Bătălie în instanţă pe un parc de maşini confiscate

O societate comercială din Botoşani a chemat în judecată firma publică de transport local, fiscul şi vama pentru a-şi revenidica o suprafaţă de teren pe care este amplasat un parc de maşini confiscate. 

Bătălie în instanţă pe un parc de maşini confiscate

Firma , din domeniul textil, a deschis o acţiune la Tribunalul Botoşani prin care a solicitat obligarea societăţii Eltrans SA, a Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi şi a Direcţiei Regionale Vamale Iaşi la eliberarea unui spaţiu de 2500 mp situat în zona industrială a municipiului Botoşani. În prezent pe spaţiu sunt amplasate un punct termic şi 40 de maşini aflate într-o stare avansată de degradare, după ce au fost confiscate în urmă cu mai mulţi ani de către autorităţile vamale.

Firma reclamantă a cumpărat terenul în anul 2017 şi a solicitat instanţei obligarea societăţii şi a celor două instituţii ridicarea punctului termic şi a maşinilor. Mai mult decât atât, a invocat că în cazul în care vor refuza ridicarea bunurilor şi a construcţiei să fie autorizată la ridicarea lor, însă pe cheltuiala părţilor adverse din dosar. 

De asemenea, firma din domeniul textil a mai solicitat şi daune pentru lipsa folosinţei terenului de la data achiziţiei şi până la eliberarea proprietăţii. Valoarea daunelor solicitate ajunge la aproximativ 50.000 de euro.    

Atât Eltrans SA cât şi Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi şi Direcţiei Regionale Vamale Iaşi au solicitat respingerea acţiunii. Mai mult decât atât, firma de transport în comun a chemat în garanţie Municipiul Botoşani, iar fiscul ieşean a invocat faptul că nu are calitate procesuală activă. 

Judecătorii Tribunalului Botoşani au decis declinarea competenţei soluţionării dosarului către Judecătoria Botoşani. 

"Admite excepţia necompetenţei materiale a instanţei. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Botoşani. Fără cale de atac", se arată în decizia instanţei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

18-20 octombrie: Seminar Eminescu la Ipotești, sub semnul Centenarului

Marţi, 16 Octombrie 2018
160

A patra ediție a Seminarului Eminescu, organizat de Memorialul Ipotești - Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, va avea loc în perioada 18-20 octombrie. La atelierele din a...

România a fost condamnată la CEDO pentru o intervenție brutală a polițiștilor și jandarmilor

Marţi, 16 Octombrie 2018
274

Romania este obligata printr-o decizie a CEDO sa achite peste 23.000 de euro pentru doi barbati, dupa ce, in timpul unei interventii din 2005 a Politiei in comunitatea de rromi de langa rampa de gunoi...

Accident în Belgia: Un român a murit, alţi doi sunt răniţi

Marţi, 16 Octombrie 2018
764

Un român a murit marţi în urma unui accident rutier produs în localitatea belgiană Bertrix şi alţi doi români sunt răniţi, relatează website-ul lavenir.net.Conducăt...