ANAF: Declaratia unică trebuie depusă până marti, 31 iulie 2018

Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a Declaratiei Unice se sanctionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei.

ANAF: Declaratia unică trebuie depusă până marti, 31 iulie 2018

Termenul limită de depunere online a Declaratiei unice este 31 iulie 2018. Declarația se depune prin intermediul aplicatiei care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator si parola contului personal din Spatiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, Declaratia Unică se poate depune si în format hârtie direct la registratura administratiilor fiscale ale ANAF, sau prin postă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Până în prezent au depus Declaratia Unică un număr de peste 600.000 de persoane fizice, din care online 190.000, de 3,5 ori mai multe decât anul trecut. 

Declaratia unică se completează si se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, si de cele care datorează impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri si aleg să plătească contributia de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligatia de a depune Declaratia Unică.

Pentru depunerea online a Declaratiei Unice până la 31 iulie 2018 se acordă o bonificatie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 si plătit integral până la 15 martie 2019. Bonificatia se acordă corespunzător si pentru contributiile sociale datorate potrivit legii.

Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a Declaratiei Unice se sanctionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei, potrivit art.336 alin.(3) din Codul de Procedură Fiscală.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lista puștilor ce vor juca pentru naționala României!

astăzi, 08:50
35

Dupa ce au obtinut calificarea la Campionatul European de tineret din 2019, o parte dintre pustii din reprezentativa U21 a Romaniei vor fi promovati la nationala de seniori.Selectionerul Cosmin Co...

Memoria zilei: 28 de ani de la trecerea la Domnul a lui Paisie Olaru, duhovnicul născut în Stroiești - VIDEO

astăzi, 08:11
86

Imi aduc cu drag aminte de minunatul meu Parinte Paisie! Iubea Parintele cu inima de mama pe toti si pe toate, asa cum ne-a modelat Marele Olar - Dumnezeu. Nu intamplator si numele de familie - Olaru ...

Finanțele anunță o investiție importantă în sistemul informatic. Vor fi achiziționate 2.617 computere!

astăzi, 07:32
79

DGRFP organizeaza pe data de 8 noiembrie o licitatie ce are ca prevedere bugetara suma de 11,9 milioane lei, fara TVA, adica 25,9 milioane euro. In total vor fi achizitionate 2.617 statii de lucru, di...