A fost adoptată Hotărârea pentru aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi"

A fost adoptată Hotărârea pentru aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi"

Schema de ajutor de minimis se desfășoră pe o perioadă de 3 ani, respectiv 2019-2021, iar sprijinul financiar este de 1.000 euro/ha cultivat cu usturoi și se calculează proporțional cu suprafața de pe care s-a obținut o cantitate minimă de 3000 kg/ha. Bugetul pentru anul 2019 este de 2.000.000 euro (9.300.000 lei) și se aprobă anual.

Cererile se depun la Direcțiile pentru Agricultură Județeană Botoșani, până la data de 15 mai 2019, inclusiv, de către următorii beneficiari:
- producători agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător;
- producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008;
- producători agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulativ:
a) să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp;
b) să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp;
c) să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul de cerere.
d) să facă dovada producției realizate potrivit prevederilor lit. a) și b) prin documente justificative.

"Valorificarea producției se face în perioada 1 iulie - 29 noiembrie, inclusiv a anului de cerere. Documentele justificative (bonul fiscal / factura / fila / filele din carnetul de comercializare) care atestă comercializarea producției de usturoi valorificate în anul 2019, se depun la Direcția Agricolă  Județeană BOTOȘANI până la data de 29 noiembrie, inclusiv", a precizat ing. Cristian Delibaș, directorul executiv DAJ Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum a ajuns directorul de la apa si canal secretar de stat in Ministerul Culturii: "Am un unchi arheolog"

astăzi, 19:14
72

Un director care se ocupa de proiectele de apa si canalizare ale judetului Gorj a fost numit de premierul Dancila secretar de stat in Ministerul Culturii desi nu are nicio legatura cu domeniul, doar u...

Aeronava SMURD, solicitată la Botoșani pentru un pacient în stare gravă!

astăzi, 18:14
745

Elicopterul SMURD a fost chemat, joi, la Botoșani, pentru a prelua un bărbat aflat în stare gravă. Aeronava a aterizat pe poligonul Unității Militare 01189 din municipiul Botoșani, pa...

Cupa Jandarmeriei Botoșani Interinstituțională la Fotbal - FOTO

astăzi, 18:05
98

Cupa Jandarmeriei Botoșani Interinstituțională la Fotbal, desfășurată în perioada 12  -21 martie, și-a desemnat astăzi finaliștii. După o luptă acerbă, care face cinste amb...