbufnit: "Câștigăm un leu la o floare vândută și plătim zeci de milioane pe lună pentru asta!"

Comercianții de flori din Piața Centrală au răbufnit: "Câștigăm un leu la o floare vândută și plătim zeci de milioane pe lună pentru asta!"

Vânzătorii de flori din Piața Centrală se plâng de faptul că plătesc sume enorme pentru chirii și pentru serviciile Urban Serv. Aceștia spun că scot din buzunar peste 3000 de lei în fiecare lună, bani care ar acoperi "chiria și servicii inexistente"

Unul dintre întreprinzători acuză că Urban Serv nu își face datoria, deși încasează o sumă enormă, iar gunoiul rămâne neatins. "Suntem amărâți, vai de capul nostru. Plătim Urban Serv-ul, dar nu se face nimic. Pentru ce dăm noi atâția bani? Vânzările nu au crescut cu nimic, chiar dacă se apropie începutul noului an școlar sau e Sfânta Maria. De ce nu veniți să vedeți cum aruncăm brațe de flori ofilite, când se termină perioada asta? Noi câștigăm un leu la o floare vândută și plătim zeci de milioane pe lună pentru asta! Mâine trebuie să dăm banii", exclamă una dintre vânzătoare, care a preferat să rămână sub anonimat. "Să ne certăm cu primarul sau cu Urban Serv-ul nu vrem, pentru că mâine ar veni și ne-ar muta de aici sau ne-ar cere și mai mulți bani", adaugă femeia. Conform spuselor sale, chiria spațiului este de 2500 lei, iar către Urban Serv merg 500 de lei, în fiecare lună.

Cu toate că, în această perioadă, florile sunt mai căutate de botoșăneni, comercianții sunt nemulțumiți de profituri: "Anul trecut, pe vremea asta, era mult mai bine. Acum, vânzările sunt încă în limitele obișnuite, mai așteptăm, poate o să crească", spune Andreea Cojocaru, florăreasă. Alte două colege îi împărtășesc părerea. 

Reprezentantul Urban Serv nu a răspuns apelurilor telefonice, în vederea lămuririi situației.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Handbal masculin: CSM Botoșani – CSM Vaslui, scor 19-33

Luni, 12 Noiembrie 2018
476

Meciul CSM Botoșani – CSM Vaslui, de sâmbătă, 10 noiembrie, s-a încheiat cu scorul de 19-33 (9-18). Cu toate că botoșănenii sperau la victorie, iar echipa adversară le-a ...

Antrenorul Leonard Bibirig: "Ne așteaptă o etapă dificilă, la Botoșani. Sunt mult mai competitivi"

Marţi, 6 Noiembrie 2018
841

Antrenorul echipei vasluiene de handbal masculin, Leonard Bibirig, fost antrenor al lotului național în această categorie, a precizat că se așteaptă la un meci dificil cu botoșănenii. Ech...

Leonard Bibirig și CSM Vaslui vin în Polivalentă pentru un duel cu CSM Botoșani

Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
657

După meciul cu Bacău, finalizat cu un scor foarte strâns, echipa botoșăneană de handbal masculin trebuie să înfrunte deținătoarea primului loc în clasamentul Diviziei A. Disputa CSM II...