Bătălie în instanţă pe un parc de maşini confiscate

O societate comercială din Botoşani a chemat în judecată firma publică de transport local, fiscul şi vama pentru a-şi revenidica o suprafaţă de teren pe care este amplasat un parc de maşini confiscate. 

Bătălie în instanţă pe un parc de maşini confiscate

Firma , din domeniul textil, a deschis o acţiune la Tribunalul Botoşani prin care a solicitat obligarea societăţii Eltrans SA, a Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi şi a Direcţiei Regionale Vamale Iaşi la eliberarea unui spaţiu de 2500 mp situat în zona industrială a municipiului Botoşani. În prezent pe spaţiu sunt amplasate un punct termic şi 40 de maşini aflate într-o stare avansată de degradare, după ce au fost confiscate în urmă cu mai mulţi ani de către autorităţile vamale.

Firma reclamantă a cumpărat terenul în anul 2017 şi a solicitat instanţei obligarea societăţii şi a celor două instituţii ridicarea punctului termic şi a maşinilor. Mai mult decât atât, a invocat că în cazul în care vor refuza ridicarea bunurilor şi a construcţiei să fie autorizată la ridicarea lor, însă pe cheltuiala părţilor adverse din dosar. 

De asemenea, firma din domeniul textil a mai solicitat şi daune pentru lipsa folosinţei terenului de la data achiziţiei şi până la eliberarea proprietăţii. Valoarea daunelor solicitate ajunge la aproximativ 50.000 de euro.    

Atât Eltrans SA cât şi Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi şi Direcţiei Regionale Vamale Iaşi au solicitat respingerea acţiunii. Mai mult decât atât, firma de transport în comun a chemat în garanţie Municipiul Botoşani, iar fiscul ieşean a invocat faptul că nu are calitate procesuală activă. 

Judecătorii Tribunalului Botoşani au decis declinarea competenţei soluţionării dosarului către Judecătoria Botoşani. 

"Admite excepţia necompetenţei materiale a instanţei. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Botoşani. Fără cale de atac", se arată în decizia instanţei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
328

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
846

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2070

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...