Un bărbat din Dorohoi implicat în campanii umanitare are nevoie de ajutor la rândul său

Un bărbat din Dorohoi implicat în campanii umanitare are nevoie de ajutor la rândul său

„Când viața îți dă lămâi, fă limonadă”. Expresia proverbială i se potrivește perfect unui bărbat din Dorohoi, ale cărui optimism și atitudine pozitivă în fața nenorocirilor nu l-a descurajat nici o clipă.

Daniel Pălimaru, în vârstă de 39 ani, împreună cu familia sa, reprezintă exemplul viu a ceea ce înseamnă umanitate, credință și iubire față de semeni. Din puținul său, Daniel și-a ajutat aproapele în cea mai grea perioadă pe care a cunoscut-o, până în prezent, evoluția Covid-19. În luna martie, bărbatul s-a alăturat campaniei umanitare „Ajută un bunic” organizată de Simona Elena Șuhan, polițistă de frontieră din Dorohoi, și a continuat să ajute și în cea de-a doua campanie organizată cu prilejul zilei de 1 iunie, „Ajută un copil să zâmbească”, pregătind cadouri pentru copiii fără prea multe posibilități.

Cu o căsuță modestă dar bine îngrijită, Daniel Pălimaru era, de fapt, cel care avea la rândul său nevoie de ajutor. În urma unui accident de muncă petrecut în Italia, bărbatul a fost electrocutat iar brațul drept nu-l mai poate folosi.

Cu toate acestea, nimic nu l-a împiedicat pe Daniel Pălimaru să pregătească cadouri pentru bătrâni și copii și să aducă o mângâiere din puțin lui și celorlalți semeni aflați în suferință. Pentru acest suflet bun există șansă de recuperare posibilă printr-o intervenție chirurgicală la o clinică din Italia. Dar situația lui financiară nu îi permite deplasarea, cazarea și investigațiile medicale, cu toate că bărbatul muncește în continuare ca agent de pază la o firmă de construcții din Dorohoi pentru a-și susține familia și a-și croi un drum în viață.

O lecție de viață impresionantă primită de la un om simplu, cu care viața nu a fost deloc blândă. Daniel Pălimaru a demonstrat lumii că se poate. Se poate ca nenorocirea care s-a abătut asupra lui să nu-i răpească demnitatea și iubirea față de oameni iar, iar nouă nu ne rămâne decât să-i oferim posibilitatea de a duce o viață normală alături de familia sa.

Cei care pot și vor să ajute ca acest destin să intre pe un făgaș normal și să-i ofere posibilitatea de a duce o viață normală pot suna la numărul de telefon 0748.572.085, Lica Pălimaru, soția bărbatului iar pentru orice relații referitoare la acest caz, poate fi contactată Simona Elena Șuhan care se ocupă de cazul său, la numărul de telefon 0762.225.673.

Donațiile se pot face în contul deschis pe numele Pălimaru Marian Daniel:

RO32BTRLRONCRT0557745201, în lei

RO08BRDE070SV44751870700, în euro.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
112

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
67

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
71

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...