Un antreprenor botoșănean vine în sprijinul bolnavilor de schizofrenie

Un antreprenor botoșănean vine în sprijinul bolnavilor de schizofrenie

„Voi o vedeţi fugind prin sat,

Cu zdrenţele şiroi,

Desculţă-n ger, cu ochii supti,

De cine rîdeţi voi?

Şi după dînsa, curioşi,

De ce fugiţi în roi?

 

Ce fel de rău v-a făcut ea,

De-i faceţi rău? Scuipînd

În urma ei, o huiduiţi

Cînd iese-n drum, şi cînd

Vă vine-n prag flămîndă, voi

O bateţi înjurînd.

Îi știți povestea ei?” ( Fragment poezie „Nebuna”, de George Coșbuc)

Aceste versuri descriu cel mai bine poveștile de viață a celor 80 de persoane cu schizofrenie internate pe secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani, pentru care destinul a luat, mai devreme sau mai târziu, o întorsătură nefavoravilă.

Viața, planurile și idealurile  au fost închise iar zilele lor se scurg fără speranță între zidurile unui spital. Batjocoriți și uneori ignorați, acești oameni își duc nefericirea zile la rând, desprinși de realitatea dură în care trăiesc.

Inițiativa de a ajuta aceste persoane diagnosticate cu schizofrenie pornește de la antreprenorul botoșănean, Ciprian Andronache, administratorul frizeriei La Brici, omul pentru care iubirea față de semenii aflați în dificultate reprezintă un scop bine conturat în viață.

„Astăzi am nevoie de ajutorul tău ca să le aducem împreună 80 de pijamale, 80 de perechi de papuci, treninguri, în condiția în care ei au nevoie de alimente în  fiecare zi”.

Implicat activ și în alte campanii umanitare menite să spijine adulții și copii diagnosticați cu diferite boli psihice, Ciprian Andronache a inițiat, de curând, campania umanitară „80 de suflete de la Secția6Cronici”, prin care își dorește să achiziționeze pijamale, încălțăminte și treninguri, care vor fi donate pacienților diagnosticați cu schizofrenie internați pe secția de Psihiatrie.

Cum era de așteptat, ajutoarele nu au întârziat să apară. Inclusiv Daniel Câșlariu, liderul Asociației „Grup Civic” Botoșani, nu a rămas indiferent și  a răspuns solicitărilor donând 20 de pijamale.

Dar pentru ca această campanie să aibă finalul mult dorit, este nevoie de susținerea comunității.

Persoanele care doresc să se implice în acest demers, o pot face prin achiziționarea oricărui articol de îmbrăcăminte și încălțăminte menționat mai sus. Articolele  vor fi colectate la sediul frizeriei La Brici, situat în Bulevadrul Mihai Eminescu nr. 25.

 

Spune-ne opinia ta