Botoșani, județul cu cea mai mare creștere a numărului de SRL și PFA din țară!

"În unele județe mici avem o manifestare a spiritului antreprenorial nemaiîntâlnită până acum". Județul Botoșani a înregistrat cea mai mare creștere din țară, la înregistrări de SRL și PFA.

Botoșani, județul cu cea mai mare creștere a numărului de SRL și PFA din țară!

Numărul de firme (SRL) și persoane fizice autorizate (PFA) a crescut surprinzător în câteva județe, în acest an. Botoșani, Cluj, Argeș și Alba au creșteri de peste 50%, semn că inițiativa antreprenorială începe să curprindă și zone ale țării mai latente din acest punct de vedere, arată o analiză a REGnet, conform startupcafe.ro.

Numărul de înregistrări pentru SRL și PFA a crescut cu 62,5% în Botoșani, cu 55,5% în Cluj, cu 52,6% în Argeș și cu 52,5% în Alba, arată datele Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), interpretate și centralizate de REGnet.ro.

Astfel, pentru județul Botoșani, în perioada 1 ianuarie 2017-31 august 2017 au fost înregistrate 623 de SRL și 185 de PFA, rezultând un total de 808. Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, numărul SRL-urilor era de 371, iar cel al PFA ajungea la 126, cu un total de 497. Creșterea înregistrată este de 62,5%, procent care situează județul Botoșani în topul creșterilor din acest an.

Eliminarea mai multor taxe de la 1 februarie 2017 și succesul programului Start-Up Nation au făcut ca numărul de firme noi să crească cu 37% în primul semestru din 2017, față de intervalul Ianuarie-Iunie din 2016. Au fost înființate 56.304 firme în primele șase luni ale anului curent, față de 41.016 firme în aceeași perioadă din 2016.

Rata de supraviețuire a unei afaceri în România este de 52,7%. Cu alte cuvinte, aproximativ 1 din 2 afaceri reușesc să rămână în picioare în România, arată calculele REGnet.ro.

”În unele județe mici avem o manifestare a spiritului antreprenorial nemaiîntâlnită până acum. În plus, investiții ale unor firme mari, unele dintre ele multinaționale, reușesc să atragă investiții locale în afaceri mai mici, în diverse servicii, cum este cazul în Cluj”, a declarat Cristian Bărcan, fondator al companiei specializate în înființări și modificări de SRL și PFA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...