ANAF: Declaratia unică trebuie depusă până marti, 31 iulie 2018

Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a Declaratiei Unice se sanctionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei.

ANAF: Declaratia unică trebuie depusă până marti, 31 iulie 2018

Termenul limită de depunere online a Declaratiei unice este 31 iulie 2018. Declarația se depune prin intermediul aplicatiei care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator si parola contului personal din Spatiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, Declaratia Unică se poate depune si în format hârtie direct la registratura administratiilor fiscale ale ANAF, sau prin postă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Până în prezent au depus Declaratia Unică un număr de peste 600.000 de persoane fizice, din care online 190.000, de 3,5 ori mai multe decât anul trecut. 

Declaratia unică se completează si se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, si de cele care datorează impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri si aleg să plătească contributia de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligatia de a depune Declaratia Unică.

Pentru depunerea online a Declaratiei Unice până la 31 iulie 2018 se acordă o bonificatie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 si plătit integral până la 15 martie 2019. Bonificatia se acordă corespunzător si pentru contributiile sociale datorate potrivit legii.

Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a Declaratiei Unice se sanctionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei, potrivit art.336 alin.(3) din Codul de Procedură Fiscală.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ecaterina Andronescu o întoarce ca la Ploiești: "Nici poveste să propun clase să producă segregarea acestor copii"

astăzi, 15:36
63

Ministrul Educației neagă intenția de a face clase separate pentru copiii cu dizabilități. ”Nici poveste să propun clase să producă segregarea acestor copii, ci să încercăm să îi susț...

Medic nou la Mavromati. Care sunt secțiile care rămân în continuare cu posturile neocupate!

astăzi, 14:01
566

 Medic nou la Spitalul Județean Mavromati, în urma concursului organizat pe data de 8 februarie. Este vorba despre un post în cadrul secției de Urologie din cadrul celei mai mari un...

Accident rutier la Brăești: Două persoane rănite! FOTO

astăzi, 12:51
1646

Un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane a avut loc duminică la amiază pe DN 29B, în comuna Brăești, din județul Botoșani. Din primele informații, î...